Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Gospel Road (1973)

Her forteller Johnny Cash historien om Jesus Kristus(Elfstrom) på en måte som bare han var i stand til. Cash synger og forteller denne tidløse historien om tro, mot, og en manns uselviske gjerninger av godhet og barmhjertighet.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 23min
Gospel Road: A Story of Jesus
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Robert Elfstrom
Forfattere
Johnny Cash
Manusforfatter
Larry Murray
Manusforfatter
Skuespillere
Johnny Cash
Seg selv
Robert Elfstrom
Jesus Kristus
June Carter Cash
Maria Magdalena
Saul Holiff
Kaifas
Jonathan Sanders
Simon
Ulf Pollack
Tadeus
Larry Lee
Johannes Døperen
Paul L. Smith
Peter
Alan Dater
Nikodemus
Produsenter
Johnny Cash
Produsent
June Carter Cash
Produsent
Saul Holiff
Medprodusent
Lou Robin
Medprodusent
Reba Hancock
Medprodusent
Barbara John
Medprodusent
Annet
Robert Elfstrom
Cinematografi
Tom McDonough
Cinematografi
John Craddock
Redigering
Larry Butler
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Musikalsk Jesusfilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er Johnny Cash’ filmversjon om Jesu liv! Johnny Cash var en lidenskapelig country artist som tok verden med storm med sitt liv i musikkbransjen og et noe hardt liv utenfor. Senere ble han inspirert av Jesus og det sies at mens han vandret på veien så fant han troen på Jesus og ble bl.a. en god venn med den verdenskjente forkynneren Billy Graham.

I denne Jesusfilmen tar han i bruk countrymusikken og gjør filmen mer levende enn den hadde vært uten siden den allerede lider noe på kvaliteten. Han har en sang til flere av hendelsene som tas fram i filmen og resultatet blir en litt annerledes Jesusfilm med et lite dokumentarpreg over seg.Johnny Cash, som er sang og fortellerstemmen gjennom filmen, forklarer med sine egne men bibelske ord noen av de ultimate øyeblikkene i Jesu liv. Man kan legge merke til Cash beundring av Jesus som forandret verden og gav den et håp om frelse og evig liv!

Budskapet kommer tydelig frem både i bilder og sang og vi følger Jesus og Hans disipler på sine Bibelske oppdrag.

Alle Jesusfilmer skiller seg mer eller mindre fra hverandre og en interessant ting jeg la merke til i denne er duen, som symboliserer den Hellige Ånd, etter at Jesus er blitt døpt, så flyr denne over Ham og setter seg også på skulderen Hans, en symbolikk som omtrent har vært fraværende i andre Jesusfilmer. Filmen har også noen andre hjertevarmende øyeblikk som er godt laget tross sin litt spesielle filmstil der alt har blitt gjort på en enklest mulig måte, med minst mulig statister eller ekstra resurser.

Filmen har med også levende sanger for det meste sunget av Johnny Cash, men også med litt hjelp av Kris Kristoffersen og June Carter Cash!Hvis det er noe filmen ikke kan skryte på seg så er det filmkvaliteten! Det er spart godt med midler, men samtidig synes jeg filmen kler det av og til, men allikevel blir det noe dårlig store deler av filmen og fotograferingen blir også litt tam og dårlig. Filmen har ikke så mye skuespill å komme med siden Johnny Cash forteller historien gjennom filmens gang, men det stumme skuespillet av de mer eller mindre ukjente skuespillerne virker helt OK.Liker du allikevel countrymusikk og er fasinert av Jesus og hvem Han var når Han vandret på jorden, så passer denne for deg! Filmen finnes også i kortere versjon, bl.a. med noen ord av Billy Graham!
4 av 7 - -
0.49 sekunder