Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Love's Long Journey (2005)

To år er gått siden sist. Missie(Cottrell) og Willie(Bartholomew) har spart opp penger og drar avsted for å bygge opp sin egen ranch og hjem. Det møter de nye utfordringer og nye venner, og ikke minst er Missie spent på hvordan det vil gå når deres første barn kommer til verden.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

PG
1t 25min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Michael Landon Jr.
Manusforfatter
Janette Oke
Forfatter
Cindy Kelley
Manusforfatter
Douglas Lloyd McIntosh
Manusforfatter
Skuespillere
Dale Midkiff
Dale Midkiff
Clark Davis
Erin Cottrell
Missie LaHaye
Logan Bartholomew
Willie LaHaye
Stephen Bridgewater
Frank Taylorson
Frank McRae
Cookie
Graham Phillips
Jeff Huff
Gil Birmingham
Sharp Claw
Johann Urb
Fyn Anders
Produsenter
Robert Halmi Jr.
Sjefsprodusent
Michael Landon Jr.
Sjefsprodusent
Larry Levinson
Sjefsprodusent
H. Daniel Gross
Sjefsprodusent
Nick Lombardo
Sjefsprodusent
Michael Moran
Sjefsprodusent
Brian Gordon
Produsent
Erik Olson
Produsent
Annet
Brian Shanley
Cinematografi
Kevin Kiner
Komponist
Niko Vilaivongs
Produksjonsdesign
Andrew Vona
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Nestekjærlighet på bortebane

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne tredje filmen i serien følger vi videre Missie og ektemannen Willie sitt nye liv på nytt sted. De må jobbe seg opp fra grunn av og gjøre seg nye venner. Ny ranch, nye arbeidere, nye utfordringer. Med sin nestekjærlighet får de spredt noe av Guds kjærlighet til de som de møter, og gjøre en forskjel i liv. Samtidig er Missie gravid og de må forberede seg på å bli en familie samtidig som vinteren nærmer seg. Tittelen henviser til den reisen man møter når man kommer til et nytt og ukjent sted med ukjent framtid i møte, men hvis man har kjærlighet til Gud og til sin neste som kommer man gjennom.Rollen til Missie er byttet ut og nå er det Erin Cottrell som har rollen. Hun gjør en god rolletolkning selv om det er trist når rollene byttes, men jeg gleder meg til å se henne videre som Missie i serien. Denne har i tillegg litt mer westernpreg enn de foregående med cowboy og røvere, men med en god Gudfokusert undertone hele veien.
5.33 av 7 - -

Viser hva nestekjærlighet er

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den tredje delen i «Love Comes Softly» serien basert på bøkene til den bestselgende kristne forfatteren Jeanette Oke. Filmen fortsetter to år senere fra der den forrige sluttet. Missie og Willie er på jakt etter et landområde de kan bosette seg på for den kommende familiens fremtid. Ting blir ikke bare lett og de må kjempe for tilværelsen og de settes på forskjellige prøver som de må klare å løse på best mulige måter.Filmen har et ganske sterkt kristent budskap, men jeg synes filmen kunne nevnt Jesu navnet og ikke bare skjult det inn i andre former som «Christ» eller «Saviour» som såvidt blir nevnt et par ganger. Men filmen holder utvilsomt et sterkt fokus på Gud og prøver å formidle et viktig kristent budskap. Den viser oss hvor viktig det er å holde fast på Guds Ord og bønn, selvom det sist nevnte ikke blir vist så veldig tydelig, men det blir stadig sitert noen bibelvers som kommer til nytte utover i historien.

Filmen har et sterkt fokus på nestekjærlighet, det å ta vare på samfunnets utstøtte og de som går en usikker fremtid i møte, og hjelpe dem på veien videre og samtidig vise dem kristenliv i praksis. Jeg kan godt klage på at Jesu navnet ikke blir nevnt, men når nestekjærligheten blir vist som den blir vist i filmen så synes jeg det går ganske opp i opp og filmen får en god atmosfære over seg som vil utfordre troende i vår tid til å virkelig leve ut kristenlivet på dette området også. Jeg ble spesielt minnet om Matt.25:35-40 der Jesus avrunder de rettferdiges pris i vers 40 ved å si: «Og Kongen skal svare og si til dem: «Sannelig sier Jeg dere: Alt det dere gjorde mot en av de minste av disse Mine brødre, det gjorde dere mot Meg.»

Filmen tar også å leser opp juleevangeliet fra Lukas, og man kan også se hvordan Missie og Willie har vokst i deres Gudstro og blitt mer modne siden sist. Vi får såvidt noen innblikk og formanende ord fra Clark Davis, far til Missie, gjennom brev, med på veien og som er med på å holde deres hoder oppløftet.Filmen tar med seg bildekvaliteten fra de to forrige filmene og gir oss en fin westernfølelse. Skuespillet er kanksje noe svakere i denne og man får en litt laber følelse av at «Missie» rollen er byttet ut fra å være spilt av January Jones til den noe mer uerfarne Erin Cottrell. Historien er jo ikke den mest orignale westernhistorien man kan få tak i, men som endel av en serie der man blir kjent med de forskjellige personlighetene så blir det allikevel en ny, spennende og egen historie å følge med i. Man føler også på en måte at man har fått et spesielt forhold til personene helt fra den første filmen.Jeg synes dette var en veldig fin fortsettelse på historien og den holder ganske greit mål med forgjengeren. Det at den egentlige «Missie» rollen av en eller annen grunn er blitt byttet ut gir jo sitt preg over filmen og den mister noe av virkelighetspreget som den kunne ha hatt, men utover i filmen så får man kanksje et nytt Missie forhold til filmen og det er godt å bl.a. se at hun ikke har glemt sine barndomstakter når det først gjelder! Det er jo godt å se da at fortsettelsen videre ikke byr på overraskende bytter av roller, for det hadde nok ikke tatt seg helt ut men heller ødelagt historien i mer eller mindre grad. Jeg savnet også en liten sidehistorie om hvordan livet til Marty og Clark ble etter at Missie flyttet ut. Men vi får jo et lite innblikk av Clark, men Marty er jo helt utelatt, og det er jo et lite savn i historien. Som oppfølgere til denne har vi: «Love's Abiding Joy», «Love's Unending Legacy», «Love's Unfolding Dream» og avslutningsvis har vi «Love Takes Wing».
5 av 7 - -
0.47 sekunder