Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

David & Layla (2005)

Når programlederen David(Moscow) får øye på den vakre danseren Layla(Rose) oppstår det kjærlighet ved første blikk. David er jøde og det viser seg at Layla er muslim. Davids følelser til Layla blir enda sterkere når han oppdager hvilken følelsesladet og intelligent dame hun er - med en kultur veldig lik hans egen. Familiene deres er ikke like begeistret for den oppståtte kjærligheten og David og Layla må derfor foreta et valg: Skal de følge hjertet sitt eller la dette være slutten på det hele?

Vurdering

2.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
David and Layla
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
J. Jonroy Avani
Forfattere
J. Jonroy Avani
Manusforfatter
Skuespillere
Tibor Feldman
Rabbi Rabinovich
Joseph Kamal
Howar
Albert Macklin
Dr. Susswein
David Moscow
David Fine
Shiva Rose
Layla
Callie Thorne
Abby
Peter Van Wagner
Mel Fine
Polly Adams
Judith Fine
Will Janowitz
Woody Fine
Produsenter
J. Jonroy Avani
Produsent
Gill Holland
Medprodusent
Isen Robbins
Medprodusent
Aimee Schoof
Medprodusent
Annet
Harlan Bosmajian
Cinematografi
Richard Horowitz
Komponist
John Lissauer
Komponist
Egon Kirincic
Redigering
Peter Yesair
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Uinteressant kulturkrasj

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En jøde og ei kurdisk muslim møtes og forelsker seg. Det blir alt annet enn uproblematisk for David og Layla, for deres to verdener er så forskjellige og andre steder i verden så kriger jøder og muslimer mot hverandre. For ikke snakker om foreldrene på begge sider som avskyr tanken på dem sammen. De finner likevel noen likheter og tiltrekkes hverandre ved å finne seg i den andres skikker, og når David bestemmer seg for at han vil gifte seg så blir han nødt til å konvertere til Islam.En film med dette temaet kunnen vært så mye mer spennende og bedre laget enn ”David & Layla” som blir både uinteressant og kjedlig. Det hjelper ikke at de har noen ”intelligente” samtaler om konflikten når det er så tydelig fra manus, og når skuespillet grenser til dårlig slik at man aldri helt liker karakterene eller ler av dem. Dessuten er lyssettingen utrolig dårlig, og ødelegger alle de mørke scenene i filmen. Det blir ikke veldig dypt at vi hører om hennes triste flyktningbakgrunn, når vi aldri får tatt del i det i filmen. Musikken er kanskje det som er bra hele veien og som understreker kulturkrasjene ved å spille jødisk og muslimsk musikk.
2.33 av 7 - -

Noe hyklersk med respekt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Inspirert av en sann historie om en jødisk agnostiker og ei muslimsk kvinne som forelsker seg i hverandre. Layla, den muslimske kvinnen, må gifte seg for å få oppholdstillatelse i landet, og familien insisterer på at han må konvertere til Islam for å få giftet seg med Layla. Det hele blir et puslespill uten like på tvers av religion.Dette er nok ingen kristen film, men tar for seg noe innenfor både jødedom og Islam. Filmen viser hvor sterk ens identitet kan være festet i en religion og hvordan man kan klare å løsrive seg noe fra den. Selvfølgelig må det en kvinne inn i bildet. Laylas moral skal allikevel ha noe mer kreditt enn Davids, selv om begge spiller et litt hyklersk spill og har sine hemmeligheter og ting å skjule.

Layla klarer allikevel holde den sexfikserte David unna den slags og det viser seg at når det er snakk om kjærlighet før ekteskapet, så trenger ikke det inkludere sex for å fungere. Så her har folk generelt noe å lære.Filmessig var denne helg grei, mens budskapsmessig gav den meg ikke noe større lærdom, enn hvordan man kan bli muslim og noe av det man forplikter seg til da. Alt i alt er dette en artig liten kjærlighetshistorie som ikke gir meg den helt store filmopplevelsen, heller noen ”uffinger” underveis.
3 av 7 - -
0.91 sekunder