Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mother Teresa: In the Name of God's Poor (1997)

En av det tyvende århundrets største veldedighetsarbeidere. Agnes Gonxha Bojaxhiu, også kjent som Mor Teresa(Chaplin), overga sitt liv til religiøs tjeneste i en alder av tolv år.

Etter å ha reist rundt i klostre over det Europeiske kontinent, kjenner hun seg kalt til Calcutta, der hun i 1950 starter det som går under navnet "Missionary of Charities". Der når hun de aller fattigste, mest desperate og hjelpesløse sjelene i verden, i det hun hengir all sin energi, vennlighet og velsignelse til disse fattige landsbyene rundt om.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 29min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dominique Lapierre
Manusforfatter
Carol Kaplan
Manusforfatter
Jan Hartman
Manusforfatter
Skuespillere
Geraldine Chaplin
Mor Teresa
Peter Shepherd
Nobelpris leder
Keene Curtis
Fader Van Exem
David Byrd
Erkebiskopen
William Katt
Harry Harper
Helena Carroll
Nonnenes overhode
Ravindra Randeniya
Politi offiser
Veena Jayakody
Charu Ma
Cornelia Hayes O'Herlihy
Søster Gabriella
Produsenter
Robert Halmi Sr.
Sjefsprodusent
Dominique Lapierre
Medprodusent
Peter Shepherd
Produsent
Leslie McRay
Produsent
Chandran Rutnam
Medprodusent
Annet
Barry Peters
Redigering
Irwin Fisch
Komponist
Mike Frift
Cinematografi
Errol Kelly
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Et levende bevis på veldedighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Moder Teresa er blitt verdensberømt for sitt veldedighetsarbeid i slummen av Calcutta. Vi følger henne fra hennes siste år som nonne og geografilærer på en katolsk kostskole. Under et opprør i byen blir skolen uten mat og Søster Teresa må ut å se etter hvor det blir av den og får omsider tak i mat. Underveis ser hun en liten bit av elendigheten og fattigdommen utenfor trygghetens vegger. Ved senere anledning kjenner hun kallet fra Gud om å nå ned til menneskene i slummen, et kall som vil snu opp og ned på livet hennes.Det å hjelpe de fattige er uten tvil et viktig arbeid og nokså bibelsk. Jeg skal ikke sette noe stort spørsmålstegn på hjelpearbeidet til Mor Teresa i seg selv, for et menneskeliv er verdt mye i Guds øyne og ”det man gjør mot en av disse små det gjør mat mot Jesus” (Matt.25:40, fritt sitert). Mor Teresa er et eksempel på veldedighetsområdet for alle oss som ønsker å tjene Gud, uansett hvis vi er enige eller uenige i hennes teologiske ståsted som katolikk, selv om det også spiller en viktig andrehåndsrolle.

Slik filmen får det frem så blir veldig mye av fokuset på hjelpearbeidet og ikke så mye på å nå ut med evangeliet til de fattige. Vi ser et tilfelle der hun så vidt er innom evangeliet når hun snakker med en syk hindu Bahram. Ellers stusser jeg på at hun til stadighet kaller alle de fattige for Guds barn. De fattige trenger frelsen i Jesus Kristus de også og kan ikke automatisk bli kalt for Guds barn, i hvert fall kan jeg ikke se noe som tyder til det i Bibelen. Når det kommer til det ekumeniske så hentyder hun til at hun som barn fikk innlært at alle religionene tilber den samme Gud, og med det virket det som om hun rettferdiggjorde alle religioner som like sanne. Uansett, så vet jeg ikke hvor mye hun la i det, men Bibelen er klar og sier oss at Jesus er den eneste Veien til Faderen (Joh.14:6).

Tross disse teologiske vrangtankene, så virker det som om hjertet til Mor Teresa var på riktig sted til riktig tid, og jeg personlig må bare bøye meg i støvet når det kommer til et slikt arbeid som det virkelig er behov for i verden der ute.Geraldine Chaplin gjør en fin innsats i rollen som Mor Teresa, men dessverre holdes klærne overraskende rene til et slumarbeid å være, men kan jo hende at de ble vasket regelmessig pga. fare for spredning av sykdommer. Det er sikkert mye av livet, teologien og tjenesten hennes som ikke er tatt med her, men som sikkert kommer mer klart fram gjennom andre kilder og TV-versjonen fra 2003.En grei presentasjon av livet til Mor Teresa, men denne når allikevel ikke helt toppen. Historien kommer fram i litt korte og ganske raske trekk og noe av historien synes jeg blir noe ensidig og stillegående fortalt, men totalt sett en viktig person og eksempel til etterfølgelse når det kommer til å hjelpe de fattigste av de fattige.
4.33 av 7 - -
0.42 sekunder