Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Esther and the King (1960)

Konen(Rocca) til den persiske kongen Ahasverus(Egan) har blitt myrdet, og en vakker jødisk kvinne, Ester(Collins), er valgt til dronning. Tross dette så venter hennes folk store vanskeligheter. Den lumske Haman(Fantoni), kongens øverste tjener, planlegger å ta over tronen og utslette alle jødene. Ester holder ut og gjør det som står i hennes makt til å redde sitt folk.

Vurdering

1.67 av 1 stemme

Fakta

16
1t 49min
Esther e il Re
Land: Italia, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Raoul Walsh
Mario Bava
Forfattere
Raoul Walsh
Manusforfatter
Ennio De Concini
Manusforfatter
Michael Elkins
Manusforfatter
Skuespillere
Richard Egan
Kong Ahasverus
Joan Collins
Ester
Folco Lulli
Tobia
Denis O'Dea
Mordekai
Sergio Fantoni
Haman
Rik Battaglia
Simon
Renato Baldini
Klydrates
Gabriele Tinti
Samural
Robert Buchanan
Hegai
Produsenter
Raoul Walsh
Produsent
John Twist
Medprodusent
Annet
Mario Bava
Cinematografi
Angelo Francesco Lavagnino
Komponist
Roberto Nicolosi
Komponist
Jerry Webb
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Skuffende presentasjon om Ester

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er et av de tidligste versjoner av den bibelske historien om Ester som kjempet for jødenes frihet. Den starter med en imponerende mengde med statister som krigere, men desverre blir det storslagne førsteinntrykket sunket ned i grusen og ender i å bli en meget skuffende versjon som det egentlig ikke er så mye å si om.Pga. veldig dårlig lyd så var det ofte vanskelig å få med seg alle dialoger, men noe fikk man med seg og ved å følge med så holder denne ikke helt mål med bibelen.

Filmen prøver av en eller annen grunn å hevde at Ester hadde en kjæreste ved navn Simon. Når Ester komme inn i Kongens palass så faller hun for kongen og følelesene for Kongen vokser og følelsene for Simon avtar pga. en viss kraft. En dårlig og ubibelsk vri.

I denne filmen så opptrer dronning Vasjti men kongen har ikke behag i opptredenen hennes og dermed blir hun bortvist og også drept etterhvert. Ingen av delene er det støtte for i Bibelen. Ifølge Bibelen blir hun kun bortvist fordi hun ikke ønsket å opptre for kongen.

Filmen skal også ha det til at Mordekai hadde et nært forhold og rolle til kongen i hoffet noe som gjør filmens handling noe rar etterhvert. Ifølge Bibelen får han et nærmere forhold til kongen etterhvert når han bl.a. får reddet kongens liv.

Filmen får mange hull sammenlignet med Bibelens historie og blir etter min mening bare teit og dårlig laget på omtrent alle områder. Man kunne nevnt mye mer men holder meg til disse eksemplene pga. lyden som ødela endel av helhetsinntrykket.Denne filmen lider av utrolig dårlig kvalitet. For det første så er bildet veldig uklart, mens klippingen er ok, men lyden er det verste med hele filmen. Dårlig mono lyd, og skuespillet er heller ikke overbevisende nok. Med uklart bilde følger også dårlig lyssetting og man kan se at scenene som skal foretsille kveld/natt er blitt dårlig formørket fra dagslys.Dette er nok en av de dårligste bibelfilmer jeg har sett, der spesielt lyden er med å ødelegger filmopplevelsen. Avslutningen blir også litt rar og den oppdiktede Simon får altfor mye oppmerksomhet. Jeg kan heller anbefale «Esther – Queen of Persia» eller «Bibelen: Ester» som har mye mer å gi. En film som det desverre ikke er så mye positivt å si om.
1.67 av 7 - -
0.36 sekunder