Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.1)
Stream på

Higher Ground (2011)

Denne kritikerroste og sterke filmen er regissert av Oscar nominerte Vera Farmiga, og inspirert av en sann historie om en kvinnes livslange kamp med sin tro.

Historien utspiller seg på 1960-tallet når feminismen fikk sitt virkelige gjennombrudd, og i filmen males bildene av et sammensveiset, religiøst samfunn frem. Inspirasjonen til filmen kommer fra Carolyn Briggs memoarer, som også har skrevet manus, og er en fengslende fortelling om en kvinnes indre oppgjør med sine tidligere kjærlighetsforhold.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Carolyn S. Briggs
Manusforfatter
Tim Metcalfe
Manusforfatter
Skuespillere
Vera Farmiga
Corinne Walker
Joshua Leonard
Ethan Miller
Norbert Leo Butz
Pastor Bill
Michael Chernus
Ned
McKenzie Turner
Young Corrine Walker
Donna Murphy
Kathleen Walker
John Hawkes
CW Walker
Bill Irwin
Pastor Bud
Taissa Farmiga
Teenage Corinne Walker
Produsenter
Tim Metcalfe
Sjefsprodusent
Matthew Parker
Produsent
Carolyn S. Briggs
Sjefsprodusent
Brice Dal Farra
Sjefsprodusent
Lauren Munsch
Sjefsprodusent
Claude Dal Farra
Produsent
Renn Hawkey
Produsent
Carly Hugo
Produsent
Jon Rubinstein
Produsent
Jeremy Newmark
Medprodusent
Annet
Alec Puro
Komponist
Michael McDonough
Cinematografi
Colleen Sharp
Redigering
Sharon Lomofsky
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Kamp med tro og liv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en sjelden film som viser et ærlig bilde av et noe fundamentalistisk og konservativt menighetsfelleskap i en liten by i USA ut ifra hvordan en kvinne opplever livet innenfor. Vi får et innblikk i hvordan de takler ekteskap og seksualliv, familie og møte med vanskeligheter og brudd. Her er det ikke bare hard kritikk men det vises både vonde og gode sider av et slikt felleskap, hvor trygt det er men også hvor lett det er å miste sin individualitet og utrykk.Det vonde vises i møte med det konservative og annerledes, det som grenser til å bryte normene i menigheten samtidig som det er en viss åpenhet om ting innad. Klimakset her er når paret Corinne og Ethan drar til en terapitime og hun får skylden for at han mistet besinnelsen og blir av terapeuten profetert en plass utenfor murene til det nye Jerusalem. På den andre siden så viser filmen et nært felleskap av mennesker som virkelig prøver selv om de kommer til kort. Det er kjærlighet, det er sang, det er glede og varme. Det er også en indre kamp, men troen ligger likevel til grunn selv om tankene vil gå andre veier.Jeg likte først og fremst filmen for sin ærlighet og mange gode skildringer av et noenlunde normalt, men likevel på grensen til fundamentalistisk menighet. Regissør Vera Farmiga(som også spiller hovedrollen) treffer virkelig spikeren på hodet i mange områder som får oss til å tenke og vurdere uten å dømme eller gi oss et svar, for verden er ikke svart hvit. Det er morsomt å se Corinne øve på tungetale og å se mennene i menigheten lyttet til sex kassetter slik at de kan tilfredsstille konene deres.Det er ellers mye bra skuespill, men noen ganger så er det tegn til svakhet. Filmen kan også føles litt lang fordi den mangler spenningsmomenter, men for en som er vokst opp i et kristent felleskap vil man kunne kjenne igjen en del som gjør at man enten trekker på smilebåndet eller nikker bekreftende.
4.33 av 7 - -
0.63 sekunder