Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Bibelen: David (1997)

Gud forsyner Israels folk med to konger, via profeten Samuel(Nimoy). Den store krigeren Saul(Pryce) - som etter hvert svikter Gud - og David(Parker), som beseirer Goliat. David sørger for stolthet og ære til det Israelske monarkiet, men senere synder han mot Guds bud - han forfører en vakker kvinne(Lee) og sørger for at hennes mann blir myrdet. Mønsteret med vold og død fortsetter snart innen hans egen familie.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

Alle
2t 56min
David
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Robert Markowitz
Forfattere
Larry Gross
Manusforfatter
Skuespillere
Zakaria Atifi
Leder for amalekittene
Mohamed Bastaoui
Leder for filisterne
Roger Hammond
Kong Achich
Zaki Houari
Joabs tjener
Lina Sastri
Abigail
Produsenter
Lorenzo Minoli
Produsent
Gerald Rafshoon
Sjefsprodusent
Paolo Piria
Medprodusent
Paolo Lucidi
Medprodusent
Annet
Paolo Biagetti
Produksjonsdesign
Raffaele Mertes
Cinematografi
Ennio Morricone
Komponist
Carlo Siliotto
Komponist
Paul Rubell
Redigering
David Beatty
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Kortslitt og kjedelig fortalt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Bibelen: David» tar for seg den storslagne historien om David, kongen som førte Israel til et gjennombrudd i Bibelhistorien. Filmen starter med at David har erobret Jerusalem og dermed blitt innsatt som konge der, før vi da ser tilbakeblikk til hans ungdom og livet fra og med da. Vi følger ham fra livet som hyrde og videre i kampen mot Goliat, hendelsen med Batseba og flere andre hendelser som har satt sine spor i historien. Første delen av filmen tar hovedsakelig for seg 1.Samuelsbok mens del to tar hånd om 2.Samuelsbok.Denne Bibelfilmen er vel en av de få som holder seg nærmest de Bibelske retningslinjer i handling selvom denne er kortet ned en god del, men det den forteller holder seg ganske godt i forhold til Bibelen. Vi ser hvordan Gud utvelger det ringeste av det ringe, i første omgang blir det Saul og så pga. Sauls ulydighet så faller utvelgelsen på den unge og ydmyke David.

Bagateller man kan pirke litt på er når Saul ifølge Bibelen skulle profetere, så begynner han i filmen å danse isteden for. Men kanskje like greit når Bibelen ikke forteller om hva han egentlig profeterte.

Vi vet også ifølge 1.Sam.16:11 at det ble sendt bud på David når Samuel skulle salve ham, men i filmens tilfelle så går Samuel ut for å oppsøke David og dermed salve ham til den kommende kongen.

Jeg synes også vi får et litt for enkelt og lite innblikk i kampen mellom David og Goliat. Goliat virker heller ikke å være den store kjempen som alle skulle ha fryktet i denne filmen, og det virker som om han var helt alene uten noe spesiell støtte fra filisterne. Goliat manglet også den rustningen som Bibelen nevner han bar på i 1.Sam.17:5-7. Men hovedsaken er vel kanskje det at David slo ham, men allikevel synes jeg at filmen portreterer hendelsen på en altfor latterlig og kortfattet måte.

I filmen ser vi også hvordan Saul får mant frem den avdøde Samuel etter at Amalekittene hadde tatt kvinner og barn til fange, mens i Bibelen skjer dette før.

Vi ser også at David siterer flere salmer underveis gjennom filmen som gjør at filmen får et litt større David preg over seg. Filmen gjør det også bra i det at David og Batseba sørger over sine synder sammen og bekjenner dem overfor hverandre.Filmen lider under noe laber kvalitet selvom den ikke er langt ifra vanlig «Bibelen» film kvalitet. Det som løfter filmen littegranne er at den bruker endel gode og mer kjente skuespillere slik som flere andre Bibelen filmer gjør, men til å være budsjettert til 15 millioner dollar så burde denne ha vært laget noe bedre og storslagent synes jeg. Innimellom kan man få en følelse av at filmteamet bare har stukket en tur uti skogen for så å lage film med de få midlene de har. Israels hær var nok mye mektigere og større enn det filmen viser til. Filmen gir et inntrykk av en hær fyllt av bondeknøler og amatører.

Filmens voldsekvenser er ikke de aller verste og dropper de mest blodigste hendelsene fra Bibelen og skjuler egentlig mest mulig voldsekvensene slik at ikke de tar helt overhånd, men samtidig blir kvaliteten og troverdigheten meget svekket når man ser hvordan krigsekvensene er satt opp og utført.En ganske dårlig film om David etter min mening og man kjeder og uffer seg gjennom store deler av filmen som kunne ha blitt gjort på en mer realistisk måte selvom den holder seg til det bibelske på de viktige stedene, men samtidig føler jeg at det er noe som mangler og at balansen er blitt litt ensidig med litt for mye prat og tjat enn en flersidig handlingsgang.
3.33 av 7 - -
0.46 sekunder