Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mayflower II (2020)

Miles og Kate bil bare leve et normalt lykkelig liv. Når Miles O'Rourkes bror viser ham Mayflower II, et skjult romskip designet for å hjelpe familier å rømme fra forfølgelse, tenker han det bare er paranoia. Når så plutselig forfølgelsen blir personlig, tvinges han til å "låne" romskipet for å dra til den utopiske kolonien på Mars hvor han oppdager at han ikke har latt problene sine bli igjen på jorden. Navnet på skipet er basert på den orginale Mayflower som fraktet forfulgte troende til den nye verden.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 52min
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Dallas Lammiman
Forfattere
Greg Lammiman
Manusforfatter
Skuespillere
Ryan-Iver Klann
Roland Burks
Rich Swingle
Ferris Chapman
D'Arcy Browning
Solomon Foster
Tree Browning
Tasha Cousins
Justin Lewis
Miles O'Rourke
Rick Borger
Cook
Joel Harder
Leon Wylie
Stephen Hardy
Rich O'Rourke
Shawna Pliva McGill
Kate O'Rourke
Produsenter
D'Arcy Browning
Sjefsprodusent
Tree Browning
Sjefsprodusent
Greg Lammiman
Produsent
Annet
Rick Holets
Komponist
Dallas Lammiman
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Annerledes, men sjarmerende dårlig

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er sjelden vare å se en så lavbudsjett film at så “stor” skala. Her er det ikke bare forfølgelse av kristne, men også romskip og koloni på mars. Plottet er ganske tynt når lederen av den ikke lenger frie verden tar interesse for en enda ikke helt kristen person slik at han kan forfølge alle kristne. Han møter via sin bror en kristen cellegruppe som har den virkelige bibelen som de leser fra og ikke bare den offisielle statlige versjonen. Han greier å flykte, av alle ting til Mars, som så ikke helt helt viser seg til å være helt det de trodde det kunne - men så visste de ikke helt heller hva de gjorde. På veien blir han guidet av noen bibelord og sin bror.

Det er ganske fascinerende hvordan spesialeffektene og grafikken er som tatt fra dataspill på tidlig 2000-tall, og romskipet er en ombygd escape room. Plottet er banalt og overdrevent, hvor verdensomspennende organisasjon tar seg bryet å fokusere all sin aktivitet på noen tilfeldig utvalgte kristne i en liten tilfeldig utvalg by som tilfeldigvis har et romskip til rådighet. Samtidig så er det noe som er veldig sjarmerende med hvordan alt er satt sammen. Det er satset stort med lite, og samlet så er det både litt morsomt og litt underholdende. Kanskje fordi det er så farfetched, men samtidig seriøst ment.

Det kristne budskapet er greit presentert med tanke på den ganske sære settingen, men også samtidig tett knyttet til tidens politiske turbulens, noe som er typisk amerikansk kristendom som er tett knyttet til politiske meninger og prøver å være samfunnskritisk. Når det ikke er noen som er der som kan skrive manus, så blir det fort en del kringe. Her er det likevel noe av sjarmen.
3 av 7 - -
0.58 sekunder