Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jumping the Broom (2011)

Sabrina(Patton) og Jason(Alonso), er forlovet og skal gifte seg, men familiene deres kunne ikke vært mer forskjellig. Familien Watson er en steinrik overklassefamilie, og Familien Taylor er en normal arbeiderklassefamilie. Jasons mor(Devine) har fått det for seg at hun ikke ønsker at bryllupet skal gjennomføres og gjør alt hun kan for å splitte de opp. Når de to familiene likevel samles i Marthas Vineyard for å feire bryllupet, må Sabrina bestemme seg for om hun orker å forholde seg til sin framtidige svigermor og hennes manipulerende oppførsel.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 48min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Salim Akil
Forfattere
Elizabeth Hunter
Manusforfatter
Elizabeth Hunter
Forfatter
Arlene Gibbs
Manusforfatter
Skuespillere
T.D. Jakes
Pastor James
Laz Alonso
Jason Taylor
Loretta Devine
Mrs. Taylor
Angela Bassett
Mrs. Watson
Mike Epps
Willie Earl
Paula Patton
Sabrina Watson
Meagan Good
Blythe
Tasha Smith
Shonda
Julie Bowen
Amy
DeRay Davis
Malcolm
Produsenter
Elizabeth Hunter
Produsent
T.D. Jakes
Produsent
Curtis Wallace
Produsent
Salim Akil
Medprodusent
Michael Mahoney
Produsent
Tracey E. Edmonds
Produsent
Glendon Palmer
Produsent
Annet
Ed Shearmur
Komponist
Anastas N. Michos
Cinematografi
Doug McCullough
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Bryllup med overraskelser

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Sabrina er lei av alle de mislykkede og kortvarige forholdene sine til menn og gjør en avtale med Gud om å avstå fra sex til hun har funnet den rette og giftet seg. Historien er lagt, og hun møter mannen i sitt liv på en uventet måte ved å kjøre ham ned med bilen sin, og det oppstår kjærlighet ved første blikk. Etter seks måneder sammen bestemmer Sabrina og Jason å gifte seg og hun gjør alt for å holde løftet sitt fremfor Gud. Mesteparten av filmen omhandler det todagers bryllupet til Sabrina og Jason i Marthas Vineyard og hvordan to familier fra to helt forskjellige sosioøkonomiske bakgrunn kommer sammen for å feire. I løpet av dagene dukker det opp mange overraskelser, avsløringer og hemmeligheter som familiene helst kanskje hadde ønsket unngått.Interessen for denne filmen fikk jeg ved å merke meg at T.D. Jakes, pastor for megakirken ”The Potters House” var en av produsentene. Dermed måtte den ha noe kristent innhold i en eller annen vri, og det ble mye i en annen vri med noen få unntak. Selv om filmen sparer oss for sex scener, som er temmelig vanlige i Hollywood produksjoner i dag, så har den en del annet usunt å by på som en kristen ikke burde utsette seg for. Den har en del sensuelle scener som kan vekke øynenes lyst samt mye lettsindig seksualrelatert snakk. I tillegg virker det som om flere har kommet til bryllupet for å finne seg en date eller kjæreste, og dette på en overfladisk og flørtende måte. Filmen inneholder heller ikke direkte banning, men til tider misbruk av Guds navn.

Ingen av de to hovedpersonene bekjenner seg som kristne i filmen selv om de slenger en bønn til Gud i løpet av filmens gang, og at Sabrina på forhånd hadde bestemt seg for å være seksuelt avholdende til ekteskapet. Mor til Jason er en bibellesende troende men sliter bl.a. med sinneutbrudd utenom det vanlige og noen andre ting som totalt ikke sømmer seg i sammenhenger som bryllup og det dagligdagse. Det hjelper mot slutten når hun kommer på bedre tanker. Gud får heller ikke direkte æren for noe og man benekter på en måte den kraften Gud har gitt enhver troende og viser heller frem en ytre form av Gudsfrykt men fornekter dens kraft som Paulus skriver om til Timoteus i 2.Tim. 3:5. Viktigheten med ekteskapet er man innom og råd blir gitt om at det faktisk skal holde i både gode og onde dager, noe foreldrene til Sabrina er eksempler på.

På budskapssiden inneholder filmen også mye overfladisk kristent snakk, bl.a. en hyklersk bønn og andre skuffende øyeblikk. Dessverre. Det lille positive kommer mot slutten, der det blir noe fokus på forsoning mellom familiene og man prøver å få til en ”happy ending”, så godt det lar seg gjøre.Kvalitetsmessig har filmen overraskende god bildekvalitet og foto, og skuespillet fungerer godt det også i en god afroamerikansk stil. T.D. Jakes har også en liten rolle som pastor og han befinner seg i produsentstolen noe som skuffer og minker min respekt for mannen. I det store og hele kan man ikke skjule at filmen er noe underholdende og fengende i sin handling, men sett bort fra det så har den ikke mye ”god mat” å tilby som man trenger i såkalte kristne filmer om bryllup og ekteskap, selv om noen av ”smulene” som faller på gulvet kan komme til nytte og falle i smak.
4 av 7 - -
0.36 sekunder