Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Path in Time (2005)

Hovedpersonen Tom(Mitchell) har nettopp mistet faren sin. Dette skjedde rett etter at de hadde flyttet til et nytt sted, med alt det fører med seg av ny skole, nye omgivelser, og alt det andre han må venne seg til.
Kort før faren faller om og dør av hjertestans, har de en samtale der faren ber ham bli med til kirken på det nye stedet, noe Tom ikke er interssert i. Han får likevel en bibel av faren, som har fulgt familien i flere generasjoner. På siste side står det skrevet tre bibelvers, som har betydd mye for dem alle. I fortvilelsen etter farens død kaster Tom bibelen, og bestemmer seg for ikke å ha noe mer med Gud å gjøre. Men så viser det seg at han får en gåtefull gave, som viser seg å være en tidsmaskin, og han kommer tilbake til år 1917. Heretter følger flere tidsreiser, og han får innsikt i en masterplan for å få bevart bibelens budskap.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
55min
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Keith Eidse
Forfattere
Keith Eidse
Manusforfatter
Skuespillere
Claire Thomas
Mor
Jordan Bergmann
Max
Samantha Hill
Sara
Jason Mitchell
Tom
Deidra Borus
Molly
Jeremy Dangerfield
Bestefar
Jay Jensen
John
Branden Gregorchuk
Mobber 3
Marc Lagace
Mobber 2
Colin Peterson
Mobber 1
Produsenter
Keith Eidse
Sjefsprodusent
Nathan Eidse
Medprodusent
Annet
Keith Eidse
Cinematografi
Justin R. Durban
Komponist
Nathan Eidse
Redigering
Jared Hudson
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Tre vers som kan redde kristenheten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den unge Tom har akkurat flyttet til et nytt sted sammen med familien. Etter at faren dør etter en hjertefeil mottar Tom en mystisk gave med en mystisk brikke som kan ta ham tilbake i tid. Før dette får han en generasjonsbibel av faren sin som innholder tre viktige bibelvers som har betydd mye for både faren, bestefaren og oldefaren, vers som skal være livsnødvendige for å kunne redde kristenheten og de kristne som lever i nåtiden. For å få gjort det må Tom ta en tur til fortiden, så langt som til år 1917. Tom, som selv ikke vet hva han tror på, får kanskje øynene opp for det viktigste i livet?

Faren til Tom er en troende og bærer på en hemmelighet som Tom får oppdage etter hans død, en hemmelighet om å ta vare på tre viktige vers, noe som bringer ham tilbake i tid. Et av versene er hentet fra Rom 8,38-39: ”For jeg er overbevist om at verken død eller liv, verken engler eller myndigheter eller makter, verken det som er nå eller det som skal komme, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal være i stand til å skille oss fra Guds kjærlighet, den som er i Kristus Jesus, vår Herre.” Vi følger kampen midt i en affære av spesialeffekter, og budskapet drukner kanskje litt i dem, men klarer på en viss måte å holde seg på beina. Selv om man får noen gode budskapsmessige gullkorn så er det ikke like lett å skjønne alt i den noe kompliserte handlingen i filmen.

Filmen er preget av spesialeffekter, og til å være en kristen film fra 2005 så kan effektene fungere til en viss grad, men historien blir noe merkelig og uforståelig til tider. Det er ikke så lett å lage Science fiction i kristen regi, i tillegg til at skuespillet sliter noe midt i det hele og svekker noe av den troverdigheten en kristen film med mye spesialeffekter og tidsreiser kan by på. Filmen har allikevel god klipping, kameraføring og bilde, og av og til noe stabilt skuespill også. Filmen får også en litt plutselig slutt, som kanskje skulle tilsi en oppfølger, noe vi ikke har sett noe til. Denne er ikke like bra som ”Time Changer”, men allikevel et interessant tidsreise drama i samme sjanger. Selv om dette ikke er en storslått kristenfilm, så skal den ha for sitt gode forsøk til å briljere med spesialeffekter.
4 av 7 - -
0.33 sekunder