Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hva gjør vi nå? (2011)

Hva gjør vi nå? Geiter i moskeen og kyllingblod i døpefonten. Slike provokasjoner skaper gnisninger i en liten libanesisk landsby hvor kristne og muslimer har bodd side om side i lang tid. Men når splittelsen truer det vesle samfunnet, griper landsbyens kvinner inn. Med kreative ideer forsøker de å avverge en opptrappende konflikt til er pris.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Where Do We Go Now?

Medvirkende

Regissør
Nadine Labaki
Forfattere
Nadine Labaki
Manusforfatter
Rodney Al Haddid
Manusforfatter
Thomas Bidegain
Manusforfatter
Jihad Hojeily
Manusforfatter
Sam Mounier
Manusforfatter
Skuespillere
Nadine Labaki
Amale
Anjo Rihane
Fatmeh
Mohammad Aqil
Abou Ahmad
Gisèle Smeden
Gisèle
Khalil Bou Khalil
Maire
Samir Awad
Pretre
Caroline Labaki
Aïda
Sasseen Kawzally
Issam
Claude Baz Moussawbaa
Takla
Leyla Hakim
Afaf
Produsenter
Tarak Ben Ammar
Medprodusent
Nadine Labaki
Produsent
Hesham Abdel Khalek
Medprodusent
Romain Le Grand
Medprodusent
Anne-Dominique Toussaint
Produsent
Abla Khoury
Sjefsprodusent
Lara Chekerjian
Sjefsprodusent
Annet
Véronique Lange
Redigering
Khaled Mouzannar
Komponist
Christophe Offenstein
Cinematografi
Cynthia Zahar
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Kvinnene rydder opp

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når det bryter ut en væpnet konflikt mellom kristne og muslimer i en landsby så prøver kvinnene i en annen landsby der kristne og muslimer har levd i fred i lang stund å forhindre at nyhetene kommer ut. Likevel bryter det ut en slags konflikt når det ene fører til det andre, og for å forhindre at konflikten ekspanderer, så setter kvinnene til verks en plan.På mange måter handler denne filmen mye mer om konflikt og fred enn religion, selv om det kan virke som en stor rolle. Det er mange fjes å holde styr på, og man greier ofte ikke helt å skille mellom hvem som er muslim og hvem som er kristen, men det spiller ikke så stor rolle – her er det kvinnene som tar affære.Plottet gjør at dette er en noe annerledes og uventet komedie, selvsagt med en snert av alvor. Kvinnene får gjort det slik at en gruppe utfordrende kledde utenlandske omreisende og vakre kvinnelige turnere stopper i landsbyen – noe som gir mennene noe annet å tenke på enn konflikt."Hva gjør vi nå?" er en vakker film som velger å dvele på en del øyeblikk slik som kanskje ikke er hverdagskost for oss som ofte ser vestlige film fra Hollywood. Her spilles det mye på fordommer, tabuer, forskjeller men også det som er felles likheter og binder menneskene sammen og ikke minst hvor like reaksjoner begge parter har. Det er også en film som innimellom prøver å strekke ut en hånd til oss som ser på for å berøre vårt sinn.
4.67 av 7 - -

Indre konflikter med et skall av fred

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En film om katolikker og muslimer som lever i fred med hverandre i en liten libanesisk landsby. Det skal allikevel ikke mye til før det blir krangler, konflikter og intriger og det kjempes en kamp om at rett skal være rett og om hvem som har rett.På budskapsfronten er ikke dette noe god mat. Den omhandler tydelig og klart katolisismen og har ikke noe med bibelsk kristentro å gjøre og budskapet filmen prøver å formidle blir en slags blanding av katolisisme og Islam. Selv om bibelsk kristendom og Islam er helt uforenelige så viser filmen at kanskje katolisisme og Islam har mer til felles? Filmen er et mas fra ende til annen og gir meg ikke noe mening, dessverre.Kvaliteten er god og handlingen er noe annerledes enn typiske filmproduksjoner i vestlig stil. Det er også vanskelig å se hvor godt skuespillet er siden språket hovedsakelig går på arabisk, men det man kan forstå seg på kan virke ganske bra innblandet med noe sær humor. Bildekvaliteten er god og fotograferingen er også over gjennomsnittet. En film som jeg nok ikke helt kan anbefale en kristen sjel. Se noe annet, som bygger mer opp og skaper fred på en måte der Jesus er fokus.
2.67 av 7 - -
0.36 sekunder