Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

2012: Doomsday (2008)

Det er 36 timer til dommedag. Metrologene og verden ellers merker følgene når jordens rotasjon uforklarlig synker i hastighet. En sykepleier ser et kors i et tempel, et tegn hun har sett som barn og nå dras hun mot den. Datteren til sjefs metrolog er misjonær og føler hun må føre ei gravid kvinne til et tempel. Samtidig finner en arkeolog et kors av Jesus midt i Amazonas, og der står det noe om en profeti angående jordens siste dag. Alle disse hendelsene dras mot hverandre mens nedtellingen til dommedag er i gang.

Vurdering

2.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 25min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Nick Everhart
Manusforfatter
Naomi L. Selfman
Forfatter
Skuespillere
Dale Midkiff
Dale Midkiff
Dr. Frank Richards
Jason S. Gray
Carlos Martinez
Shirley Raun
Mrs. Reed
Colin Brock
Ted
Louis Graham
Dr. Ian Hunter
Ami Dolenz
Susan
Danae Nason
Sarah
Joshua Lee
Alex
Sara Tomko
Wakanna
Produsenter
Paul Bales
Medprodusent
David Rimawi
Sjefsprodusent
Annet
Nick Everhart
Redigering
Ralph Rieckermann
Komponist
Mark Atkins
Cinematografi
Kate Noonan
Redigering
Brandon Kihl
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Henger ikke på geip

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Slik antagelig de flest filmer fra Asylum så er denne også av dårlig kvalitet med dårlig lyd, skuespill og klipping. Filmen er den andre kristne filmen produsert via Asylums ganske nylig startede kristne satsing ”Faith Films”. Den første var ”The Apocalypse” som det heller ikke var så mye bra å si om. Men jeg må likevel si at denne er hakket bedre på mange punkter. Skuespillet flyter heldigvis noen ganger litt bedre, slik at man glemmer at det er av elendig kvalitet. Lyden var elendig, men når jeg byttet til 5.1 lyd på mine 2 høyttalere så fungerte det mye bedre. Musikk var noe som gikk konstant enten høyt eller lavt selv der det ikke passet inn. Noen av effektene var veldig gode, slik som tornadoen, mens andre var helt elendige.Historien er noe for seg selv. De prøver få inn mange dype samtaler som faller litt på sin egen dårlighet, litt på grunn av skuespillet, litt på grunn av hvordan historien er fortalt, litt på grunn av at det skjer i bil med utrolig dårlig utvalg kameravinkler, og litt på grunn av at man aldri greier å knytte seg til karakterene eller de til hverandre. Slik som i ”The Apocalypse” knyttes flere historier sammen, men her er det litt flere – og her så er alle også på en slags åndelig reise. Noen ganger får man ikke helt følelsen av at verden snues opp ned, mens andre ganger greier filmen godt å fange omfanget. Virker også som at de operer med en ensidig flat jord siden det ikke tas hensyn til den delen av kloden som er i konstant mørke den tiden resten er i sollys. Det er noen slike umuligheter som ikke blir forklart, og hele filmen er full av tilfeldigheter ispedd med litt tro.Teologien baserer seg så vidt jeg vet på ingen teologisk retning, men mer en hjemmesnekret ide ut ifra bibelen med et for så vidt greit og normalt kristensyn på de vesentlige punkter mens masse oppspinn rundt handlingen. Koble sammen maya og Jesus, tempel og jomfrufødsel, kors og indiana jones er dømt til å bli litt rart bare for å holde spenningen og eventyrfølelsen ved live.
2.33 av 7 - -

Pass opp, dommedag nærmer seg

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen starter rett på og vi ser at det er 36timer til dommedag, og noen arkeologer finner et lite kors av Jesus som må bringes til et "hellig" tempel/pyramide midt i en Mexikansk jungel. At de finner fram så fort som de gjør er jo et under i seg selv.Rollene i filmen virker svært stresset, som om de vet at dommedag skal finne sted og at de må foreta seg noe viktig før dette skjer. Når det er sagt så er dette ingen dommedag som har med Bibelen å gjøre, man tar i bruk Jesus og Gud og later som om dette er noe Bibelen forutsa for 2000 år siden selvom det langt i fra er det. Ja det nevnes et par bibelvers iløpet av filmens gang, men det blir heller en vrangforestilling av endetiden og hvordan den kommer til å være. Et lyspunkt kan være at denne fokuserer mer på naturkatastrofer enn andre endetidsfilmer, men når teolgien ikke er i samsvær med Bibelen så hjelper det svært lite i det store og hele.Kristendommen blir en veldig klisjé Gudstro mix som ikke har så mye røtter i Bibelen, selvom en av rollene ber en frelsesbønn og inkluderer Jesus i det, så hjelper det lite i å gjøre filmen mer troverdig. Jeg trekker litt på øyebrynene når jeg plutselig ser at bortrykkelsen skjer, et par timer før dommedag, og når dommedag skjer så forventer jeg enorme effekter og verdens undergang, men dette blir desverre dårlig portrettert i filmen. Skuffende slutt vil jeg si.Kvaliteten var bedre enn jeg trodde, men i sin helhet så faller bitene fra hverandre og kvalitetsverdien synker endel til tross for en teit story og det hele blir altfor kjedelig og teit. Dale Midkiff (kjent fra "Love Comes Softly" serien) prøver å redde filmen, men må si han gjør det bedre i andre filmer. Når et nytt kristent filmselskap trår til, hvorfor lage slike filmer som ikke henger på greip med den kristne troen? Får håpe de vender om og innser at dette ikke var så bra!
2 av 7 - -
0.24 sekunder