Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Levende Bibel: Apostlenes gjerninger (1994)

Bli med legen Lukas(Jones), slik han forteller historien, om farene, kampene og triumfene som markererte fødselen av den første kristne menighet. Vær vitne til tider av mystikk og undring som følger med Jesu(Marchiano) oppstandelse. Vær vitne til den forvandlende pinsekraften og ta del i ilden som Gud bruker den lidenskapelig Peter(Brolin) og Johannes(Jacobs) til for å sende den videre gjennom hele Jerusalem og hele verden. Lukas fortelling gir også et levende bilde på den medfølende kjærlighet som forener troende i alle aldre.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

3t 14min
The Visual Bible: Acts
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Joyce Marcarelli
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Charles K. Robertson
Sjefsprodusent
Carole Prentice
Medprodusent
Ed Lopatin
Medprodusent
Johann Posthumus
Medprodusent
Annet
David Miner
Komponist
Chuck Bush
Redigering
Joanne D'Antonio
Redigering
Tobies Wanepoel
Cinematografi
Birrie Le Roux
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Apostlenes gjerninger i levende bilder

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det Norske Bibelselskapet utgir hermed Ord for Ord versjonen av Apostlenes Gjerninger, omtrent på lik linje med forgjengeren ”Matteusevangeliet”. Det hele fortsetter omtrent i samme sport, bare det at Jesus er oppstått, Den Hellige Ånd er blitt utgytt og legen Lukas er fortelleren av alle disse mektige gjerningene som Apostlene utførte ved Guds kraft. Vi følger de første kristne i evangeliets tjeneste der de sprer de glade nyhetene om Jesu Kristi oppstandelse og det nye liv de kan få del i ved omvendelse og tro på Jesus. Vi følger evangeliets fremgang først blant jødene men så også innover blant hedningkretsene akkurat slik Bibelen forteller oss det i ”Apostlenes gjerninger” fra kap.1-28.Filmen er en dramatisering av hele Apostlenes gjerninger, og følger den bibelske teksten ord for ord og er dermed tro til det Bibelen sier på det budskapsmessige planet. Filmen starter med en prolog og avsluttes med en epilog med fortelleren Lukas i fokus der det også er tatt friheter med replikkene. Utenom dette så følger den slavisk de bibelske tekster. Som nevnt i anmeldelsen av ”Matteusevangeliet” versjonen så kan det være noe vanskelig å tilpasse den bibelske teksten slik den står, uten å forandre på noe eller legge til noen passende elementer til filmlerretet og få det til å virke så troverdig som man kunne fått det ved å tatt seg noen friheter uten å forandre på budskapet i Apostlenes Gjerninger. Selv om ”Johannesevangeliet” får dette strålende til så skal det mye arbeid på alle de filmatiske områdene for å få dette til, og det klarer ikke denne versjonen så veldig godt.

Filmen har allikevel noen gode scener, mens andre scener hadde man ønsket at skuespillet var noe bedre og mer autoritært, for eksempel slik som vi kan se i ”Bibelen: Paulus”. Det hele kan fort bli noe matt og kavende selv om filmskaperne prøver å variere litt i filmatisering og veksling i måtene det hele blir gjort på.Kvaliteten holder seg sånn noenlunde til forgjengeren og har ikke så veldig mye nytt å komme med. Skuespillet går noe opp og ned, bildekvaliteten er noe uklar, en type VHS overført DVD kvalitet +/-. Kostymene er ikke verdens beste og lyden er ikke så veldig imponerende store deler av filmen. Ganske i begynnelsen av filmen kan man også se opptaksmikrofonen skimte synlig med sitt hår øverst i bildet. Det er allikevel blitt gjort så godt det lar seg gjøre for en slik produksjon og resultatet er noe middels.For min egen del synes jeg denne er noe bedre enn Matteus versjonen og kan gi oss noen fine øyeblikk i bl.a. disiplenes sammenstøt med de religiøse overhodene og møtene med menneskene som sulter og tørster etter Sannheten. Alt i alt en grei portrett av de første kristnes virksomhet med Paulus i spissen!
5 av 7 - -
0.33 sekunder