Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Divination (2011)

Overnaturlige krefter kolliderer i Divination. Jason (D'angelo Midili) er en ung og lovende kunstner som er gift med Jessica (Natasha Sims). Livene deres er fullt av lykke ved deres første graviditet og gjensynet med deres mystiske venn Dee (Lisa Coronado). Men, Jason er plaget av Frykt (Tucker Boggio) som stadig hvisker mareritt og forferdelige visjoner inn i sitt hode. Mens han fordyper seg dypere inn i galskapen blander engelen Joshua (Philipp Aurand) seg inn sammen med assistenten Daniel (James Grixoni).

Divination er en ren spirituell krigførings thriller som handler om at det ikke er alle ånder man kan stole på.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

1t 39min
Dark Soul
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ben Pohl
Forfattere
Ben Pohl
Manusforfatter
Skuespillere
D'Angelo Midili
Jason
Natasha Sims
Jessica
Lisa Coronado
Dee
Philipp Aurand
Joshua
Tucker Boggio
Fear
James David Grixoni
Daniel
J.P. Giuliotti
Wormwood
James Tobin
Steven
Katarina Choi
Sarah
Eric Riedmann
Ty
Annet
Karen Myers
Redigering
Nick Denke
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Åndelig krigføring på sitt beste

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Divination er en noe annerledes kristen film om engler og demoner som tar noe av samme tilnærming til temaet som C.S. Lewis gjør i “Djevelen drypper pennen” ved å synliggjøre engler og demoner for hverandre og tilskueren der de planlegger å vinne over et yngre ektepar samtidig som det både er en engel og demon i opplæring.

Innimellom så er det ganske fasinerende å se den åndelige krigføringen i aksjon. Ekteparet er ikke veldig tydelig kristne, men det er noe som er viktig med dem som begge åndelige parter prøver å finne ut av men de har ikke helt samme påvirkning eller tilgang til livene de skal påvirke. Vi får ta del i deres normale liv, men også i det åndelige aspektet der engler og demoner overvåker deres tilværelse. Både deres historie og venner har en påvirkning i hvilken retning livet deres tar framover og som drar ekteparet i hver sin retning. Plottet bygges ganske sakte opp, men på mange måter så er det en spennende side ved historien siden ting som er skjulte blir mer og mer tydelige. Det er kanskje en svakhet i at Jesus ikke blir nevnt i den åndelige kampen og at filmen kanskje tar av litt for mye i etter min mening feil retning mot slutten og glemmer virkeligheten litt - men på den annen side så er det kanskje noe som gjør filmen god, at den ikke er overtydelig og lar en del ting være usagt som holdes bak kulissene og som metaforer.

Filmatisk så holder det en helt grei standard, selv om noen av spesialeffektene er ganske banale. Skuespillet er ok og ettersom handlingen utvikler seg så blir man mer involvert, og for å kunne bli det så må skuespillet overbevise. Man blir så involvert samtidig som historien er en åndelig kamp uten en tydelig vinner at man sitter å heier litt på ekteparet, at de skal velge riktig. Totalt sett så er dette en film som overrasker og som det ikke finnes så veldig mange kristne varianter av selv om lignende filmer finnes på det sekulære markedet. For min del ble dette et av mine største kristne film overraskelser noensinne, siden forventningene var i utgangspunktet ganske lave mens filmen gav meg en opplevelse utenom det vanlige.
4.7 av 7 - -
0.5 sekunder