Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

I Miraklenes Tid (2000)

Dette er historien om Jesus sterkt fortalt gjennom leireanimasjon og tegnefilm, og begynner med den syke jenta Tamar, datter til Jairus som vi følger med utover. Filmen følger Jesus gjenom mirakler og helbredelser, videre via skepsis fra Jødene, døden og så oppstandelsen.

Vurdering

5.84 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 27min
The Miracle Maker
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Derek W. Hayes
Stanislav Sokolov
Forfattere
Murray Watts
Manusforfatter
Skuespillere
Ian Holm
Ian Holm
Pontius Pilatus
David Thewlis
Judas Iskariot
Ken Stott
Simon Peter
Anton Lesser
Herodes
Alfred Molina
Fariseeren Simon
Miranda Richardson
Maria Magdalena
Produsenter
Christopher Grace
Sjefsprodusent
Ralph Kamp
Medprodusent
Naomi Jones
Produsent
Annet
Anne Dudley
Komponist
William Oswald
Redigering
John Richards
Redigering
Robert Francis
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En balansert Jesusskikkelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en veltilpasset og godt fortalt versjon av historien om Jesus! Filmen veksler mellom leireanimasjon og vanlig tegnefilm, vellykkede mimresekvenser og en levende fortalt historie der Jesus møter mennesker på de mest fantastiske måter og konfronterer fariseerne med sin himmelsendte visdom.Filmen blir fortalt på en sterk og levende måte og det skal ganske mye til for at barn ikke klarer å få med seg sentrale punkter i denne historien. Filmen tar sine friheter sammenlignet med det kronologiske fra Bibelen og hendelsene og ting Jesus sier har byttet sted ved flere anledninger. Men jeg synes allikevel at dette ikke er med og ødelegger historien men gjør den godt tilpasset til en tegnefilm av denne sorten. Noen av disse tingene kan jeg jo liste opp slik som valget av disipler skjer etter Bergprekenen, i dette tilfelle en godt forkortet Bergpreken, men der Jesus tar med flere av poengene i denne prekenen videre i andre situasjoner.

Interessant nok så tar denne filmen fram Maria Magdalena som ei dame som var besatt av disse 7 onde ånder som Bibelen snakker om. Flere andre filmer fremstiller henne som den prostituerte kvinnen, men det kan godt være mulig at disse to var to forskjellige kvinner eller kanskje samme?

Det er også interessant å se Jairus datter, kalt Tamar, følge med Jesus fra start til slutt.

Noen ting som ikke stemmer helt med Bibelen er at Jesus som tolv åring sa til sine foreldre når de kom for å finne Ham etter noen dagers leting, at Han var kommet for å gjøre Sin Fars gjerninger. I Bibelen i Luk 2:49 sier Han ”Visste dere ikke at Jeg må være i Min Fars hus?” og ikke det filmen sier Ham til å si ved denne anledningen.

Dette er også en Jesus film der Johannes dåp er vist med full neddykkelse i vann. Hele hendelsen er også fint portrettert i filmen bortsett fra der Johannes skal si at der kommer Guds lam Han som bærer verdens synd, men istedenfor det sier Han ”Han som skal fjerne all verdens synd”. Noen kan se på dette som en og samme ting, men jeg er litt skeptisk.

Filmen kommer også med fine bilder på ting som Jesus ikke direkte sa i Bibelen, men som budskapsmessig holder god Bibelsk kvalitet! På en måte kan man si at filmen er sammensatt som en god preken ved disse tilfellene!

Jesu fristelser er også fint tilrettelagt og spesielt den siste er vist på en måte som jeg ikke ser bort ifra kunne vært virkelig hvis man hadde fått en dypere innsikt i denne fristelsen i Bibelen.Filmen har en noe hakkete leireanimasjonskvalitet men det fungerer allikevel godt med en god veksling mellom vanlig tegnefilm og leireanimasjon. Det kan være noe frustrerende i starten, men innover i filmen blir fokuset mer rettet til historien enn animasjonen i seg selv.

Musikksporet i filmen kan virke å være litt dårlig til tider og den norske dvd versjonen av filmen tillater dessverre ikke engelsk tale, som egentlig er det originale språket på filmen. Tross dette så fenger historien og den er godt lagt sammen slik at selv et barn kan forstå det.Jeg synes filmen gir en ganske god og balansert bilde av Jesus, der man både ser Hans menneskelige side og Hans Guddommelige og hellige side. Filmen kan også gi voksne en god opplevelse og vise mer den siden av Jesus som viser hvordan vi skal kunne bli som barn for å komme inn i Guds rike. Filmen klarer også godt å tilpasse lengden i de forskjellige hendelsene og gjøre de levende og interessante å følge med i selv om man har hørt og sett flere av historiene uttallig ganger fra før av. En god film som ethvert barn bør ha i filmsamlingen sin! Tenker meg dette er den beste animerte filmen om Jesu liv død og ikke minst oppstandelse, som denne også legger god vekt på.
5.67 av 7 - -

Godt fortalt evangelium

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg har sett mange Jesusfilmer, og alle har sine særpreg(og er som regel gode), men man vet til en viss grad hva man skal forvente. Man har liksom hørt historien så mange ganger før, så derfor forventet jeg ikke noe mer av denne. Men jeg ble litt imponert, fortellerstilen med den røde tråden, utvalget av historier og ikke minst miksingen av animasjonsteknikkene er alle gjort godt.Historien kjenner vi. Denne våger likevel å tolke litt og legge til en del språkforenklinger og samtaler som ikke står beskrevet i bibelen, men som tenkelig ville falt naturlig inn. Jesus kan slik tolkes bedre når man ikke er sånn kjempe streng med å ta bibelen ord for ord, men likevel uten å miste riktigheten og kraften i historiene, lignelsene og budskapet.Måten historien er fortalt ville tilsi at den er litt mer barnevennlig enn andre Jesusfilmer, og i mange tilfeller blir meninger forklart at barn forsår lettere, men jeg er ikke helt sikker på om alt passer for den er mer voksen enn en vanlig barnefilm. Men selv om kanskje ikke voksne liker å se tegne/animasjons-film så tror jeg at hvis man gir denne en sjanse så vil den nokk som Jesusfilm bli likt i alle aldre. Versjonen med engelsk tale er ellers bedre enn den som er oversatt til norsk, mye på grunn av at stemmene har så mye å si i en film av denne typen.
6 av 7 - -
0.57 sekunder