Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Missionary Man (2007)

Hevngjerrig og ute etter rettferdighet, Dolph Lundgren (Rocky IV, Universal Soldier ) både regisserer, skriver og spiller i denne actionspekkede og moderne nåtids-western som kommer til å ta pusten fra deg. Når Ryder (Lundgren), en mystisk fremmed som er ute etter hevn, kjører uanmeldt inn i en småby, blir livet til innbyggerne i byen som undertrykkes av en lokal tyrann, forandret for alltid. Med Bibelen, motorsykkelen og hevntørsten som eneste våpen, utfordrer Ryder den onde diktatoren i årvåken og aktsom stil, og beviser at rettferdighet fremdeles er det mest slagkraftige våpenet.

Vurdering

2.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 29min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dolph Lundgren
Manusforfatter
Frank Valdez
Manusforfatter
Skuespillere
Roy Empfield
Servitør
Ron Bath
Kissing Wolf
Bryan Massey
Politimann
Mark Chavarria
Gravrøver
Reece Rios
Offiser
Kateri Walker
Nancy
Chelsea Ricketts
Kiowa
Produsenter
Andrew Stevens
Produsent
David Eric Chapman
Medprodusent
Nathan Ross
Medprodusent
William B. Steakley
Medprodusent
Annet
Elia Cmiral
Komponist
Xiaobing Rao
Cinematografi
Michael Kuge
Redigering
Derek Abernathy
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Dolph i trøbbel med bibel i hånd

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dolph slår et slag for Bibelen som rettesnor for rettferdigheten, og bruker den for å forsvare bruken av alle midler for å få stoppet de slemme mennene. Vi møter de snille indianerne som kjemper for sin kultur og de slemme kriminelle som vil bygge casino og ødelegge. Så kommer Dolph inn, som frelseren fra intet, tequiladrikkende bibelleser som kan mer enn bare å være snill.Plottet er utrolig standard og forutsigbart, med den spesielle tvisten ved at sjefen selv, Ryder, er kristen slåsskjempe. Strengt tatt så er det ikke mye bibel vi får høre, men noen småsitater og oppfordring til å bruke bibelen som rettesnor i livet. Kvalitet på skuespill er helt ok sammen med sloss koreografi, men litt typisk Dolph Lundregn preg over det hele. Dolph er selv regissør, og har valgt å gå for en ganske mørk og sephia preget filmbilde, som passer filmen greit men som ikke gir mye ekstra til filmen.”Missionary Man” er ikke en spesielt god film, men heller ikke veldig dårlig. Jeg skulle likt å sett mer hvordan hovedpersonen brukte bibelen i sin ferd, istedenfor bare å smålese litt, ta litt ut av sammenhengen, slenge fra seg noen kommentarer her og der og bryte mange av budene i boka.
2 av 7 - -

Et mislykket misjonsprojekt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Actionhelten Dolph Lundgren som står for både regi, manus og hovedrolle, ruller her frem på motorsykkelen sin på en uortodoks, overlegen, men allikevel en ydmyk måte. Han ønsker at rettferdighet skal skje fyllest og at alle skal ha det bra. Selv om han stort sett prøver å holde seg lavt i terrenget så blir nok til slutt nok og kampen om rettferdighet i småbyen har begynt for alvor.Muskelbunten Dolph Lundgren leser og bærer på en bibel, drikker et par shot’s Tequila og er en mester i nærkamp og voldelig rettferdighet. Uortodkost kan man si, men til å begynne med fungerer filmen ganske bra med hovedpersonens ydmyke holdning der han ikke ønsker noen vondt, men der han ikke tåler se andre mennesker bli urettferdig behandlet. Så langt kan det fungere, men etter hvert utvikler dette seg til en overdreven voldsmørje med actionklisjeer som ikke fungerer så bra.

Spørsmål man kan stille seg selv er, hvordan man selv ville reagert i samme situasjoner som hovedpersonen? Hvordan man selv ville gjort byen til et bedre sted? Ville man tydd til vold, i så fall i hvilken grad? Hvordan ville et åndsfylt liv påvirke landsbyen i en slik situasjon?Kvalitetsmessig så er dette ikke det helt store. Skuespill og klipping sliter til tider og bildet kler ikke helt det preget den har fått over seg. Noen fine øyeblikk og en stilferdig begynnelse er det som kanskje kan nytes i denne noe tafatte moderne actionwestern.Dolph Lundgren, kjent fra bl.a. ”Rocky IV” og ”Universal Soldier”, prøver så godt han kan å gjøre noe nytt i sjangeren ved å inkludere Bibel og misjon, men motivene og hensiktene med filmen ser ut til å være å få til en actionfylt filmaffære som man kanskje ikke helt har sett så mye av før.
2.67 av 7 - -
0.44 sekunder