Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Life and Passion of Jesus Christ (1905)

En beskrivelse av Jesu fødsel, Hans liv og virke, død og oppstandelse. Vi følger Ham fra krybben til korset, Hans helbredelser og mirakler, Hans undervisning blandt de skriftlærde, Hans oppgjør med pengevekslere og mye mer i stille film der forkynnelsen i ord uteblir men der noe av kraften kommer frem i bilder.

Vurdering

2.33 av 1 stemme

Fakta

44min
La vie et la passion de Jésus Christ, Passion and Death of Christ
Land: Frankrike
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lucien Nonguet
Ferdinand Zecca
Skuespillere
Madame Moreau
Jomfru Maria
Monsieur Moreau
Josef
Produsenter
David Shepard
Medprodusent
Annet
Timothy Howard
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Jesus i stumfilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette kan sies å være den første Jesus filmen laget, ihvertfall den første som fikk mennesker til å strømme å se. Med en opprinnelig svart hvitt fremstilling så får vi se Jesu liv i enkle og korte trekk

i denne oppdaterte filmversjonen der man kan få skimte fargeglimt i ny og ne.Filmen tar for seg Jesu liv, fra fødsel til død og oppstandelse. Den følger de bibelske rammene, men noe av inneholdet er forenklet, muligens for å få den til å tilpasse den tidens filmtekniske muligheter som ikke var de aller største. I andre glimt kan vi se noen ganske tydelige katolske trekk.

Vi får også tydelige fremvisninger av kvinneformede glansbildeengler som nok ikke dukker opp i min Bibel men som filmen prøver å få til å bli en slags høykirkelig fremvisning av hva som skjedde.

Gjennomsyret av orgelmusikk marsjerer filmen fremover og tar ikke akkurat pusten fra en.

Filmen skildrer ihvertfall de forskjellige scenene så enkelt som mulig og man kan skjønne hva det er snakk om.En film som ble påbegynt i 1902 og ferdig rundt 1905. Det ble brukt god tid på de forskjellige områdene, men desverre så skuffer dette en moderne filmtitter, men kanskje ikke den som spesialiserer seg innenfor filmhistoriske kunstverk som denne sikkert er en del av.

Kvalitetsmessig så kan man ikke forvente noe mer av en stumfilm som er laget i starten av 1900-tallet. Viftingen av armer og bein er vel en viktig del i filmen for å få poengtert det man skal, men heldigvis har det tekniske innenfor filmbransjen gjort ganske store fremskritt siden denne kom ut.Jeg ble ikke særlig begeistret, men kjedet meg allikevel ikke grunnet nysgjerrigheten på hvordan film var i 1905. Ja, man kan trekke på smilebåndet idag, men på den tiden var dette ekte vare.

Er du interessert i filmhistorie så er dette et anbefalt verk og er du bare nysgjerrig hvordan Jesus ble portrettert i den tiden så ta en titt, kanskje man kan få noen åndelige smuler ut av denne.
2.33 av 7 - -
0.38 sekunder