Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.0)
Stream på

A.D. The Bible Continues (2015)

"A.D." fortsetter der "The Bible" slapp, og gir oss demed fortsettelsen til den største fortellingen av dem alle. Serien utforsker hendelsene som kom som følge av Jesu korsfestelse. Som de fleste vet, så var korsfestelsen bare begynnelsen på historien om det som etterhvert ble verden største religion.

Disiplene blir spredt i vantro etter korsfestelsen, men så begynner ryktet å gå at graven er tom. Effektene på disiplene, Jesu Mor, Pilatus og Kaifas lar ikke vente på seg og oppstandelsen er på vei til å sette i gang hendelser som vil forandre verden. Følg disiplen i sin kamp med å spre ordet og forsøke å overleve i en verden der styresmaktene og de religiøse lederene motarbeider dem.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

8t 48min
A.D. - The Bible Continues: Kingdom And Empire
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ciaran Donnelly
Rob Evans
Brian Kelly
Paul Wilmshurst
Forfattere
Rachel Anthony
Manusforfatter
Simon Block
Manusforfatter
Tom Grieves
Manusforfatter
Ben Newman
Manusforfatter
Andy Rattenbury
Manusforfatter
Damian Wayling
Manusforfatter
Skuespillere
Kenneth Cranham
Tiberius
Jodhi May
Leah
Will Thorp
Cornelius
Jóhannes Haukur Jóhannesson
Thomas
Produsenter
Mark Burnett
Produsent
Roma Downey
Produsent
Richard Bedser
Produsent
Bob Beltz
Produsent
Khadija Alami
Produsent
Brian Edwards
Sjefsprodusent
Annie Macnee
Produsent
Jonathan Curling
Produsent
Gina Cronk
Produsent
Annet
Alan Spalding
Produksjonsdesign
Robert Hall
Redigering
Lorne Balfe
Komponist
Tim Fleming
Cinematografi
John Richards
Redigering
Toby Moore
Cinematografi
David Fisher
Redigering
Nick Arthurs
Redigering
Iain Erskine
Redigering
Tim Murrell
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Apostlenes Gjerninger som serie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg tenkte at i det i påsken ville passe bra å se “A.D.”, serien som fortsetter der “The Bible” slutter, nemlig ved korsfestelsen. Det er ingen krav å se “The Bible” miniserien først eller “Son of God” filmen, denne serien står på egne ben, men det kan være greit å vite at produsentene bak er noen av de samme(selv om skuespillerene er endret på) og at det er en fortsettelse. “A.D.” Begynner ved påskehendelsene og tar seg derifra videre ut til oppstandelsen og apostlenes gjerninger i 12x44 min episoder som slutter ganske brått med hint om at det ønskes å lages enda en sesong. Helt fra første episode ser forstår man er her er blitt laget en serie i høy filmatisk kvalitet som virker godkjent tro til bibelfortellingen.

Det er noen valg som må gjøres i en slik serie, og det er å velge hvem personer som skal følges hele veien. Her falt valget på blandt annet Peter, Kaifas og hans kone Leah, Pilatus og hans kone Claudia, Maria Magdalena, Peter, Johannes, resten av disiplene og flere andre samt senere også Paulus, Barnabas og Filip. Det er også gjort valg slik som å introdusere litt diversitet der Maria er mørkhudet sammen med blant annet Johannes, noe som passer veldig greit og virker trofast til tidens demografi selv om det ikke er spesifisert i bibelen og muligens kun for å være politisk korrekt. Rollevalgene er det forøvrig ingenting å klage på, de skal snarere ha skryt for å ha valgt gode skuespillere som passer til rollene og som man lett kan knytte seg til i løpet av seriens gang.

Det største minuset i margen er at det i en serie som varer i omtrent 9 timer, må gis tid til samtaler, politikk og utenombibelsk handling som kan noen ganger bli unødvendig kjedelig å følge. Ekstra snakk og fiksjon ved siden av virkelige hendelser som om det ikke fantes mer enn nok å bygge på ut fra bibelen. Det er nok litt snakk om smak, behag og forventninger men kan fungere bra dersom det passer inn med fortellingen og historien som den er. Den største tilleggshistorien er den rundt seloten Boaz som ikke er nevnt i bibelen og er i sin helhet noe unødvendig men samtidig det som gjør at det er noe å fortelle fra Kaifas og Pilatus sin side der bibelen sier lite om og som må diktes videre. Det blir en slags historie som er lagt inn for å holde på spenningen rundt nye religiøse strømninger i området som er en trussel for Rom, og dermed også en trussel for disiplene. Valget er nok dermed tatt for spenningens skyld samt for å underbygge valget ved å følge Kaifas og Pilatus så tett som den andre siden av “konflikten”.

Heldigvis kan man si, så fungerer en god del bra her. Sentrale delene av bibelhistorien er ivaretatt og historiene rundt er på mange måter knyttet inn mot den oppdiktede Boaz og selot historien. Det er fint å se pinsedagen på film som startpunkt for resten av hendelsene i Apostlenes Gjerninger. Serien unnlater heller ikke noen vanskeligere hendelser slik som Ananias of Safira. Det kunne med fordel vært litt mer fokus på misjonsvirksomheten og konfliktene innad i kirken framfor trusselen utenifra samt det at arbeidet i denne campen som de kristne bygger heller virker passivt framfor aktiv misjon. Det mangler glede, lovsang, tilbedelse, oppmuntring, formaning, litt bedre velformulert forsvar og større utvikling blant de kristne - men en del av dette retter seg opp etterhvert selv om fokuset er på de mer dystre utfordringene.

Alt i alt synes jeg det er en god serie som greier å framstille Apostlenes Gjerninger på en tilfredstillende måte selv om det må til en del diktning rundt for å få det til å passe med den romerske og jødiske turbulensen i Judea på denne tiden. Jeg tipper at for de fleste vil dommen henge på hvor mye vekt man legger på det som ikke er bibelsk og de frihetene som er tatt med det som er å finne i bibelen, noe som også merkes av den delte kritikken rundt serien.
5 av 7 - -
0.4 sekunder