Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

El Cid (1961)

Han ble uskyldig anklaget for forræderi og ble tvunget til å krige for sin ære og bevise sin uskyld.
Han seiret og ble utpekt som hærfører over de kristenes armeér. Med titusenvis av menn bak seg ga han seg ut i strid for å knuse Maurernes mangeårige herredømme og befri Spania fa okkupantene. Et slag som gjorde ham til en legende. Han var Rodrigo Diaz(Heston). Men alle kjente ham som "El Cid".

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

2t 52min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Fredric M. Frank
Manusforfatter
Philip Yordan
Manusforfatter
Ben Barzman
Manusforfatter
Skuespillere
Paul Muller
Arabisk assisterende doktor
Gary Raymond
Prins Sancho
Frank Thring
Al Kadir
Michael Hordern
Don Diego
Ralph Truman
Kong Ferdinand
Herbert Lom
Ben Yussuf
Fausto Tozzi
Dolfos
Produsenter
Samuel Bronston
Produsent
Jaime Prades
Medprodusent
Michal Waszynski
Medprodusent
Annet
Miklós Rózsa
Komponist
John Moore
Produksjonsdesign
Robert Lawrence
Redigering
Veniero Colasanti
Produksjonsdesign
Robert Krasker
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Blodbad i Guds navn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«El Cid» er et storslagent historisk eventyr med bl.a. Charlton Heston, kjent fra «Ben Hur» og «De ti bud», i rollen som den heroiske El Cid. Filmen tar for seg konfliktene mellom de såkalte kristne og muslimene og indre stridigheter blandt de kristne.Filmen gir desverre et vrangbilde til mange om hva kristendom egentlig er, for det er endel som maler sitt bilde av kristendom etter hva de leser i historiebøkene eller ser på film. Denne er et prakteksemplar på de blodige krigene i Guds navn og Allahs navn som Jesus rett og slett ikke kan ha behag i. Enda verre blir det når de kristne setter seg opp mot hverandre.

Selvom El Cid prøver å få frem de mest fredfulle resultatene så fungerer det ikke helt. Så hvis du skal se en helhjertet kristen film, så er det nok ikke denne du er ute etter, for dette er mer en tidsreise inn i historien, og siden dette virker å være basert på en sann historie så blir dette ikke mer enn en greit laget historisk film, der katolikkene utøver sin makt, der krigshærene og krigføringen blir velsignet i treenighetens navn. Filmen uttaler jo også at fred er kongens viktigste oppgave og det var jo det El Cid kjempet for. Budskapet i filmen er vel El Cids urokkelige kjærlighet til sin kone og sitt land og rike.Selvom filmen ble nominert til tre Oscar statuetter, bl.a. beste musikk av Miklos Rozsa, så skuffer den på bildeskarpheten. Nærbildene er gode og skarpe men den mer distanserte bildekvaliteten skuffer veldig og filmen blir ikke helt det man hadde håpet på. Skuespillet derimot virker ganske bra og historien blir fortalt på en helt grei måte.
3.67 av 7 - -
0.45 sekunder