Salvation Boulevard (2011)
Carl Vandermeer (Kinnear), en tidligere Deadhead, er nyfrelst og er blitt medlem av en Church of the Third Millenium. Han arbeider i kirken som ledes av den karismatiske pastor Dan Day (Brosnan). Under et møte Vandermeer og Day har med en professor skjer en forferdelig ulykke som kan ødelegge for Days fremtidsplaner. Vandermeer utpekes som syndebukk og må kjempe for å overleve.
Vurdering
2.67 av 2 stemmer
Fakta
Medvirkende
Regissør
Forfattere
Skuespillere
Ciaran Hinds
Joe Hunt
Joe Hunt
Greg Kinnear
Carl Vanderveer
Carl Vanderveer
Jennifer Connelly
Gwen Vanderveer
Gwen Vanderveer
Sidi Henderson
Megachurch Band Singer
Megachurch Band Singer
Ed Harris
Dr. Paul Blaylock
Dr. Paul Blaylock
Ele Bardha
Officer Jensen
Officer Jensen
Curtis Matzke
Student
Student
Nicholas Ritz
Church Goer
Church Goer
Debra Port
Victoria Day
Victoria Day
Pamela Shaw
Lindsay Moll
Lindsay Moll
Produsenter
Michael Bassick
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Peter Fruchtman
Produsent
Produsent
Gary Hamilton
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Scarlett Lacey
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Nick Simunek
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Victor Syrmis
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Celine Rattray
Produsent
Produsent
Cathy Schulman
Produsent
Produsent
Annet
Clark Hunter
Produksjonsdesign
Produksjonsdesign
Michael LaHaie
Redigering
Redigering
George S. Clinton
Komponist
Komponist
Tim Orr
Cinematografi
Cinematografi
Lignende filmer
Anmeldelser
Megakirkepastor med megatabbe
Kvalitet
Budskap
Personlig syn
Jeg forventet en film med masse klisjeer som stadig dukker opp I filmer som gjør narr av kristendom, og til dels så er det noe av det man får server I "Salvation Boulevard". Kristne som er tro til så mangt, som lett tror på demoner og som ikke greier å forholde seg rasjonelle til vitenskap eller argumentasjon. På den andre siden er det en veldig annerledes film med tanke på temaet med en handling i fokus, framfor menneskene og mobbing av kristendommen.
Pastoren for megakirken, spilt av Pierce Brosnan, kommer i fare for å skyte en ateist han har debattert mot, og prøver med all sin makt å dekke over den uheldige gjerningen. Han skyr ingen midler. Løgn, ødeleggelse av bevis, prøve å ta livet av det eneste vitnet og ikke minst overbevise menigheten om at de står midt i en stor åndskamp noe han selv også etter hvert blir overbevist over.
Dessverre så er denne komedien utrolig lite realistisk, både hvordan den portretterer kristne men også resten av handlingen, og den mister en god del av piffen også underveis selv om den aldri helt nådde noen stor høyde. Ja, filmen en del "store" navn på plakaten, og har en del greit skuespill og noen morsomme momenter men historien holder ikke stand.
Pastor satt på prøve
Kvalitet
Budskap
Personlig syn
Vi befinner oss i en Megakirke verden med alle de materielle goder som følger med en slik organisasjon. Pastor Dan har menighetens tillitt og er beundret av medlemmene og han har store planer og visjoner for menighetens fremtid. Carl derimot er en tidligere narkoman og elsket å gå på konsert med bandet ”Deadhead”. Men vitnesbyrdet hans er at han møtte Gud og ble isteden ledet til menigheten som videre har tatt vare på ham, der han blant annet har funnet seg kone og det ”perfekte” liv. Ting blir annerledes når han oppdager pastor Dans mørke sider og et spill er satt i gang der tro og tvil møtes i et dilemma der alt kan gå galt.
Pierce Brosnan spiller den karismatiske pastoren som har alles oppmerksomhet. Filmen har lagt det hele litt latterlig fram og har tydelige tendenser til å latterliggjøre deler av den kristne troen, spesielt predikantvirksomheten der hykleriet florerer. Den viser også hvor lett det kan være å bli hjernevasket ved blindt å bli ledet av en pastor med stor makt, som selv også virker å være hjernevasket. Vi ser allikevel pastoren kjempe med sin tro ved å være fanget i dette ondskapsfulle dilemmaet som filmen tar for seg.
Bildekvaliteten fungerer greit og Pierce Brosnan fungerer ganske artig i rollen som menighetens overhode selv om rollen hans til dels er overdrevet. Men som en sekulær produksjon så er den dårlig på å etterligne moderne menighetsliv, selv det falske, men har også tendenser av å sette ting litt på spissen. Handlingen bærer et komisk preg samtidig som ting legges til rette for å få en spennende thriller. Handlingsgangen i hele filmen blir til syvende og sist usannsynlig og litt fantasifull, men med noen kreative elementer i innimellom.
For min egen del så sjokkerer det meg akkurat ikke at mange har fått et feil bilde av hva kristendom er, bl.a. gjennom slike filmer, et bilde som tydelig kommer til syne her. Nå vet jeg ikke filmskapernes motiver, men det er tydelige tendenser til overdrivelse. Det er allikevel noe interessant å se hvordan slike produksjoner presenterer troen men samtidig trist at slike filmer får den store oppmerksomheten på markedet, noe som igjen muligens vil være med å male et feil kristendomsbilde hos dem som ser filmen. Thriller og etterforskningsstadiet i filmen er allikevel litt interessant å følge med i og gir filmen et lite pluss fra min side, men tross det er ikke dette den store anbefalingen. Det at filmen har et komisk preg over seg senker troverdigheten noen hakk og det kvalitetsmessige blir ikke det helt store da.