Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

From the Manger to the Cross (1912)

Dette er en fortelling om Jesu(Henderson-Bland) liv basert på bøkene i det Nye Testamentet. Etter at Jesu fødsel er blitt fortalt på forhånd til Jesu foreldre, blir Han født i Betlehem, og Han blir besøkt av hyrder og vise menn. Etter et opphold i Egypt for å unngå kong Herodes(Kellog), så legger de seg til rette i Nasaret. Etter flere år med forberedelser så samler Jesus seg disipler og begynner dermed å forkynne og utføre mirakler som gir og inspirerer håp til flere av tilhørerne samtidig som Han møter motstand fra flere hold.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 11min
Jesus of Nazareth
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Sidney Olcott
Forfattere
Gene Gauntier
Manusforfatter
Skuespillere
Sidney Olcott
Blind mann
Gene Gauntier
Jomfru Maria
Robert Henderson-Bland
Jesus
Jack J. Clark
Johannes
Montague Sidney
Josef
Sidney Baber
Lasarus
Helen Lindroth
Martha
J.P. McGowan
Andreas
George Kellog
Kong Herodes
Robert G. Vignola
Judas
Produsenter
Frank Marion
Produsent
Annet
Timothy Howard
Komponist
George K. Hollister
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Jesus fra krybbe til død

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«From the Manger to The Cross» er et nytt forsøk på å portrettere Jesus på film. Filmen er filmet på de autentiske stedene i bl.a. Jeruslaem og Betlehem. Den fortsetter i noenlunde samme bane som filmen fra 1905. Stumfilmen har ikke opphørt og orgelmusikken er der! Denne er noe lengre og blir også litt mer interessant å følge med i enn den første samtidig som denne kan drøye litt den også med ensidig fotografering og minst mulig vektlegging på spesialeffekter, mye gåing, men samtidig får vi frem en god del av Jesu virke.Filmen bruker radig med bibelvers fra den gamle King James oversettelsen for å forklare hva som skal skje. Så man får det på en måte dobbelt opp. Filmen holder seg allikevel ganske tett til det Bibelske. Et sted jeg stusset litt var at Jesu første under ifølge Bibelen blir Hans andre under i denne filmen, men ellers så virker det som om filmen mer eller mindre holder Bibelske mål.

Filmen er mer løsrevet fra engle og Maria fokus, slikt vi så mye av i filmen fra 1905, og blir dermed litt mer jordnær og kanskje mer protestantisk.

Det mest skuffende i filmen er at den utelater oppstandelsen! Uten det ville Jesu verk vært en flopp, så det skuffer meg at de ikke har fått med det her. De har fått frem Jesu fødsel, liv, og død, men ikke oppstandelsen som radig ble brukt som bevis i de første kristnes tid etter at Jesus hadde fart opp til Himmelen.I filmen fra 1905 eksperimenterte man noenlunde med spesialteffekter på ganske mislykket måte, her har man lagt dem litt til side men samtidig brukt det der man trenger det. Allikevel blir hendelsen der Jesus går på vannet litt mislykket og altfor enkel og kort. Det at Judas henger seg har man fått bra til og tortureringen av Jesus på vei mot korset. Filmen klarer å løfte seg mot slutten og blir ganske bra til å være laget i 1912. Filmen fokuserer også mer på budskapet enn på effektene.

Filmen har faktisk også noen fine bilder å vise fram til i fotograferingen sin som er verdt å merke seg, selvom det er i svarthvitt og gammeldags filmkvalitet så får den allikevel en viss sjarm over seg.

Tross dette så er det godt at stumfilmtiden har opphørt og vi har fått frem mer kvalitetsoppløftende filmer av Jesus.Ja, det er interessant å se hvordan de lagde Jesusfilm i gamle dager, på en enkel og grei måte. Selvom dette er en stumfilmklassiker så tror jeg de mer moderne Jesus filmene som kanskje ikke er helt klassiske av seg klarer å overgå denne i både kvalitet og budskap! Orgelmusikken fortsetter å regjere i denne filmen, som den forrige, og man får en følelse av at man ser filmen i en kirke isteden for på tv skjermen eller kinolerretet.
3.33 av 7 - -
0.4 sekunder