Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Flywheel (2003)

Jay Austin(Kendrick) ønsker å selge brukte biler på den verste måten...og det er akkurat slik han driver business med bruktbilene, ved å love mye mer enn bilen egentlig kan gi, han gjør alt for å selge en bil. Men hans manipulerende evner gjennomtrenger alle hans forhold - til og med hans kone og sønn vet at de ikke er istand til å stole på ham.

Men ettersom tiden går og Jay får fikset på en klassisk kabriolet, så merker han at Gud holder på å gjøre noe med ham. Mens han kommer ansikt til ansikt med realitetene av hvordan han dirigerer seg selv, så starter Jay sitt livs kjøretur når han lærer å ære Gud med sin virksomhet, familie og livet.

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 54min
Flywheel
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Alex Kendrick
Manusforfatter
Stephen Kendrick
Manusforfatter
Skuespillere
Alex Kendrick
Jay Austin
Jim McBride
Butch Bowers
Michael Catt
Pastor
Tracy Goode
Berne Meyers
Lisa Arnold
Hillary Vale
Shannen Fields
Miss Gardner
Janet Lee Dapper
Judy Austin
Blake Bailey
Stephanie Ward
Carla Hawkins
Ms. Wright
Renee Jewell
Winner's Friend
Produsenter
Stephen Kendrick
Produsent
Alex Kendrick
Produsent
Michael Catt
Produsent
Daniel Van Cleave
Sjefsprodusent
John Hemken
Sjefsprodusent
Barry Carr
Sjefsprodusent
Annet
Alex Kendrick
Redigering
Alex Kendrick
Komponist
Mark Willard
Komponist
Heather Spencer
Komponist
Mark Mitchell
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Grunnlaget for videre suksessformel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Flywheel" er den første, og mest ukjente, filmen til Sherwood Pictures, som i etterkant har gitt ut kjempesuksessene "Facing the Giants" og "Fireproof". På en måte så følger de to sistnevnte litt av samme formel som "Flywheel" fordi alle tre filmene tar for seg forandringene hos hovedpersonen når han velger å ta sitt liv og tro på alvor og omvende seg fra tidligere veier. Her kommer det kanskje ekstra tydelig fram, når hovedpersonen Jay finner ut at han må få Gud inn i livet sitt og begynner å lese bibelen og leve sitt liv etter det han finner der.Selv om det virker veldig "typisk" kristen film, med bønnesvar som kommer i og liv som forandrer seg, så er det likevel veldig godt å se det på film. Film er ment til å kunne gi et bilde av virkeligheten som ikke nødvendigvis alltid er veldig virkelig selv om det illustrerer virkelige poenger. Filmkvaliteten svekker filmen en del sammen med at filmen er i lengste laget - og blir slik litt kjedelig. Det finnes likevel rørende og gode høydepunkter som likevel gjør filmen til en severdig og anbefalt kristen film.
4.67 av 7 - -

Overraskende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Når jeg fikk se det første bildet i filmen, så tenkte jeg at dette må være en amatørfilm og jeg mistet litt av håpet om at dette skulle bli en bra film. Men filmen overrasket faktisk, selvom den lider under dårlig kvalitet, uskarpe bilder og ganske dårlig skuespill, så klarte den på en eller annen måte å fange meg allikevel. Den har en sterk story og et sterkt budskap, og med et amatørpreg over seg gir det filmen sjarm. Hvis skuespillet hadde vært like dårlig med bedre filmkvalitet så hadde filmen nok skuffet mer, men denne filmen drar en i hjerteroten selvom skuespillerne ikke er proffe men mesteparten er medlemmer i menigheten filmen har sine røtter fra.

Filmen viser at man høster det man sår og det å legge sin fulle lit til Gud og leve i tilgivelse er løsningen på problemene man møter underveis.

Filmen viser godt hvordan Jay har det når han er dynket ned i familieproblemene sine og bare tenker jobb, jobb og atter jobb. Filmen fortjener applaus med sine 20000 dollar på budgettet og et amatørutvalg av skuespillere, som faktisk gjør det helt greit innimellom. Få også gjerne med deg andre filmen til Shwerwood Pictures, nemlig "Facing The Giants" som er noen hakk bedre i kvalitet og som faktisk også har nådd inn på dvd hyllene på det sekulære markedet.
5 av 7 - -
0.35 sekunder