Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

I skyggen av korset (1981)

Jesus har blitt korsfestet, og den romerske hæren holder Jerusalems befolkning i stramme tøyler. Disiplene forsøker å føre mesterens ord videre, men gruppen blir splittet og utsatt for voldsomme angrep.

I sentrum står Paulus(Hopkins) - en karismatisk forkynner. Hans ord føres videre helt til Roma. Keisermakten reagerer kraftig og bestemmer seg for å sette en stopper for den nye religionens fortsatte seierstog.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

3t 9min
Peter and Paul
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Robert Day
Forfattere
Stanley Hough
Manusforfatter
Christopher Knopf
Manusforfatter
Skuespillere
Vernon Dobtcheff
Vernon Dobtcheff
Prest for Herodes
John Gabriel
Skallet mann
José Ferrer
Gamaliel
Howard Goorney
Første minister
Olga Karlatos
Bernice
Produsenter
Stanley Hough
Produsent
Annet
Allyn Ferguson
Komponist
Houseley Stevenson Jr.
Redigering
George Renne
Produksjonsdesign
Richard C. Glouner
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Greit men noe tamt om Peter og Paulus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jesu disipler, med Peter og Paulus i spissen, forkynner evangeliet til menneskene rundt seg, til jødene først og så videre ut til hedningene med Paulus i spissen. Det oppstår konflikter underveis om hvem, hva og hvordan forkynnelsen skal foregå. Paulus velger å følge sin sterke overbevisning om at de jødiske lovene ikke skal gjelde hedningene og at nåden er nok for frelse. Begge parter møter allikevel forfølgelse fra fariseere og romere og evangeliet har framgang.Filmen får fram noen deler fra apostlenes gjerninger, men følger den ikke helt bokstavelig og det er blitt forandringer på noen områder i forhold til det bibelske. Her virker det f.eks. som om disiplene er redde for forfølgelse og tviler på om det virkelig er verdt det, mens i Bibelen så står det at de gledet seg over å bli regnet verdige til å lide vanære for Jesu navns skyld(Apg.5:41). Utover i filmen forandrer dette seg litt og forfølgelsen blir allikevel ikke så ille å oppleve.

En annen liten pirketing er at i filmen ber Stefanus Gud om å ta imot hans ånd før steiningen, mens det i Apostlenes gjerninger skjer under steiningen(Apg.7:59).

Vi kan også merke oss at i filmen så er kun Paulus til stede når Gamaliel forteller om å være forsiktig med hva de gjorde med de kristne mens apostlenes gjerninger 5:33-42 viser til noe helt annet. En annen litt rar ting som kommer frem er at Peter lurer på om Paulus er Judas oppstått fra de døde, hvorfor skulle han ha trodd noe sånt?

Vi får også med oss ganske klare forskjeller mellom Peter og Paulus der førstnevnte ville gi påbud til hedningene at de jødiske lover og tradisjoner måtte overholdes for å kunne regnes som kristen, mens Paulus kjempet for at hedningene skulle få være fritatt dem.

Ellers preges filmen mye av krangling mellom apostlene, noe som blir ganske slitsomt i lengden og de sparer heller ikke ofte på sinnet sitt, selv når de skulle ha vandret med Herren i flere år allerede. Paulus blir også meget skuffet over Barnabas og Peter når de ikke har latt høre fra seg på åtte år.

Selv om jeg hadde ønsket meg litt mer frelsesfryd så leverer denne filmen allikevel noen levende godbiter og oppløftende øyeblikk med god atmosfære og stemning,Som en av de første filmene om Apostlenes gjerninger så fungerer dette helt greit og det å få med Anthony Hopkins og Robert Foxworth i hovedrollene som Paulus og Peter er ganske storslått, men de klarer ikke helt å prestere rollene sine slik jeg ville sett dem for meg. Allikevel fungerer skuespillet greit nok og Emmy vinnende sminke og nominerte kostymer redder denne inn i troverdighetsstadiet som slike filmer fort kan falle ut fra. Historien kunne også vært noe mer spektakulær og litt mindre snakkesalig til tider.Dette er nok ikke den beste filmen om Peter og Paulus og jeg ville nok heller anbefalt ”Bibelen: Paulus” eller ”Anno Domini” som noe mer livlige og levendegjorte enn denne. ”Levende Bibel – Apostlenes gjerninger” fungerer også helt greit. Se denne hvis du interesserer deg for de forskjellige sidene bibelfilmer tar opp temaet fra Apostlenes gjerninger på. Opprinnelig delt i to deler. Finnes kun utgitt på VHS i Norge.
4.67 av 7 - -
0.45 sekunder