Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gifted Hands (2009)

Ben Carson(Gooding Jr.) er den anerkjente og berømte hjernekirurgen som sprengte alle grenser for å endre medisinens fremgangsmåter for alltid. Den unge Ben Carson vokste opp i et splittet hjem blant fattigdom og fordommer, karakterene hans led under dette og sinnet kokte i ham. Allikevel mistet moren aldri troen på ham. Fordi hun insisterte på at han skulle bruke alle de mulighetene hun aldri hadde fått, hjalp hun ham med å utvikle fantasien, intelligensen og det viktigste av alt, troen på seg selv. Denne troen skulle bli hans egenskap - den tingen som skulle drive ham til å forfølge drømmen om å bli en av verdens ledende nevrokirurger.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
Gifted Hands: The Ben Carson Story
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Thomas Carter
Forfattere
John Pielmeier
Manusforfatter
Skuespillere
Kimberly Elise
Sonya Carson
Jaishon Fisher
Bennie som ung
Lawrence Leach
Publikum
Ele Bardha
Dr. Long
Grace Anne Rowan
Museumdame
Cuba Gooding Jr.
Ben Carson
Tajh Bellow
Curtis som barn
Sam Logan Khaleghi
Produsenter
Dan Angel
Sjefsprodusent
Thomas Carter
Sjefsprodusent
Margaret Loesch
Sjefsprodusent
Laura Gibson
Medprodusent
Erin Keating
Sjefsprodusent
Bruce Stein
Sjefsprodusent
Annet
Martin Davich
Komponist
John B. Aronson
Cinematografi
Peter E. Berger
Redigering
Warren Alan Young
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Historien om en troende kirurg

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ben Carlson har uttalt at han ikke tror på evolusjon, det til tross for at han er en høyt respektert hjernekirurg, noe som sier litt om hans tro og at tro og viten går hånd i hånd. ”Gifted Hands” får godt fram troen til Ben fra han var ung til han ble eldre, men det er ikke det som er filmens hovedtema. Temaet som er det sentrale er hvordan en ung svart gutt, uten far og som gjorde det dårlig på skolen endte opp som en av verdens ledende hjernekirurger.Reisen gjennom livet er aldri lett, og det var den ikke for Ben Carlson(mesterlig spilt av Cuba Gooding Jr.) heller. Vi tar delig livet hans, hvordan han var klassens sinke til å bli flinkere å flinkere med sin mor(spilt av Kimberly Elise) som støttespiller. Han møtte både motstand men fikk også mye støtte, og kom gjennom, noe som er en historie vi alle kan lære mye fra. Hvordan disponerer vi tiden? Hva gjør vi for å oppnå våre drømmer? Denne filmen bidrar med å komme med noen gode svar.En god kvalitets film om en hjernekirurg som beholder troen sin på Gud gjennom sitt liv, og som er hans drivkraft til å fortsette med det han gjør. Inspirerende, rett og slett.
5.33 av 7 - -

Hjertevarmt om hjernekirurgi

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En sterk film om Dr. Benjamin Carson og veien hans til gjennombrudd innenfor hjernekirurgien. Den baserer seg på en sann historie om gutten som trodde han var så dum at han ble den dårligste i klassen på barneskolen, men moren mistet ikke håpet på at dette skulle forandre seg. Ben Carson innser livets realiteter og gjør det som må til for å ignorere det negative andre mennesker har prentet inn i hodet hans, og en vei til suksess er blidt banet fremfor ham.Filmen er sterk og rørende, og tar med troslivet til Ben Carson. Selv om det ikke er hovedfokuset i filmen så ser vi allikevel viktigheten av den i livet hans. Vi ser hvordan han i tidlig ungdom innser hvordan han sliter med sinne og agressjon og ber Gud inderlig om å sette ham fri fra det. Dette er begynnelsen på hans trosreise som han tar med seg inn i hjernekirurgyrket.Gode skuespillpresentasjoner av den tidligere Oscar-vinnende Cuba Gooding Jr. i rollen som Ben Carson og kvalitetsmessig er dette en god film. Vi får også fin musikk blandet inn med klassiske biter fra gammelt av. Bildet er også i god stand og lyden kan man heller ikke klage så veldig mye over.Jeg har sansen for filmer som baserer seg på sanne historier, spesielt hvis de relaterer seg nær til sannheten. Dette er en av filmene som vil gjøre sterkt inntrykk og alle innenfor helsesektoren burde se denne før de går i gang med operasjoner eller andre viktige inngrep! Operasjonssalen i filmen gir et virkelighetsnært inntrykk noe også flere i bransjen kan bekrefte ifølge bakgrunssmaterialet som følger med filmen.
5.67 av 7 - -
0.55 sekunder