Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: Genesis (1994)

Først kom Adam(Aziz) og deretter Eva(Zoubida). Dette kunne ha blitt deres paradis, men etterhvert ble de rastløse og nysgjerrige. De gikk til kunskapens tre og oppdaget smerte, lidelse og død.

Når Herren ser at menneskenes ondskap er så stor på jorden, angrer han at han har skapt menneskene. Skuffet bestemmer han seg for å ødelegge alt liv sammen med jorden. Kun Noah(Antonutti/Scofield) og hans familie ble tatt i nåde i Guds øyne og får en sjanse til å overleve. Noah får i oppdrag å bygge en ark og ta ombord to eksemplarer av alt levende. Deretter regner det over hele jorden i førti dager og førti netter.

Når vannet som har ødelagt jorden trekker seg tilbake går arken på grunn. Noah sender ut en due for å lete etter svar, den kommer tilbake med en kvist fra et oliventre, som er det tegnet på liv og en ny pakt med Gud.

Vurdering

1.67 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 33min
Genesi: La creazione e il diluvio, Genesis: The Creation and the Flood
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ermanno Olmi
Forfattere
Ermanno Olmi
Manusforfatter
Skuespillere
Paul Scofield
Forteller / Noas stemme
B. Haddan Mohammed
Abel
Annabi Abdelialil
Kain
Haddou Zoubida
Eva
Sabir Aziz
Adam
Produsenter
Paolo Piria
Medprodusent
Franco Bollati
Sjefsprodusent
Annet
Ennio Morricone
Komponist
Paolo Biagetti
Produksjonsdesign
Fabio Olmi
Redigering
Paolo Cottignola
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Mørkt, dystert og trist

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Bibelen: Genesis" tar for seg begynnelsen, der det hele startet, ved å ha Noa som fortelleren av skapelsen og det som skjedde fra og med da. Mesteparten er sitert ordrett fra Bibelen og så er det jo lagt til enkelte sitater, bl.a. også fra Salomos Høysang hvis jeg ikke tar helt feil.Man kunne jo håpet på en storslått skapelsesberetning og en eksplosiv syndeflodfortelling, men det blir det desverre dårlig med. Jeg vet ikke hva filmlagerne tenkte, om de tenkte kunst eller hva når de lagde filmen. Hele filmen virker så mørk, trist og dyster og Edens hage virker Gudsforlatt helt fra starten av og vi får ikke se det Vakre i det hele, selvom det forekommer noe fin naturfotografering midt i det hele. Begynnelsen av 1.Mosebok blir rett og slett ganske dårlig presentert og det hele blir halvannen time der man omtrent kjeder seg gjennom hele filmen. Ennio Morricones stemningsfulle musikk er en reddende engel fra å falle helt i søvn, men utenom det så virker filmen veldig 60-70 talls laget og budgettet virker heller ikke særlig stort. Noas ark blir portrettert på en latterlig måte, det ligner mer et hus enn en båt/ark, og når floden kommer så får man ikke se båten flyte på vannet engang, så i dette tilfellet anbefales den litt mer liberale og nyere filmen «Noas Ark».Paul Scofield er forteller stemmen og siterer direkte fra Bibelen, så fortellermessig er filmen ganske så bibeltro, men faktamessig så ville jeg tvilt noe mer. Filmen går desverre ganske tregt framover til tider og det blir altfor mye dødtid og unødvendig filming.

Det som er litt interessant når ondskapen blir portrettert så blir det gitt et innblikk inn i fremtidens ondskap og umoral isteden for herjingene under Noas tid. Ondskapen på Noas tid blir ganske godt presentert i filmen «Noas Ark».Det eneste innblikket man får av budskap i filmen er siteringen fra Bibelen, men det blir også ganske tørt og misvisende når filmpresentasjonen er såpass misvisende, ensidig og kjedelig.Det jeg sitter igjen med etter filmen er: «For et stille og kjedelig liv alle menneskene måtte ha hatt». Heldigvis er ikke resten av «Bibelen» serien like dårlige som denne.
1.67 av 7 - -
0.34 sekunder