Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Saints and Soldiers (2003)

I midten av desember 1944 rykker Hitlers hær frem gjennom Ardennesskogen inn i Belgia. Nathan Greer og hans nære venn Gordon Gunderson blir i likhet med hundrevis av andre amerikanske soldater tatt til fange av nazistiske midt ute på et kaldt og snødekt jorde. Det bryter ut panikk og forvirring når de tyske soldatene begynner å skyte de amerikanske fangene. Greer, Gunderson og en håndfull andre soldater greier å flykte fra tyskerne. Uten verken våpen eller mat går de en hard og kald vinter i møte i håp om å finne tilbake til det område der de allierte befinner seg. En land og meget farlig vandring begynner.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 26min
The Saints of War
Land: USA
Språk: Engelsk, Tysk, Fransk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Geoffrey Panos
Manusforfatter
Matt Whitaker
Manusforfatter
Skuespillere
Larry Bagby
Shirley Shirl Kendrick
Kirby Heyborne
Oberon Winley
Scott Wiscombe
WWII Re-Enactor
Michael Buster
Tysk Soldat
John Robert
WWII Re-Enactor
Steve Effler
WWII Re-Enactor
Trent Krummenacher
WWII Re-Enactor
David Effler
WWII Re-Enactor
Brent Hale
WWII Re-Enactor
Richard J. Clifford
Amerikansk medic
Produsenter
Brian Brough
Medprodusent
Ryan Little
Produsent
Adam Abel
Produsent
Michael Buster
Medprodusent
Lawrence Bagby
Medprodusent
Charles Chan
Sjefsprodusent
Sunny Chen
Sjefsprodusent
Fenton Quinn
Medprodusent
Annet
Ryan Little
Cinematografi
J Bateman
Komponist
Bart Hendrickson
Komponist
Steven A. Lee
Produksjonsdesign
Wynn Hougaard
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Krigsfilm av ypperste klasse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vanligvis er jeg ikke sånn kjempefan av krigsfilmer(selv om de er aldri så bra), litt fordi de er så dystre med masse blod og skyting men også litt fordi de mangler mangfoldet av kulisser og scener og har masse vandring. Man mister ofte oversikten og det er mange personer man skal få kontakt med på skjermen før de dør, og som regel så blir det ikke til at jeg orker å se en krigsfilm for andre gang, men med noen unntak. Et av unntakene er nokk ”Saints and Soldier” som jeg gleder meg til å se en gang til en gang i framtiden.



Grunnen er ganske enkelt at selv om de har fulgt en slags formel så har de gjort det så utrolig bra. Vi slipper å møte mange mennesker og følger heller en liten gruppe rømlinger som skal til alliert område. Da blir man godt kjent på veien samtidig som de blir godt kjent med hverandre – og dermed får man medfølelse eller smil om munn når det skjer noe som skal skape de reaksjonene.



Det merkes at det er en kristen produksjon, eller, de som har laget den er mormoner men budskapet er allment kristent og man kan ikke skille ut noe spesifikt mormonsk(annet enn at den troende er litt mer ekstrem i sin praktisering enn vanlig). Jeg henger meg likevel ikke opp i sånne detaljer så mye, så lenge filmen gir et kristent budskap. Det som ellers skiller filmen fra en typisk kristen film i samme budsjettklasse er at denne har mye bedre kvalitet. Skuespillerpresentasjonene er i særklasse og det filmatiske er helt topp. Samtidig så drøyde ikke filmen i altfor mange lange timer slik de pleier, og det er nesten noe som må til for at jeg skal kunne nyte en krigsfilm uten å tvinge meg gjennom og måtte vente på de gode elementene. En krigsfilm som lykkes å få meg inn i historien.

6.33 av 7 - -

En film om tro på slagmarken

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Saints and Soldiers" er en interessant krigsfilm som baserer seg på en sann historie om en misjonærs liv og valg midt i fronten av ild og kuleregn. Filmen tar frem noen aktuelle spørsmål som fort kan stilles når det står mellom liv og død, som f.eks. er det noe liv etter døden? Hvordan kan man i det hele tatt tro i slike situasjoner som filmen tar frem?



Ifølge Imdb.com er Nathan "Deacon" Greer, spilt av Corbin Allred, en mormoner misjonær som må ut i krigen for å bekjempe fienden, og i dette tilfellet må han også bekjempe en stor tabbe han klarte å begå under et angrep, en tabbe som etterfølger ham ettersom filmen går sin gang. Filmen i seg selv henviser ikke til at han er en mormoner, boken han leser kan vi ikke se om er et nye testamente eller en Mormons bok, eller om det henvises til en mormoner misjonær eller en vanlig kristen misjonær. Filmen kan være åpen for dem som ser dette og kan således tolkes utifra det en velger å tolke det utifra, så på denne måten blir den ikke så veldig kontroversiell når det kommer til mormonisme vs. kristendom.

Vi ser ihvertfall at hovedpersonen her får satt igang tanker hos sine nærmeste krigsvenner gjennom sitt liv og kanskje noe uvanlige valg.



Kvalitetsmessig er dette en god film med et meget lavt budsjett. Filmen har brukt kamera, med lavere kvalitet enn alle toppfilmene, men gjennom god bruk så klarer de å levere en krigsfilm med kvaliteter og realitetsfølelse. God lyd har de også fått til og en fin historie der det er vanskelig å glemme seg vekk.



Filmen har ikke det sterkeste kristne budskapet, og med mormonisme i baktankene, så gir det meg ikke det høyeste åndelige påfyllet, men mer en krigsfilm der man kanskje kan føle litt sympati med hovedpersonene som kommer utfor typiske krigsøyeblikk. Det at filmen er basert på en sann historie og at man har klart å gjenskape det på en så bra måte som man har klart det, så trekker jo det endel opp fra min side. En grei film om de harde kampene og de tøffe valgene man må gjennom i krig, selv som en troende!
5 av 7 - -
0.56 sekunder