Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Story of David (1976)

Vi følger historien om David(Bottoms/Michell) som liten gjetergutt til hans død som konge. Under denne ferden ser vi hans bragder, hans kamper og synder. Vi får også et lite innblikk i hans omvendelser og hvordan han kjempe for fred i sin ånd og samvittighet.

Vurdering

3.34 av 2 stemmer

Fakta

3t 11min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
David Lowell Rich
Alex Segal
Forfattere
Ernest Kinoy
Manusforfatter
Skuespillere
Yehuda Efroni
Unge Abner
Ilan Dar
Eliab
Anthony Quayle
Kong Saul
Oded Teomi
Jonathan
Keith Michell
Eldre David
Ori Levy
Gaza
Yair Rubin
Shammab
Barry Morse
Jehosephat
Jeanette Sterke
Abigail
Produsenter
Kuli Sander
Medprodusent
Fernando Gonzalez
Medprodusent
Annet
Laurence Rosenthal
Komponist
John Coquillon
Cinematografi
Sidney Katz
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Tre langtekkelige timer om David

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske langtekkelig film om Davids liv. Vi følger hans dager fra tiden som gjetergutt, kampen mot Goliat, flukten fra Saul, Absaloms hunger etter tronen og til slutt når David utnevner sin sønn Salomo til konge etter ham selv.Filmen er ganske kjedelig og langtekkelig laget og budskapet kommer heller ikke så tydelig frem som man skulle ønsket. Vi ser aldri at David blir salvet til konge av Samuel, men under hans harpespill hos Saul så advarer Saul ham til å la seg salve av Samuel, noe som beviser at han enda ikke var salvet iløpet av filmens gang. I Bibelen blir han salvet mens han enda er en ukjent og ydmyk gjeter på markene.

Vi kan også merke oss at Saul kaster sitt spyd mot David etter at han allerede har giftet seg med Mikal. I bibelen skjer dette før. Det finnes andre småfeil også, men jeg får la det ligge med dette i første omgang!

Filmen har veldig fokus på Davids harpespilling og navnet Yahve blir hyppig brukt på Gud. Jeg synes også filmen har altfor stor fokus på syndene David begår og man får litt for lite innblikk i hans vandring og velbehag fremfor Gud. Og når man ser hans forhold med Gud så er det ofte for dårlig spilt eller mer overfladisk, enn gjort i overgivelse.Kvalitetsmessig skuffer denne også. Jeg hadde håpet at denne kanskje kunne gi litt kvalitet, men ender opp i samme felle som så mange andre Bibelfilmer fra samme tid. Man er altfor redd til å bruke effekter eller storslagne scener og flere statister. Sant nok, så kan dette grunnes et lavmelt TV-filmbudsjett, men man kunne investert i litt mer troverdige scener enn denne filmen klarer å levere. I de tilfellene der det blir gjort et forsøk så mislykkes man dessverre og det hele blir for det meste svada.

Det blir også veldig mye snakking til tider og innimellom bare tøv.Jeg synes det ikke enda har blitt gjort et godt nok forsøk på å lage en skikkelig kvalitetsfilm om livet til David. De filmene som finnes der ute, skuffer mer eller mindre. Så det gjenstår å se hva tiden vil bringe. Ingen storfilm dette her og man kan godt la være å se denne.
2.67 av 7 - -

Bibelnært og passe realistisk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

TV-filmen ”The Story of David” er en realistisk framstilling av livet til David slik den blir fortalt i bibelen. Flere personer blir veldig godt framstilt, og særlig gjør Anthony Quayle en god rolle i rollen som Saul. Ellers er det mange gode rolletolkninger, David også, men han passer ikke alltid helt inn i rollen. Kvaliteten er ikke ellers så mye mer enn det man kan forvente av en TV-film fra 70-tallet. Første del handler om Davids flukt fra Saul, og andre del er Davids tid som konge. Disse to filmene er litt adskilt, fordi skuespillerne ikke er de samme i begge delene – når de lett kunne brukt de samme. Jeg har ikke sett tidligere utgaver av filmen, men den nylanseringen og re-masteringen ser god ut. Budsjettet merker i det at krigsscenene er forkortet og ikke vist så mye av, men kanskje også for samtidig å gjøre filmen men familievennlig.Filmen følger bibelen godt på de aller fleste punkter, og det er godt å se, selv om det kanskje ikke alltid er historisk korrekt på alle punkt(slikt som at Yahweh blir brukt om Gud, mens for jødene var dette så hellig navn på Gud at det ikke ble brukt). Det blir en lang film fordi den tar med historier som man lett kunne hoppet over i den sammenhengen for å få gjort det kortere og enklere. Det er også godt å se at David holder seg til Gud, selv om det kunne i perioder vært mer synlig, særlig i hans adferd. Han holder Saul i ære nesten høyere enn Gud noen ganger, og i hans eldre dager sp mister han veldig mye av sin tro og alt for mange ganger henviser til sin kongemakt. Alt i alt en severdig film om David som er tro mot historien men skranter litt i kvalitet og filminntrykk.
4 av 7 - -
0.33 sekunder