Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Loving Leah (2009)

En kjærlighetshistorie som dreier seg om det uventede bryllupet og det ukonvensjonelle ekteskapet til en 26 år gammel enke og hennes avdøde manns bror, en kjekk 30 år gammel kardiolog.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 35min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jeff Bleckner
Forfattere
Pnenah Goldstein
Manusforfatter
Skuespillere
Ricki Lake
Rabbi Gerry
Lauren Ambrose
Leah Lever
Tibor Feldman
Dr. Saloway
Mercedes Ruehl
Janice Lever
Christy Pusz
Carol
Harris Yulin
Rabbi Belsky
Susie Essman
Malka
Adam Kaufman
Jake Lever
Produsenter
Brent Shields
Produsent
Ricki Lake
Sjefsprodusent
Cameron Johann
Produsent
Michael Besman
Sjefsprodusent
Larry Y. Albucher
Produsent
Annet
Charles Minsky
Cinematografi
Jeff Beal
Komponist
Andrew Jackness
Produksjonsdesign
Geoffrey Rowland
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Nytt håp for en barnløs enke

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne historien tar for seg en ung kardiolog, Jake, som har en rabbi som bror. Broren dør og etterlater seg en enke, den 26 år gamle Leah, og etter tradisjon fra bibelen blir det standard prosedyre at Jake må gifte seg med Leah for å føre videre brorens navn og ætt. I respekt for broren går Jake, i utgangspunktet motvillig, med på “gifte” seg med den hensikt at Leah lever hos ham som en venn og ikke kone mens hun får livet sitt i orden med studier. Det oppstår såklart gnister etterhvert, men hvordan skal det gå med Jake som allerede har en kjæreste, og Leah som kommer fra et veldig religiøst hjem?

Dette er faktisk noe av det bedre jeg har sett fra Hallmark med tanke på filmer med et religiøst tema. Religion blir behandlet godt samt mange av de jødiske tradisjonene og særegenhetene blir presentert. Den ekstremt jødiske Leah blir dratt mot en mer moderat jødisk tro, mens den passe sekulære Jake får åpnet sine øyne og kommer nærmere den troen han en gang ser ut til å ha lagt fra seg. På en god del måter så ville denne tematikken også fungert på kristen eller muslimsk tro, men særegenheten her som ikke vill fungert like godt på de to andre er tradisjonen fra det gamle testamentet.

Kvaliteten er veldig Hallmark’ish og det er tydelig at de vet sitt publikum og det å skape romantisk stemning i filmer, så det er ganske forutsigbart - men denne filmen overrasket litt med tanke på hvordan de taklet tematikken og at den på mange måter skiller seg ut av den hundrevis av filmene Hallmark produserer. Dette er bedre enn samlebåndsproduksjon, selv om en god del av filmen er nok gjort på autopilot. Jeg er likevel positivt overrasket, og den falt i smak.
4 av 7 - -
0.34 sekunder