Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

En hushjelp til besvær (2005)

En søvnig liten engelsk landsby står foran en brå oppvåkning! Pastor Goodfellow(Atkinson), hans kone Gloria(Scott Thomas) og deres to barn, venter på at deres nye hushjelp Grace(Smith) skal ankomme. Alt er ikke idyll i prestefamilien - datteren er nymfoman, sønnen blir mobbet, kona har et forhold på si med sin amerikanske golfinstruktør, og pastoren selv er mildest talt fraværende. Grace med sitt moderlige vesen og vennlige smil er ytterst velkommen. Men hun er ikke helt den de tror.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 39min
Keeping Mum
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Niall Johnson
Forfattere
Niall Johnson
Manusforfatter
Richard Russo
Manusforfatter
Skuespillere
Maggie Smith
Grace Hawkins
Roger Hammond
Dommeren
Kristin Scott Thomas
Gloria Goodfellow
Rowan Atkinson
Pastor Walter Goodfellow
Tamsin Egerton
Holly Goodfellow
Toby Parkes
Petey Goodfellow
Liz Smith
Mrs. Parker
Emilia Fox
Rosie Jones
James Booth
Mr. Brown
Produsenter
Noel Donnellon
Produsent
Steve Christian
Sjefsprodusent
Peter Fudakowski
Medprodusent
David Garrett
Sjefsprodusent
Bertil Ohlsson
Sjefsprodusent
Julia Palau
Produsent
Matthew Payne
Produsent
Marc Samuelson
Sjefsprodusent
Anne Sheehan
Sjefsprodusent
Steve Wilkinson
Sjefsprodusent
Annet
Gavin Finney
Cinematografi
Robin Sales
Redigering
Crispian Sallis
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe alvorsmorsom

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En småmorsom film og til tider noe mer morsom når Rowan Atkinson, kjent som «Mr. Bean», begynner å briljere med sin egenartede humor som bare han kan. Da kan man jo ikke la være å trekke på smilebåndet.Førsteinntrykket av filmen kan allerede fortelle og love god bildekvalitet og dermed følger ofte det andre også med på kjøpet! Skuespillet er også godt gjennomført på en alvorsmorsom måte og Maggie Smith gjør en god jobb som den psykisklidende hushjelpen som egentlig burde sittet inne bak lås og slå, men som tross dette kommer familien Goodfellow godt til nytte.Filmen har på en måte en type sort humor men samtidig har den ikke det og humoren får et lite alvorspreg over seg samt et budskap om bl.a. ting som er viktig å holde orden på i ekteskapet og hvis ikke så kan det fort ende slik man helst ikke ønsker det. Filmen tar frem ting om at Guds veier er uransakelige og den tar frem noen viktige poenger fra Salomos høysang for å holde ekteskapet i sjakk.

Filmen briljerer desverre med endel unødvendig pervers humor men samtidig så tar den frem de viktige sidene ved sex, som sikkert mange pastorpar har nytte av. Tross dette så kan jeg nok ikke anbefale den til alle og enhver selvom dens undertoner er å vise oss et budskap som kan være viktig å holde på. Overtonene blir mer humoristiske enn alvorlige og filmen bærer jo preg av det.

Filmen inneholder jo endel lettvint snakk og ting som blir vist frem tydeligere enn det burde. Noen sekvenser kunne også vært kuttet ut og gjort mildere.

Filmen tar også litt lett på det med drap og skjule det og ikke melde fra til politiet, så på den måten er humoren ganske sort og mørk.

Heldigvis er det ikke bare overfladisk humor men også godhjertet og mer uskyldig humor fra Pastor Goodfellows side der han prøver å få noe mer liv og mening i talene sine!Alt i alt en morsom komedie ja, men den har sensuelle sider som kunne vært droppet ut og dermed gitt filmen et litt større alvorspreg som jeg også synes den burde ha hatt.
4 av 7 - -
0.5 sekunder