Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Apostle Peter and the Last Supper (2012)

Satt i Roma 67e.kr., tar to fangevoktere ved det gamle Mamertine fengselet en berømt kriminell til fange. Han er Simon Peter(Loggia) fra Galilea - apostel, disippel og personlig venn av Jesus(Marchiano), også kalt Kristus. Dømt til døden, forteller den eldre Peter om sitt liv som enkel fisker som ble en av de mest frimodige skikkelsene i hele kristenheten. Nå som Peter forbereder seg på å forlate dette jordiske livet, vil han gjøre et uforglemmelig inntrykk på fangevokterne gjennom evangeliets frelsende kraft.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Timothy Ratajczak
Manusforfatter
Gabriel Sabloff
Manusforfatter
Skuespillere
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Johannes
Robert Loggia
Den aldrende Peter
Sarah Prikryl
Novella
Bill Oberst Jr.
Den fillete mannen
Dominic Bogart
Taddeus
Thomas Colby
Natanael
Michael Daley
Simon
Produsenter
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Anna Zielinski
Produsent
Annet
Will Musser
Komponist
Vance Null
Redigering
Gabriel Sabloff
Redigering
Todd Barron
Cinematografi
Bradd Fillmann
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Sparsommelig om Peter og nattverden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den aldrende Apostelen Peter befinner seg i en fangehule i Roma år 67 etter Kristus. Etter at fangevokterne har blitt lei av stadig å få inn kristne fanger, så får to fangevoktere oppdraget å passe på selveste lederen for de kristne, nemlig Peter. Nysgjerrigheten vekkes hos disse to fangevokterne og de får fisket ut av Peter hva som egentlig har skjedd, hvorfor han egentlig er blitt dømt og om det han forteller virkelig er sant. De skjønner ikke mye av evangeliet til å begynne med, men etter hvert begynner lyset å gå opp og en ny morgen truer.



Filmen tar hovedsakelig for seg nattverden med tilbakeblikk på Peters tidligere liv, fra fengselscellen der han sitter. Selv om filmskaperne innimellom klarer å få til et fint oppsett i historien, til å være såpass lavbudsjett, så er det allikevel mye som er med på å ødelegge den.

Til å være en kristenproduksjon hadde jeg forventet meg mer bibeltro handling. Vi møter Jesu utvelgelse av Peter til disippel når han heseblesende når en fjelltopp der Jesus underviser/snakker med noen av de andre disiplene, og med et salig smil klarer å fange Peters oppmerksomhet. Bibelen er klar over at Jesus møtte Simon Peter ved Galilea-sjøen der de holdt på å kaste fiskenot i sjøen (Matt. 4:18-22). Kanskje filmskaperne ikke hadde penger til å få tak i en gammel båt og de kulissene som måtte til? I samme scene spør Jesus disiplene hvem menneskene sier at Han er. Her sies det som står i Bibelen, og Peter bekjenner Ham som Kristus, men i dette tilfellet ikke etter det livet Han har levd med Jesus, men mer ut ifra hvordan de møttes, siden dette skjedde veldig kort tid etter i filmen. I Bibelen skjer dette først senere fra Matteus 16:13 eller Lukas 9:18.

I hendelsen der Jesus sender ut de tolv, forteller Jesus hva de skal gjøre, nemlig å drive ut demoner og helbrede syke. Dette er sant, men de utelater det Jesus sier om at de skulle ut å forkynne Guds rike. I filmen forteller Jesus, før han sender disiplene ut at det også finnes en type demon som blir beskrevet i Matt 17:13-21 som kun kan drives ut gjennom bønn og faste. Dette er sanne ord, men filmen forflytter dette dit hen at Jesus skulle sagt det før Han skulle sende disiplene ut. Selv om det snakkes om denne hendelsen så ser vi aldri disse ting skje. Igjen er det blitt spart på midlene.

Videre i Getsemane når soldatene kommer for å arrestere Jesus og spør hvem Jesus er så sier Han ”Jeg er”. I følge Bibelen ”trakk de seg tilbake og falt til jorden” etter at Jesus hadde sagt hvem Han var (Joh 18:6). Dette er ikke tilfellet i filmen.



Handlingen i filmen blir noe oppstykket og filmen holder ikke alltid det den lover. For eksempel når Jesus sier at den som skal forråde ham er han som dypper med ham i fatet. Vi blir aldri vitne til det, men heller males de andre disiplenes frykt fram for å være forredderen. Vi ser heller aldri Judas bedra Jesus med et kyss. Kvaliteten i filmen er tydelig lavbudsjett og noe av skuespillet og replikkene henger ikke helt godt sammen. Filmen får noe drahjelp av veteran Robert Loggia i rollen som den aldrende Peter. Han prøver å tilpasse seg handlingen og gjør en grei jobb og er filmens reddende engel. Ellers har vi med den karismatiske Jesusrollen til Bruce Marchiano, kjent som Jesus fra filmer som ”Levende Bibel: Matteusevangeliet” (1993) og ”The Encounter”(2010).



Med tydelig preg av lavt budsjett og tilfeller der man prøver å gjøre filmen billigst mulig, så har man kanskje brukt mer tid på å pynte opp nattverdssalen enn å få resten av filmen troverdig nok. Steinene som er brukt som vegger i fangehulene ser heller ikke så realistiske ut og de romerske soldatdraktene ser rene, fine og noe teatralske ut. Oversiktsbildene over Roma er enten malt, animert eller en miniatyrmodell og det tyder til null liv i gatene. Dessverre faller ikke filmen helt inn, men innimellom så blir man noe fenget, men til tider blir moderne kristne klisjér lagt inn som ikke finnes i Bibelen, som for eksempel frelsesbønnen.
3.33 av 7 - -

Svakt brukt potensial

Peter and The Last Supper er en ”Jesusfilm” som prøver seg på en kreativ vri og tar utgangspunktet hos Peter mens han sitter fanget før han blir henrettet. Han kommer i snakk med fangevokterne og forteller hvordan han ble kallet til Jesus og ikke minst hvordan hans død foregikk med fokus på nattverden. For Peter så var jo hendelsen med hans fornektelse et sterkt vitnesbyrd om tilgivelse og aksept hos Jesus.



Manus har stort potensial men noe har gått galt på veien. Enten så har manusforfatterne slurvet eller så er ting blitt forandret på underveis for det er litt for enkle feil og brister som er gjort. Ikke bare er det en del av bibelske hendelsene som kommer i feil rekkefølge, men de til og med motsir hverandre noen ganger. Det trenger ikke ødelegge filmen eller budskapet, men for de som kan historien vil det være et irritasjonsmoment.



Ja, budskapet kommer frem, men noe her er også litt irrelevant for dagens kristne. En del av greien i filmen er å vise at den kristne, Peter og den døende tjenestepiken, ikke er redd for døden. Greit nok at de ble fri fra denne frykten, men vi trenger ikke frykte døden på samme måte i dag som de forfulgte kristne gjorde den gang. Ellers er det mye bra om at ingen er for dårlig for troen og at Jesus er klar for å tilgi alle som ønsker.



Kvaliteten er ellers litt så som så. Begrensinger i budsjett merkes og det er tatt en del snarveier for å gjøre ting enklere. Filmen greier heller ikke helt å knytte sammen en engasjerende historie blant annet fordi man mislykkes med å introdusere disiplene ordentlig og det er utydelig hvem som er hvem. Litt trist for idéen er god, men utførelsen mangelfull.
3 av 7 - -
0.42 sekunder