Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Passion (2008)

Det er begynnelsen på påskeuken. De neste dagene vil tusener av pilegrimer strømme til høytiden i dere religiøse kalender. For deres romerske herskere, med Pontius Pilatus(Nesbitt) i fremste rekke, er dette den vanskeligste tiden på året. Øverstepresten Kaifas(Daniels) og tempelprestene vil bli utsatt for en svær arbeidsbyrde, og presset for å bevare ro og orden vil være intens. Det kommer nyheter om at galileeren Jesus(Mawle) er på vei mot byen på et eselføll, og at han vil ri inn i Jerusalem gjennom Østporten. Dette vil oppfylle to av de viktisgte religiøse profetiene om Messias' komme. På gatene begynner mengden å samle seg, og uken har bare så vidt begynt...

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

2t 55min
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Michael Offer
Forfattere
Frank Deasy
Manusforfatter
Skuespillere
David Oyelowo
Josef av Arimitea
Paloma Baeza
Maria Magdalena
Ben Daniels
Kaifas
James Nesbitt
Pilatus
John Lynch
Sagan
Tom Ellis
Filip
René Zagger
Fugleselger
Joseph Mawle
Jesus
Roger Ashton-Griffiths
Syrians prefekt
Laura Fraser
Abigail
Produsenter
Zakaria Alaoui
Medprodusent
Miara Martell
Medprodusent
Nigel Stafford-Clark
Produsent
Annet
Debbie Wiseman
Komponist
Tony Miller
Cinematografi
Paul Knight
Redigering
Simon Elliott
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Jesu liv fra innmarsjen i Jerusalem

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Passion”, ikke ”The Passion of the Christ” som mange ville forbundet tittelen med, er en miniserie om Jesu siste dager, istedenfor siste timer. Den tar for seg inntoget til Jerusalem og derfra videre til korsfestelsen og oppstandelsen. Filmen viser en ganske så menneskelig og følelsesbelagt side av Jesus, og går også noe oppdiktet inn i mer uvesentlige personers liv som Kaifas, Josef av Arimitea og Pilatus.Filmen kan være noe annerledes en mange andre Jesusfilmer siden den gir oss et dypere innblikk i livet til personer som nevnt over. Jesusrollen leverer enkle sitater som kan være noe forandret fra det bibelske, men som ofte bærer det samme budskapet. Dessverre blir det noen ganger litt mangelfulle sitater og det hele kan bli noe oppstykket.

For å ta noen eksempler på ting som avviker fra Bibelen så kan jeg begynne med eselfolen Jesus skulle komme ridende med. I filmen er Jesus sammen med disiplene og henter folen og en av disiplene kjøper den. I Bibelen kan jeg ikke se noe som skulle tilsi det. Jesus sier at de skulle gå inn i landsbyen, men i filmen skjer dette ute i ørkenen, like utenfor Jerusalem og ikke i noen landsby.

Mariaskikkelsen er også noe arrogant og feilaktig fremvist synes jeg og kunne vært vist i et mer Bibelsk lys, selv om det ikke kan merkes noen spesielle katolske trekk ved henne.

I Getsemanehagen så sier ikke Jesus ”la din vilje skje”, men ber bare om å bli fridd fra det som skal komme.

Når Pilatus forhører Jesus, så spør han ikke Jesus de ordene han er kjent for ”Hva er sannhet?”, men sier at ”Sannheten er det mennesket gjør det til”. Her ser vi at det tydelig tas friheter som jeg ikke kan kjenne igjen fra Bibelen. Mot slutten når Jesus er blitt korsfestet og Jesus skal snakke til sin mor og Johannes, så kaller han sin mor for mor og ikke kvinne, noe Bibelens Jesus kaller henne. I overflaten kan dette virke som en bagatellmessig ting, men i dybden tror jeg det har en dypere mening.

Dette er noen av de tingene man kan merke seg av flere små ting man også kunne pirket på. I det store og hele får filmen overraskende bra frem et budskap, men jeg blir skuffet til tider av friheten den velger å ta i henhold til Bibelen.Filmen bærer en helt grei kvalitet. Skuespillet vakler til tider og helheten kan bli noe utydelig fremført. Filmen kan også bli noe ensidig og matt og det er ikke brukt mye tid på kontraster, store kulisser eller effekter som kunne gjort filmen enda mer fengslende, selv om budskapet i en slik film er det aller viktigste, så ville litt dypere teknisk arbeid også gjort det budskapsmessige inntrykket sterkere.Jeg var meget spent på hvordan denne ville bli etter suksessen og kontroversene som kom i kjølevannet av ”The Passion of the Christ”, og om det i det hele tatt ble gjort et forsøk på flere Jesusfilmer, og det ble det, her i en miniserieversjon av HBO films. Den har med ting mangler i noen Jesusfilmer, samtidig som den tar seg friheter som kan være tydelig avvikende fra Originalen(Bibelen). Hvis du ikke har fått sett så veldig mange Jesusfilmer og kanskje ønsker deg et ekstra innblikk i Jesu siste dager, så se denne, men forvent ikke så mye bibeltroverdighet, men et innblikk i noe som kunne vært livet til noen bipersoner som nevnt over. Alt i alt, ikke det helt store, men heller ikke det aller verste.
4.33 av 7 - -
0.39 sekunder