Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jesus (1979)

Hvem var egentlig Jesus Kristus? I denne filmen får du hele historien om Jesu(Deacon) liv her på jorden, fra unnfangelsen til himmelfarten, slik den blir fortalt i Lukasevangeliet.
Filmen levendegjør historien om Jesus fra Nasaret, hans venner og det samfunnet han levde i. Filmen skildrer også Palestina i det første århundret, med dets arkitektur, skikker, klesdrakt med mer.

Vurdering

5.33 av 1 stemme

Fakta

1t 57min
The Jesus Film, The Jesus Movie
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Krish
Peter Sykes
Forfattere
Barnet Bain
Manusforfatter
Skuespillere
Richard Kiley
Fortellerstemme, engelsk
Kevin O'Shea
Tyv på korset
Michael Schneider
Far til gutt med epilepsi
Mosko Alkalai
Matteus
Eli Cohen
Johannes Døperen
Peter Frye
Pontius Pilatus
Talia Shapira
Maria Magdalena
Shmuel Tal
Johannes
Produsenter
Richard F. Dalton
Produsent
John Heyman
Produsent
Annet
Luigi Patruno
Komponist
Luciano Salvemini
Komponist
Mike Reid
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Verdensvid evangeliseringsfilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er tidenes største Jesusfilmsatsing, en film som har blitt vist under mange korstog, møtekampanjer og blant annet blitt spredd gratis rundt i postkasser i USA. Denne filmatiseringen av Lukasevangeliet er oversatt til mer enn 1000 språk, og blir dermed den mest oversatte og sette filmen noensinne laget, overraskende nok! Filmen er også blitt et effektivt evangeliseringsverktøy der over 200.000.000 mennesker har tatt et valg om å følge Jesus som følge av filmens budskap.Har du sett ”Levende Bibel: Matteusevangeliet” og ”Johannesevangeliet” og blander den med noen av de eldre og mer klassiske Jesusfilmene, så får du denne. Denne gir en troverdig filmatisering av Lukasevangeliet, selv om det er hoppet over noen hendelser, for kanskje ikke å få filmen til å bli altfor lang. Det er også mikset noe med rekkefølgen til tider uten at det har så stor betydning for hvordan filmen hadde vært uten det. Mesteparten er allikevel lagt i kronologisk rekkefølge.

Filmen går ikke helt ord for ord gjennom evangeliet slik de to overnevnte filmene gjør, men nesten. Den tar seg noen friheter i replikkene samtidig som den holder seg til Ordet og budskapet på en god måte og blir dermed et evangeliseringsverktøy som trygt kan brukes.

Denne Jesusfilmen tar også frem ting som ikke mange andre Jesusfilmer gjør, som for eksempel engelen som kommer å styrker Jesus mens Han ber i Getsemane hagen. Det er ikke mye å trekke når det kommer til budskapet.Kvaliteten på filmen er overraskende bra når det kommer til storyen og bruk av statister. På dette området for man et mer eller mindre realistisk preg over omgivelsene der Jesus ferdet. Brian Deacon passer fint til rollen som Jesus og gjør en helt grei innsats. De andre rollene derimot senker noe av verdien på denne og flere av replikkene blir noe kunstige og innimellom også dårlig dubbet. Kostymene er helt greie men innimellom kan de virke litt teatralske, men det er allikevel ganske godt skjult.

En ting som er litt latterlig er når Herodes ber vaktene om å slå Jesus godt og vel, så er det som om de bare pirker så vidt borti Ham. Dette kunne ha vært gjort kvalitetsmessig bedre. Bildet er helt middels greit og gir filmen et greit inntrykk som kan klare å holde øynene med.Som den storsatsingen filmen har vært så er det godt at de har klart å gjøre filmen så bra som de har klart det, selv om det kunne ha vært noen forbedringer på en del områder. I Norge finnes den dessverre bare på VHS og foreløpig ikke lenger tilgjengelig for salg.

Filmen finnes i forskjellige lengdeversjoner, og barneversjon også. Den norske versjonen inneholder en norsk fortellerstemme og norsk tekst til engelske replikker.

Se også videoer på hjemmesiden om hvordan mennesker reagerer når de ser filmen.
5.33 av 7 - -
0.29 sekunder