Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.9)
Stream på

Ali's Wedding (2017)

Sønnen Ali, i en familie fra Irak nå i Australia, sliter mellom plikten til familie og sine egne følelser etter at han har fortalt en hvit løgn som baller på seg.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 49min
Land: Australia

Medvirkende

Regissør
Jeffrey Walker
Forfattere
Osamah Sami
Manusforfatter
Andrew Knight
Manusforfatter
Skuespillere
Osamah Sami
Ali
Ryan Corr
Wazza
Andy McPhee
Flyplassansatt
Maha Wilson
Yomna
Frances Duca
Zahra
Rahel Romahn
Ayoob
Shayan Salehian
Luay
Majid Shokor
Sayyed Ghaffar
Ghazi Alkinani
Abu Faisal
Rodney Afif
Haj Karim
Produsenter
Osamah Sami
Medprodusent
Nina Stevenson
Sjefsprodusent
Greg Sitch
Sjefsprodusent
Michelle Russell
Produsent
Helen Panckhurst
Produsent
Michael McMahon
Sjefsprodusent
Ian Kirk
Sjefsprodusent
Sheila Jayadev
Produsent
Tony Ayres
Sjefsprodusent
Annet
Donald McAlpine
Cinematografi
Paul Heath
Produksjonsdesign
Geoffrey Lamb
Redigering
Nigel Westlake
Komponist
John Thorn
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

På innsiden av moderne muslimsk liv

Mange filmer om muslimer er gjort på en måte der de blir sett på som stereotypier og ikke fargerike mennesker med egen vilje og meninger. I “Ali’s wedding” får vi derimot et veldig fint innblikk inn i en moderne muslimsk familie som flyttet til Australia, og vi tar del i den sanne historien fra når en av sønnene i familie, Ali, forteller en hvit løgn angående resultatet fra opptaksprøven til å studere medisin. Ja, det er fortsatt gnisninger mellom fortid og nåtid, det tradisjonelle og det moderne, det progressive og det konservative og det religiøse og det allmenne, men det skjer i denne filmen troverdig, humoristisk, varmt og balansert. Ali ønsker å gjøre sin far stolt, men for ham betyr det også å være tro til tradisjonene og sin tro, og når han snubler i en løgn så baller det på seg ting som han ikke har så god kontroll over. Mye kunne ha vært annerledes om Ali hadde fortalt sannheten tidligere, men i en kultur der ære har en stor rolle så blir det fort ikke så enkelt før det plutselig er for sent.

Selv om det vises noen av Islamsk skyggesider og vanskeligheter ved innpass inn i en moderne kultur som Australia, så viser også filmen de gode sidene ved sterke familiebånd, fargerike mennesker, folk med drømmer og ambisjoner og generelt sett normalt hverdagsliv med foreldre som elsker sine barn og barn som elsker sine foreldre. Mye av lærdommene, selv om Islamsk, er av typen som som inneholder visdom hvem som helst kan lære noe av. Selv om det for eksempel vises at menn og kvinner sitter adskilt i moskeen, så blir det ikke gjort et stort negativt poeng ut av det som filmskapere ofte er raske til å påpeke - for det er bare slik det er. Kanskje det er derfor det blir et mer ærlig portrett av muslimer fordi det vises bare hvordan ting er uten å spe på med karikaturer.
5 av 7 - -
0.35 sekunder