Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: Salomon (1997)

Etter Kong Davids(von Sydow) død oppstår kampen om hvem som skal bli hans etterfølger. Davids favorittsønn Salomon(Cross) beseirer sin eldre bror og blir dermed Israels nye konge. Salomon blir etterhvert berømt og respektert blant sitt folk for sin visdom og rettferdighet. Besøk kommer fra hele verden og blant dem kommer Dronningen av Saba(Fox). En skjønnhet som Salomon ikke kan motstå.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

2t 40min
The Bible: Salomon, Salomon
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bradley T. Winter
Manusforfatter
Skuespillere
Ben Cross
Salomon
Zaki Houari
Eldre mann i rådet
Abdelkader Lofti
Sandallager
G.W. Bailey
Azarel
Thom Hoffman
General Brealah
Produsenter
Luca Bernabei
Luca Bernabei
Medprodusent
Lorenzo Minoli
Produsent
Gerald Rafshoon
Sjefsprodusent
Paolo Piria
Medprodusent
Paolo Lucidi
Medprodusent
Heinrich Krauss
Produsent
Susu Erca
Medprodusent
Annet
Paolo Biagetti
Produksjonsdesign
Raffaele Mertes
Cinematografi
Ennio Morricone
Komponist
Patrick Williams
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En livlig Salomo

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ben Cross, kjent fra «Ildvognene»(1982), spiller her en livlig Salomo i all sin kongelige prakt. Filmen som er på nærmere tre timer tar for seg Salomos vei til tronen, hans tid på tronen og hans fall fra tronen. Den tar for seg hans tid i Guds tjeneste, hans sakte frafall fra den ene sanne Gud og til slutt en tragisk ende på hans liv som han selv innså bare var tomhet, som også blir gjentatt flere ganger.Budskapsmessig følger denne ganske så godt en bibelsk tråd. Den skrenter noe når dronningen av Saba kommer og Salomo forelsker seg og gifter seg med denne dronningen og de får et barn sammen. Dette skal da være begynnelsen på nedgangstiden for Salomo. Bibelen derimot sier ingenting om en kjærlighetshistorie mellom disse to. Selvom dronningen fra Saba forlater kong Salomo etter å ha født deres sønn, som ifølge filmen blir kalt Menelek, så holder denne ikke en klar bibelsk linje akkurat på dette punktet. Ifølge Bibelen forlater dronningen av Saba kong Salomo når de har gitt hverandre gaver etter skikken for kongelig gavmildhet (1.Kong.10:13) uten å blande inn en kjærlighetshistorie midt i det hele. Bortsett fra dette så klarer filmen å vise frem bibelske linjer i historien, selvom det er noen få vage punkter som den viker litt vekk fra det bibelen sier som f.eks. så er det ikke i filmen tjenerne til David som kommer med forslaget om å hente Abisjag, men i filmen er det David som foreslår det. Bortsett fra noen slike småting så holder denne seg ganske godt til Bibelen sammenlignet med noen andre Bibelfilmer. Filmen kunne også ha fokusert mer på Salomos Gudsforhold når det var på sitt beste enn å fokusere så mye på hans nedtur når den begynner å inntreffe.Filmen bærer på en standard Bibelfilm kvalitet som i dette tilfellet kan være litt laber til tider når det kommer til bilde og lyd. Ben Cross gjør allikevel en dugbar og livlig innsats i rollen som Salomo og resten kunne ha gjort det noe bedre, men noen andre som også skiller seg noe ut er Richard Dillane i rollen som Jeroboam og Max von Sydow som gjør det helt greit i rollen som den aldrende David.Filmen kan være litt kjedelig til tider og får ikke helt fremdrevet handlingen slik at den blir mer fengende og interressant å følge med i. Samtidig kan man bli noe lei av bildekvaliteten som skal være den samme fra bibelfilm til bibelfilm og når den ikke er like bra i alle filmene så faller det inntrykket noe. Jeg savnet også en sterkere presentasjon av Salomos velstand kontra tidligere konger, som var en vesentlig del av hans kongerike.

Dette er en film for dem som vil ha litt innsikt i bibelhistorien om Salomo, men utover det så er dette nok ingen stor film som jeg anbefaler med glede men som kan fungere for de som kunne vært interessert.
4 av 7 - -
0.38 sekunder