Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Left Behind (2000)

Plutselig, uten forvarsel og uten å legge igjen noe annet spor enn sine klær, forsvinner det masse mennesker fra jordens overflate. Kaoset herjer, mens journalisten Buck(Cameron) prøver å finne ut hva som har skjedd, og ikke minst hva som kommer til å skje. Filmen er basert på den første boken i serien til Tim Laheye og Jerry B. Jenkins med samme tittel.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

1t 36min
Left Behind: The Movie
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Vic Sarin
Forfattere
Jerry B. Jenkins
Forfatter
Paul Lalonde
Manusforfatter
Joe Goodman
Manusforfatter
Tim LaHaye
Forfatter
Alan B. McElroy
Manusforfatter
Skuespillere
Kirk Cameron
Kirk Cameron
Buck Williams
Rebecca St. James
Bucks assistent
David Macniven
Chris Smith
T. D. Jakes
Pastor Billings
Brad Johnson
Rayford Steele
Janaya Stephens
Chloe Steele
Clarence Gilyard Jr.
Bruce Barnes
Gordon Currie
Nicolae Carpathia
Chelsea Noble
Hattie Durham
Tufford Kennedy
Ektemann på fly
Produsenter
Joe Goodman
Produsent
Paul Lalonde
Produsent
Paul Lalonde
Sjefsprodusent
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Sjefsprodusent
Peter Lalonde
Peter Lalonde
Produsent
Andre van Heerden
Andre van Heerden
Medprodusent
Bobby Neutz
Sjefsprodusent
Ralph Winter
Produsent
Ron Booth
Sjefsprodusent
Annet
James Covell
Komponist
George Tirl
Cinematografi
Michael Pacek
Redigering
Arthur Herriott
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Endetidsunderholdning

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg husker dette var en av de første kristne filmene jeg hørte om som handler om endetiden, etter hvert så har jeg forstått at det er en av mange. Grunnen til at denne fikk så mye oppmerksomhet var sikkert på grunn av at den er basert på en bestselgerbok og at den har noe større budsjett en de fleste andre kristne filmer.At filmskaperne har mer å rutte med, de 10 millioner dollar ekstra, merkes nok med en forbedring i kvaliteten i forhold til lignende filmer, men det er enda en god vei å gå. Skuespillet virket stort sett ok og en del av spesialeffektene var greit gjennomført.Uten å ha lest boka, så merkes det nokk litt at filmen er basert på en bok – fordi man aner at historien er forenklet en god del. Etter det jeg har hørt så er det nokk tatt en del friheter, men det bryr ikke meg så veldig mye. Det er grei spenning og driv i filmen, så den er absolutt en film man kan like. Noen deler av historien synes jeg ikke er så bra, men de ødelegger ikke så mye helhetlig sett. Kanskje jeg skulle lest denne boka en dag for å sjekke hvordan det egentlig skulle være.Selv om fokuset er tatt bort fra Jesus over på Gud i de fleste tilfeller(ikke at det har så mye å si, men det er litt typisk) så kommer budskapet om frelse godt fram og på en god måte. Fokuset på endetiden får de også presentert greit med grunntrekk fra forfatternes syn på temaet. Nå er ikke jeg noen ekspert på hva som er riktig tolkning, om det kommer opprykkelse, når det kommer og hvordan det skjer, jeg vet bare det er mange meninger der – og derfor gidder ikke tenke på det som noe stort minus når de trår ut i omdiskuterte tolkninger, men slik jeg forstår er filmens tolkning litt kontroversiell. Jeg ser på det som en fiksjon som har hentet inspirasjon fra bibelen for å fortelle en tenkt historie om antikrist og endetiden, og det fungerer for meg. Men side filmen presenterer fiksjon og tolkninger sammen med urokkelige sannheter om frelse, så er det viktig å skille dem og ikke ta ting for gitt.Jeg vil si det er en helt grei og underholdende film som ikke har så altfor mange svakheter.
4.33 av 7 - -

Oppfølgere kan være bedre iblandt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Left Behind" er basert på den bestselgende romanen med samme navn av Tim LaHaye og Jerry B. Jenkins. Bokserien er på hele 12 bøker, så det spørs hvor mange filmer man orker å lage av disse bøkene. "Left Behind" er nok en av de mer kjente endetidsfilmene innenfor kristne kretser, mye pga. bokserien. Vi får møte Kirk Cameron, tidligere kjent fra tv-serien "Growing Pains" men etter sin omvendelse, aktuel i tv-serien "The Way of the Master" med Ray Comfort, i rollen som journalisten Buck Williams, og kona hans, Chelsea Noble, i rollen som flyvertinnen Hattie Durham. Men Brad Johnson, som Rayford Steele og Gordon Currie som "Antikrist" gjør nok de aller beste prestasjonene i filmen.

Filmen vil være ekstra bra for dem som tror på den såkalte pre-trib teologien (om at de kristne skal bli rykket bort før den store trengsel) som ifølge min overbevisning ikke har sin rot i Bibelen, og for dem som ikke har lest bøkene. Men tross, iføge meg, en litt vrang endetidstolkning, så så tror jeg evangeliet kan nå ut gjennom filmer med en slik teologi, men da må evangeliet bli tydelig forkynt, som desverre den ikke blir her. Når jeg leter etter slike teologiske sannheter i Bibelen så prøver jeg alltid først å gå til Jesu enkle ord. Hvis vi ser i Matt.24:29-31 så kan vi tydelig lese at det ikke finner sted noen bortrykkelse før den store trengsel, snarere tvert imot. Filmen referer til 1Tess.4:15, der det ikke står akkurat når dette vil skje, Esekiel 38 om at Gud vil beskytte Israel på et mirakuløst vis, og Daniel 7. Filmen nevner også 2.Tess.2 der det kan virke som om de tolker "det som holder igjen skal bli tatt bort" med at det siktes til menigheten, men vers 3 sier at syndens menneske må først bli åpenbart og i vers 6 har han enda ikke blitt åpenbart. Det blir litt langt å prøve å forklare alt dette i detaljer i denne anmeldelsen, men utifra mine øyne så står det mer klart i Guds Ord om at vi vil gå gjennom trengselstiden enn å bli rykket bort før det. Filmen nevner også Daniel 9:27, men nevner 7år isteden for 7 dager (en uke), men kan hende jeg har oversett noe.

Jesusfokuset i filmen skuffer, siden dette skal være en kristen produksjon og evangeliet skal jo ut, budskapet om Jesus Kristus, hans død og oppstandelse, korset osv. Hvordan kan Buck Williams i det hele tatt bli frelst uten å høre evangeliet først? Troen kommer jo av forkynnelsen.

Filmen lider også under et litt tamt skuespill, men tidvis okey. Noen av spesialeffektene er bedre enn andre og alt i alt er dette en helt grei, og litt under gjennomsnittet, kristen underholdningsfilm om endetiden. Ikke noe mer enn det egentlig. Se heller oppfølgeren som er et par hakk bedre.
3.67 av 7 - -
0.59 sekunder