Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Arranged (2007)

"Arranged" handler om vennskapet mellom en Ortodoks Jødisk kvinne og en Muslimsk kvinne som møtes som ferske lærere i en offentlig skole i Brooklyn. I løpet av året lærer de av hverandre at de har mye felles, ikke minst det at begge er midt i prosessen av arrangert ekteskap.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

1t 32min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Stefan C. Schaefer
Diane Crespo
Forfattere
Stefan C. Schaefer
Manusforfatter
Yuta Silverman
Manusforfatter
Skuespillere
Laith Nakli
Abdul-Halim Khaldi
Doris Belack
Elona
Trevor Braun
Avi Meshenberg
Sarah Lord
Naomi Meshenberg
John Rothman
Matan Meshenberg
Mimi Lieber
Sheli Meshenberg
Francis Benhamou
Nasira Khaldi
Zoe Lister-Jones
Rochel Meshenberg
Jason Liebman
Gideon
Produsenter
Stefan C. Schaefer
Produsent
Yuta Silverman
Sjefsprodusent
Diane Crespo
Produsent
Isaac Wilkins
Produsent
Joshua B. Sessler
Medprodusent
Andrew Lund
Sjefsprodusent
Olaf de Fleur Johannesson
Produsent
Annet
Keren Kohen
Produksjonsdesign
Erin Greenwell
Redigering
Dan Hersey
Cinematografi
Michael Hampton
Komponist
Sohrab Habibion
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Vennskap på tvers men likevel felles

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“Arranged” er en oppfriskende film om vennskap på tvers av kulturer. To kvinner, begge i gifteklar alder og kolleger møter samme utfordring fra hver sin kant. Jødisk ortodokse Rochel skal giftes bort på jødisk vis via en matchmaker mens Syriske Nasira får sin kommende mann valgt ut av sine foreldre, men begge er både usikre og spente på hvor bra deres framtid vil bli. Deres felles bekymring fører dem sammen i vennskap, men de må også takle hvordan omverden og deres familier reagerer på dette vennskapet.

Til vanlig så vet utenforstående ikke så mye om disse situasjonene, og det er dermed et veldig interessant og aktuelt tema å utforske på film og komme litt nærmere andre kulturer og trossamfunn. Ikke bare arrangert ekteskap, men via vennskapet mellom kvinnene får vi også innblikk i hvordan man respekterer hverandres tro på en god og verdig måte. Det at det ikke er farlig å stille spørsmål. Det at problemer i midtøsten ikke skal ha noe å si hvordan vi ser på Jøder og Muslimer i vårt nabolag. Man kan kanskje bli overasket over hvor langt foreldres kjærlighet og intensjoner strekker seg.

Som kristen er det også intressant å se hvordan relativt moderne, om enn strenge, varianter av andre trossamfunn fungerer. Ikke bare i relasjon til hverandre men også i relasjon til kristendom og den tradisjonen vi er i. Det er lett å dømme ut ifra ting man ikke vet, men også lett å ta seg nær av eller kanskje ikke helt forstå hvordan man selv blir sett på av andre.
4.7 av 7 - -
0.48 sekunder