Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jesus Christ Superstar (sceneversjon) (2000)

Dette er sceneversjonen av "Jesus Christ Superstar" som tar for seg Jesu(Carter) liv sett gjennom Judas(Pradon) øyne.
I moderne tid følger vi Jesus, Judas, Maria Magdalena(Castle), Peter(Cornwall) og resten av disippelflokken på en reise fra Judas perspektiv, hvordan de reagerer og håndterer Judas valg og avgjørelser og hvordan Judas er vitne til de forskjellige avgjørelsene og hendelsene som Jesus er med i.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

1t 47min
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Nick Morris
Gale Edwards
Forfattere
Tim Rice
Forfatter
Skuespillere
Glenn Carter
Jesus fra Nasaret
Frederick B. Owens
Kaifas
Philip Cox
Tredje presten
Jérôme Pradon
Judas Iskariot
Renee Castle
Maria Magdalena
Fred Johanson
Pontius Pilatus
Cavin Cronwall
Peter
Tony Vincent
Seloten Simon
Produsenter
Austin Shaw
Sjefsprodusent
Dusty Symonds
Medprodusent
Kevin Wallace
Sjefsprodusent
Annet
Nick Morris
Redigering
Nicholas D. Knowland
Cinematografi
Peter J. Davison
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tilbake til musikalrøttene

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er sceneversjonen av ”Jesus Christ Superstar”, det populære musikalstykket av Tim Rice og Andrew Lloyd Webber som også finnes i filmeversjon fra 1973.

Historien er moderne tid og man har mikset inn moderne elementer med sangtekster som har bibelsk budskap blandet med friheter som man har tatt og som dessverre også har skadet noe av budskapet.Det kan bli temmelig kontroversielt når man moderniserer en 2000 år gammel historie. Sett bort ifra moderniteten så faller noe av det bibelske også i grus, i hvert fall på noen områder. Det er leit at man ikke har med oppstandelsen i det hele, man opplever ikke gleden av det som egentlig skjedde. Noe av det mest vesentlige i den kristne troen er fjernet og det er ganske alvorlig.

Jesu vesen er allikevel ganske godt portrettert. Selv om Han er mer menneskelig enn det Bibelske bildet ville tilsi så er store deler av Jesu prinsipper bibelske selv om det blir brukt noen andre ordelag gjennom sangene som blir fremført.

Filmen får det også til å virke at Maria Magdalena forelsker seg i Jesus men selv om det kan virke som det er romanse på ferde så kan man klare å se at Jesus vet hva Hans oppdrag er, og at Han prøver å unngå dette ved å være i Sine fulle fem.

Inntoget til Jerusalem er noe showopplagt ved at Jesus blir båret frem av folkemengden som om Han var en filmstjerne. Ifølge Bibelen foregår dette på et esel hvor Han ydmykt skrider frem, men selvfølgelig med Hosianna rop.

Filmen setter også ting veldig på spissen fra Judas sin side og gir oss kanskje et litt feilaktig bilde av Judas og beskriver kanskje mer Hans indre hensikter enn de ytre som Bibelen forklarer oss mest av.

Noen av sangene inneholder noen bibelmessige feil mens andre av sangene kan være gode både tekstmessig og melodiøst.

På slutten så kan man se at folket har blod på hendene som kan symbolisere at alle mennesker har skyld i korsfestelsen pga. sine synder. Det kan også være bilde på at Jesu blod er tilstrekkelig for å rense og frelse hver enkelt av dem.

Vi ser også hvordan mye synd florerer rundt Ham uten å påvirke Ham når Han blir ført frem til retten og videre mot korset. Det kan være noe drøyt og satt litt for mye på spissen synes jeg og kanskje mest for å trekke publikum, men det er opptil hver enkelt tilskuer å vurdere om det kan godtas.Kvalitetsmessig fungerer dette overraskende godt som en scenemusikal. Det hele er gjort uten publikum og tilrettelagt for filmatisering og på en måte så blir det noe bedre enn filmversjonen fra 1973. Musikalen blir vist på en måte den egentlig var ment å vises på.

Vi ser også soldater kledd i Star Wars lignende kostymer med lommelykter i hånd og vi er vitne til salg av forskjellige jordiske goder i Guds Hus som Jesus reagerer sterkt på.Jeg synes denne var et par hakk bedre enn filmversjonen og klarer å holde en hengende med noe lenger. Som scenemusikal blir den på en måte mer jordnær, og slik som den er ment til å være fra begynnelsen av (1971). Hvis du skal velge en av versjonene så velg denne.

Hvis du interesserer deg i lignende musikaler i sceneformat så kan kanskje ”Hero: The Rock Opera” være passende. Den er også laget av kristne noe ”Jesus Christ Superstar” ikke viser seg til å være.

Det er første gang denne er blitt filmatisert som en scenemusikal tilrettelagt for video og DVD.
4.33 av 7 - -
0.31 sekunder