Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Ungdomspresten (2007)

Denne dokumentaren følger den selvordinerte katolske forkynnere Justin Fatica som startet det kontroversielle konseptet "Hard as Nails" for å nå ut til ungdom som har det vondt og vanskelig. Ungdommen blir trukket av hans energi, karisma og kjærlighet til medmenneskene sine. Gjentatte ganger utøser narkomane, selvskadere med fler sine hjerter for Justin. Beskrivelsen av evangeliet blir tatt i bruk på de mest kreative og hardbarkede måter. Hans tjeneste har sine kritikere men hans engasjement for Gud dirver ham videre i det å spre videre det glade budskapet!

Vurdering

6 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 18min
Hard as Nails
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
David Holbrooke
Skuespillere
Justin Fatica
Seg selv
Produsenter
Sarah Klein
Produsent
Sarah Holbrooke
Medprodusent
Tom Mason
Medprodusent
Annet
David Klagsbrun
Redigering
Étienne Sauret
Cinematografi
Milton (etternavn)
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ekstrem kjærlighet i bevegelse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en utrolig god dokumentarfilm som portretterer det verden lengter etter i dag, ekthet og kjærlighet blandt troende. Justin Fatica som er en selvutnevnt katolsk forkynner merker seg ungdommenes behov i en ond og syndefull verden og bruker kontroversielle metoder for å få budskapet om Jesus fram blandt de unge.Filmen presenterer et sterkt budskap til en verden i nød, der mennesker plages og er fanget av bl.a. dårlig selvtillit, selvmordstanker, synd og hykleri. Justin Fatica tar et sterkt oppgjør med synd og ondskap ved å presenterere evangeliet på de utroligste måter som rører menneskene rundt ham og ham selv til tårer. Selvom Justin ikke fornekter sin katolske tro så vet jeg etter å ha sett denne filmen at Justin er ekte vare og det er Jesus for alle pengene.

Maria holdes så og si utenfor bortsett fra en anledning når de ber en felles bønn og ved kamerazooming på noen Mariafigurer. Det er sjelden man finner slik ekthet og kjærlighet blandt kristne i dag, og en slik iver og åndsfylde som Justins liv viser frem. Filmen kan møte sine negativ kritikk av kritikere av alle slag, men da sier jeg som Justin: «gjør det bedre selv»!Filmen presenteres i fin wide screen kvalitet og innimellom skulle man tro dette var spillefilm, men dette er jo en lav budsjetts dokumentarfilm som HBO kan være stolte av å ha produsert. Tross lavt budsjett så fungerer dette som en rørende og kvalitetsmessig god film!En utrolig bra satsing av HBO, en film som flest mulig burde få med seg. Filmen burde ha gått på kristne tv kanaler, men av alle kanaler så er det NRK2 i Norge som har gitt filmen sendingstid på TV under tittelen «Ungdomspresten». Dette er en film der det er vanskelig å holde tårene tilbake! Justin Fatica har også skrevet en bok som han kaller «Hard as Nails: A Mission to Awaken Youth to the Power of God's love»!
6 av 7 - -
0.4 sekunder