Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mom's Night Out (2014)

Alt Allyson(Drew) og venninnene hennes ønsker seg er en fredelig jentekveld med middag, hygge og avkobling ute på byen. Men for at de skal kunne nyte de høye hælene, de gode samtalene og mat som ikke er billig take-away, må de få ektemennene til å ta ansvar for ungene i noen timer – det kan da ikke være for mye å be om?

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 38min
Mums' Night Out
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jon Erwin
Manusforfatter
Andrea Gyertson Nasfell
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Andrew Erwin
Produsent
Jon Erwin
Produsent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Dave Alan Johnson
Sjefsprodusent
Daryl C. Lefever
Produsent
Patricia Heaton
Sjefsprodusent
Annet
Andrew Erwin
Redigering
Kristopher Kimlin
Cinematografi
Jonathan Olive
Redigering
Marc Fantini
Komponist
Steffan Fantini
Komponist
Mark Garner
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Overdrevent kaotisk, men rommer noe alvor

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Moms’ night out" er en noe kaotisk film om tre mødre som hver og en har sine utfordringer i forhold til barna sine, og kanskje også ektefellene. Når alt virker håpløst får disse tre mødrene avtalt en kveld sammen, uten sine ektefeller og barn, der meningen er å legge alt stress og kav bak seg og bare nyte noen timer uten forviklinger. Hvordan skal det blant annet gå når tre ektemenn går sammen om å passe på barna? Og hva skjer når ingenting går som forventet når mødrene skal ut å ha seg en alle tiders pause fra hverdagens strabaser?Filmen er kaotisk, det er ikke til å sette under en stol. Filmskaperne setter ting veldig på spissen, men de har nok en mening bak det hele, kanskje for å gi oss noen perspektiver på hvor viktig familielivet er og gi oss en liten gjenkjennelse og følelse av kaoset som kan oppstå? Budskapsmessig er filmen fokusert på det familiære og litt på Gud også, men kunne fokuset kanskje vært andre veien for å gi filmen en bedre balanse? Pastorens kone prøver å komme med visdomsord og gode råd til sine venninner midt i en tid da stresslammelse ikke er et ukjent fenomen, og når alle forventer en perfekt pastorkone, så kommer også hennes ukjente fortid til syne, men her mangler også en pekepinn på om dette var i en tid før hennes frelse eller ikke, for man vet jo aldri når det kommer til mye av den moderne kristendommen der den friheten man har i Kristus ofte misbrukes til de grader. Men godt hadde det vært hvis det kom fram at fortiden hennes var blitt sonet og fjernet i Jesu blod.

Det blir også noe skuffende å høre pastorens kone si at det å alltid være glad er bare et fantasiønske, og det virker som hun ikke har troen på at det kan bli en realitet. Paulus var veldig klar på det i brevet til Filipperne 4:4 og oppfordret og oppmuntret menigheten ved å si: ”Glede dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere!” Jeg tror ikke Paulus hadde sagt dette hvis det ikke kunne blitt en realitet i menigheten i Filippi. Det å hevde slik rett ut i en film kan skape mistro hos noen når det kommer til et kaotisk familieliv. Vi må allikevel ta til oss det filmen sier om det å finne Guds vilje i familielivet. Dette kan føre til at vi kan ved troen på Jesus også alltid kunne være glade, for i Guds vilje finnes også gleden. I dette tilfellet med gleden i Herren er det viktigere å tro på Bibelens tale om det å være glad, enn det filmen formidler.

Det jeg også savner er hva forholdet til Gud er hos denne familien. I noen øyeblikk kan det virke som det er snakk om ”7th Heaven” (tv-serien) kristendom mens det innimellom kan komme et glimt av noe mer. Men uansett, filmens formål er nok å gi oss et eksempel på en periode i livet som sikkert de aller fleste foreldre før eller siden vil komme til å kjenne seg igjen i. Filmen gir et lite håp om ”overlevelse”, men allikevel ikke et helt klart og tydelig svar, men kanskje det er vår oppgave å grave i Guds ord og søke Herren på området. Som foreldre trenger vi uten tvil Guds nåde og kraft i oppdragelsen av barn og for at familietilværelsen ikke skal bli helt kaotisk. Vi får ta til oss de gode poengene i filmen og det som ikke er så godt får vi heller lempe bak oss.Kvaliteten er grei til å være en kristenproduksjon og skuespillet fungerer fint. Filmen byr på mye musikk, kanskje det blir litt mye og bråkete og kaotisk i lengden, men det er filmen også, og den er vel ment til å være det i mer eller mindre grad. Her er det allikevel hver sin smak. Bildekvaliteten er bra og historien er både komisk og til tider hjertevarmende.Tross en litt kaotisk historie, så er det ikke ofte det kristne filmmarkedet skimter med komedier med undertoner som rommer alvor. Ting kan bli litt for kaotisk i filmen og noen ganger går det litt over stokk og stein og man lengter gjerne etter en mer roligere og avslappende etappe i filmens gang. Historien er sikkert satt på spissen av én grunn, men noen ganger blir det ikke like morsomt, mens andre ganger må man le og gråte om hverandre. En film som gir blandede følelser, og passer mest for dem som kan tåle litt overfladiskhet på bekostning av det å få fram noen viktige poenger underveis.
4.33 av 7 - -
0.44 sekunder