Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Ascension (2002)

Gud er blitt myrdet og rollen er blitt overtatt av en ukjent eksistens. Guds energi er blitt frigjort og gjort alle mennesker til Guder som kan utføre mirakler. Dette har fått katastrofale konsekvenser når mennesket ikke greier styre sin makt, og tre kvinner drar avsted for å finne og drepe den eller det som drepte Gud. For å komme seg dit må de kjempe seg oppover, trapp for trapp.

Vurdering

2 av 2 stemmer

Fakta

1t 43min
Land: Canada, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Karim Hussein
Forfattere
Karim Hussein
Manusforfatter
Skuespillere
Marie-Josee Croze
Gravid kvinne
Barbara Ulrich
Eldre kvinne
Ilona Elkin
Yngre kvinne
Produsenter
Samuel Gagnon
Produsent
Annet
David Kristian
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Langsom og tung

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hva skjer når Gud dør og alle vi syndige mennesker blir Guder? Nemlig, det blir kaos på jorda, og det er med god grunn noen går ut for å finne Skaperens morder.Men filmen gir ikke svar på så mange ting for det er lite som gir mening i filmen, men den prøver å være dyp, altfor dyp og tar i bruk symbolikk og detaljer.Det blir kjedelig å vite så lite når tre kvinner klaterer opp en lang trapp og samtidig lærer seg å kjenne med noen veldig sære dialoger. Vi får ikke se så mye av hva som har skjedd, bare hørt om det.Filmen er sær, veldig sær, og en film for dem som liker sære filmer av typen langsom grøsser. Jeg forstår hvordan noen kan se på dette som kunst, men personlig er ikke jeg så fan av slikt selv om jeg liker det at man kan oppdage mye av filmens budskap og symbolikk i etterkant.
2 av 7 - -

Meget dyster og spesiel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en merkelig film som tar for seg noe av hvordan verden kanskje hadde vært hvis Gud ble myrdet. Virkelig tåpelig story synes jeg og filmen holder seg i én bygning omtrent gjennom hele filmen. Tre damer på vei opp til toppen av et industribygg, utslitte og syke prøver de å komme seg til toppen uten å dø.Det å hevde at Gud er blitt drept blir egentlig å spotte det at Jesus seiret over døden ved å stå opp igjen fra det døde, selvom det bare er noe som blir hevdet og ikke gitt noe særlig innblikk i. Men på den andre siden gir filmen noen små innblikk i hvor lidende verden ville vært hvis tilfellet hadde vært at Gud ikke fantes. Dette blir allikevel selvmotsigende og utenkbart for meg! Filmen er en dyster og kjedelig forestilling med noe filosofisk tankegang, noen poetiske strofer og en dyp form for kunst for de spesielt interesserte som Karim Hussain prøver å få frem.Filmen bærer et lite amatørpreg når det kommer til kameravalg og bildekvalitet, selvom filmingen fungerer ok. Filmen får frem en dyster stemning og alle likene hovedpersonene møter på veien er kunsterisk og dystert, men godt laget.Alt i alt er dette ingen film jeg vil anbefale. Tross sin kjedelige fremtoning så klarer man å bli sittende i håp om at det kanskje skulle skjedd noe, men desverre skjer det svært lite. En uinteressant film for min del, som ikke bringer noe håp inn i en døende verden.
2 av 7 - -
0.31 sekunder