Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hva står i Bibelen? - I begynnelsen (2010)

Første del viser oss hvordan Bibelen er satt sammen. Le deg til en bedre forståelse av oppbyggingen og hensikten bak verdens mest solgte bok! Andre episode forklarer videre hvordan Bibelen ble til og hvordan Første Mosebok legger grunnlaget for resten av Bibelen og historien.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
56min
What's in the Bible? - In The Beginning
Land: USA
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Phil Vischer
Forfattere
Phil Vischer
Manusforfatter
Skuespillere
Phil Vischer
Agnes
Link Neal
Bentley Bror 1
Rhett McLaughlin
Bentley Bror 2
Produsenter
Phil Vischer
Sjefsprodusent

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt overfladisk, men kan være morro for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I de to første episodene av barneprogrammet ”Hva står i Bibelen?” får vi i første del litt bakgrunnsinformasjon om Bibelen, hvordan den ble til og noen vanlige spørsmål rundt den. I andre del får vi innblikk i de 11 første kapitlene i 1.Mosebok, nemlig begynnelsen og den såkalte urtiden. Bak hele konseptet står skaperen av VeggieTales, Phil Vischer.

Liker du eller barnet ditt humor blandet med noen drypp alvor så kan dette på sett og vis fungere greit, men jeg synes disse to episodene allikevel blir noe overdrevne og slitsomme, med en del avsporinger og forstyrrelser. Utenom dette så får vi en del variasjon for det meste i form av dukkefigurer, bl.a. enkel søndagsskoleundervisning av en eldre dukkedame, sang og kanskje litt mer avansert undervisning fra dukkefigurer, på en måte der barn, i hvert fall de yngre må å holde tungen litt rett i munnen. Midt i alt dette får vi alltids en hjelpende hånd av selveste Phil Vischer.
Episodene viser seg å være noe støyete og til tider overfladiske, men de klarer til en viss grad å formidle budskapet, selv om jeg synes det er feil å blande inn Big Bang og en Noas ark som ser ut til å være tatt ut av en eventyrbok og ligner ikke dimensjonene Bibelen gir. Serien viser ikke til å ta noen direkte stilling i skapelsesspørsmålet om hvordan Gud skapte, men påpeker to vanlige syn i korthet; ung jord og gammel jord. Man får allikevel en anelse om at skaperne sikter mot en gammel jord, men jeg skal ikke hevde det med skråsikkerhet. De sier i hvert fall at det kan vi ikke vite med sikkerhet, selv om jeg personlig synes Bibelen er temmelig klar rundt den saken. Episodene tar for seg syndens konsekvenser, men fokuserer litt mye på det og tar ikke fram noen frelsesplan i disse to episodene, men de nevner at det vil komme fram i neste episode, og da må du fram med DVD nr.2.

Den norske utgivelsen finnes på DVD og er dubbet på norsk, noe som kan være forstyrrende for en voksen person, men barna biter seg nok ikke merke til det like godt. Sangene burde man kunne valgt på begge språk, men her er de bare på norsk, men det fungerer greit, men de kan bli litt slitsomme de også. Alt i alt ikke det helt store, men bedre enn mye av det barna får servert fra den verdslige TV-fronten. Se også ikke bort ifra at du som voksen kan lære noe av denne.
4 av 7 - -
0.35 sekunder