Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

God Is Great, I'm Not (2001)

Michele(Tatou), er 20 år gammel, har akkurat slått opp med kjæresten og er på sitt livs bunnivå. For å komme tilbake til livet drar hun på en spirituell reise for å finne noe å tro på. Katolisismen svarer ikke til hennes ønsker og Buddhismens meditasjon får henne til å sovne, bokstavelig talt. Så møter hun Francois(Baer), en jødisk veterinær. Selv om han ikke bryr seg om sin religion så fører det til at Michelle bestemmer seg å forske nærmere på jødedommen, toraen og kanskje konvertere...

Vurdering

2.33 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Dieu est grand, je suis toute petite, God Is Great and I'm Not
Land: Frankrike

Medvirkende

Regissør
Pascale Bailly
Forfattere
Alain Tasma
Manusforfatter
Skuespillere
Audrey Tautou
Michele
Catherine Jacob
Evelyne
Julie Depardieu
Valerie
Edouard Baer
Francois
Produsenter
Alain Sarde
Produsent
Francoise Guglielmi
Sjefsprodusent
Christine Gozlan
Sjefsprodusent
Georges Benayoun
Produsent
Annet
Jean-Pierre Viguie
Redigering
Lise Beaulieu
Redigering
Antoine Roch
Cinematografi
Fabrice Naud
Komponist
Denis Mercier
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Småspesiell men ganske så kjedelig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En litt eksperimental komedie som ikke slår an så veldig godt. Filmen blir altfor kjedelig til å være komedie og romansen er så altfor fram og tilbake full av krangler og sex(når de er venner) om hverandre, med et fokus på det religiøse rundt jødedommen midt i det hele. Vi lærer ikke så veldig mye om jødedommen, men man får sikkert med noen småting man ikke visste fra før, det er mer en film der man ser på når Audrey Tautou fordyper seg i Jødedommen, noe som skjer med vekslende helle. Det er litt morsomt innimellom, men kanskje da særlig for en som meg som synes religion er utrolig spennende.Det er ikke så mye buskap filmen prøver å formidle om selve religionen, siden hun søker religion delvis for sin egen del men mest for sin kjærestes del. Det er ikke en søken etter sannheten, for det gir hun i grunn blaffen i virker det som, men å finne den rette religion for seg som gir fred, er mest spennende og føles rett. Det blir også litt forvirrende til tider, noe som har med hvordan filmen har bygd sammen å gjøre og det at det ikke er så veldig spesiell handling i seg selv. Når man da hopper litt rundt i tid, introduserer nye personer, mange krangler osv. blir det litt mer drama enn komedie, men helt uten mål og mening. Filmen verken griper eller engasjerer, selv om den er litt søt innimellom.Jeg hadde forventet mer. Historien har potensial og kunne vært så mye bedre på alle områder.
2.33 av 7 - -

En religionsreise uten mening

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"God is Great, I'm Not" handler om Micheles reise gjennom noen forskjellige religioner, der hun stopper opp og får litt tak på jødedommen og faller seg til ro med den, men klarer allikevel ikke helt å få ro med det allikevel. Hun ser istedenfor hvordan kjærligheten til Francois holder lengselen oppe hos henne.En film om søken etter mening i livet. Med en kort start i det katolske føres hovedpersonene videre inn i buddhisme og så stopper det noe opp i jødedommen som da preger filmen. Filmen legger inn kristendommen bare som en av mange religioner der ute og det hele blir bare en kjedelig reise i et ganske meningsløst liv i en ganske meningsløs film. Filmen er sikkert preget av fransk filmkunst, men den falt ikke så mye i smak hos meg. Greit skuespill og noe kul foto redder denne kanskje litt men ikke helt!
2.33 av 7 - -
0.52 sekunder