Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.7)
Stream på

Hillbilly Elegy (2020)

En jusstudent ved Yale må dra tilbake til hjembyen sin i Ohio, der han reflekterer over familiens historie gjennom tre generasjoner og sin egen framtid.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

1t 56min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
J.D. Vance
Forfatter
Vanessa Taylor
Manusforfatter
Skuespillere
Gabriel Basso
J.D. Vance
David Dwyer
Uncle Arch
David Jensen
Mr. Selby
Glenn Close
Mamaw
Cheryl Howard
Nurse Vivian
Holly A. Morris
Cocktailer #1
Jordan Trovillion
Kranglende kjæreste
John Whitley
Unge Louis
Produsenter
Ron Howard
Produsent
Brian Grazer
Produsent
J.D. Vance
Sjefsprodusent
Diana Pokorny
Sjefsprodusent
Julie Oh
Sjefsprodusent
Karen Lunder
Produsent
Annet
Hans Zimmer
Komponist
Molly Hughes
Produksjonsdesign
James Wilcox
Redigering
Maryse Alberti
Cinematografi
David Fleming
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Andres strev som karakterstudie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på den mestselgende memoiren av J.D. Vance forteller filmen historien om hans oppvekst i rurale USA, som mange anser som stedet hvor kjernevelgerne til Trump holder til. Livet er ikke lett, men filmen fremstiller et sympatisk lys over deres streben om å overleve og samtidig holde fast på en enkel men sterk tro på Gud. Troen kommer glimtvis til syne i filmen på en måte som ikke samsvarer med livsvalgene til menneskene men som likevel er den eneste trøsten de har noe som gjør at vi ikke kan klandre dem. Det er denne typen fundamentalisme som man fort peker på som grobunnen for republikanske velgere.

Filmen i seg selv er ikke veldig politisk av seg, det er bare at boken kom i en turbulent tid som gjorde historien aktuell. Selv synes jeg det er ganske kjedelig å bruke to timer på å se andres strev men som en karakterstudie så gir det likevel en slags mening. Man får en viss empati med hovedpersonene samtidig som man opplever noe av den samme frustrasjonen som Vance må ha opplevd i sin oppvekst - hvorfor personers natur noen ganger er så forutsigbare og hvor vanskelig det er å bryte løs fra en vond sirkel eller sin families turbulente oppvekst vilkår. I filmen får vi servert tre generasjoner med dårlig oppvekst og så tilsvarende forsøk på å bryte seg løs fra sin ulykke.
3.7 av 7 - -
0.34 sekunder