Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Mirakler til salgs (1992)

Jonas Nightengale(Martin) er en slesk svindler som selger frelse og mirakler for en donasjon til sin omreisende prestevirksomhet. Jonas vet hvordan han skal sjarmere og svindle en folkemengde, men miraklene hans kommer med lys, speil og røykeffekter. Når turnébussen får motorstopp, slår Jonas opp teltene sine i den fattige byen Rustwater i Kansas. Mens hans tilstrekkende manager(Winger) prøver å overtale den lokale sheriffen(Neeson) til å ikke avlyse showet, kaster Jonas øynene sine på den vakre skeptikeren Marva(Davidovich). Men å få sin vilje med Marva vil nok kreve et ekte mirakel.

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

10
1t 44min
Leap of Faith
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Richard Pearce
Forfattere
Janus Cercone
Manusforfatter
Skuespillere
Liam Neeson
Liam Neeson
Sheriff Will Braverman
Debra Winger
Debra Winger
Jane Larson
Steve Martin
Jonas Nightengale
Mary Jackson
Emma Schlarp
Phyllis Sommervile
Dolores
Lolita Davidovich
Marva
Lukas Haas
Boyd
Meat Loaf
Hoover
Produsenter
David V. Picker
Produsent
Janus Cercone
Medprodusent
Ralph S. Singleton
Sjefsprodusent
Burt Bluestein
Medprodusent
Michael Manheim
Produsent
Roger Joseph Pugliese
Medprodusent
Annet
Mark Warner
Redigering
Patrizia von Brandenstein
Produksjonsdesign
Cliff Eidelman
Komponist
John F. Burnett
Redigering
Don Zimmerman
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Ekte eller fake, spiller det noen rolle?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Du har sett dem på TV, eller i det minste hørt om dem. De som tar dine penger. De som sier Gud trenger dine penger og vil velsigne deg dess mer du gir. Vel, Jonas er en slik, en som lopper de som hører for penger ved å utføre falske mirakler og skitne triks. Og det virker!Slike personer finnes på ordentlig. Flere er blitt avslørt, andre holder på fortsatt. Mange blir lar seg fange og blir troende. Mange blir sikkert også ordentlig frelst, mens andre igjen bare blir lurt og faller tilbake etterpå når de ser at det ikke er noe hold i det å falle på scenen. Men er det verdt det, for de som virkelig finner frelse ut ifra falsk forkynnelse? Det er noe av det sentrale i ”Mirakler til salgs”, og det finnes neppe noen film som tar det opp bedre enn denne produksjonen med Steve Martin i hovedrollen. Liam Neeson er også med og spiller en skeptisk politimann.Men er budskapet virkelig bra? Jeg vil si tja, for det gir oss noen gode poenger, men filmen peker ikke så veldig mye mot Jesus. Det virker nesten som at den promoterer troen på miraklene framfor troen på Ham som tok vår sykdom på seg, men mest av alt så gjør den seeren obs på at det finnes mye fake men også noe som er virkelig og sant. En oppløftende slutt på en god film som er verd å få med seg.
4.67 av 7 - -

En avslørende alvorskomedie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Mirakler til salgs» er en ganske så god og avslørende film! Steve Martin gjør en underholdende jobb som den pengegriske predikanten Jonas. Her er det snakk om penger og atter penger. En film som viser deg "bak kulissene" i en slik virksomhet, og viser hvilke fremgangsmåter slike prediakanter kan ty til. Filmen avslører ganske tydelig og klart hvordan flere predikanter bl.a. innenfor det som går under trosbevegelsen idag, går frem. Dette er en film for apologeter, andre troende og passer ganske så godt for ikke troende også, slik at de får ett lite avslørende innblikk (selvom de sikkert vet det bedre enn mange troende) i dette og i det at det også finnes ekte sider ved troen.Ricky Jay, som er verdens farligste kortkaster og som har en dyp evne til å avsløre triksing, har utforsket disse sider til filmen på en troverdig og hjelpsom måte.Filmen tar ikke bare frem negative ting, men viser samtidig hva ekte tro er og at den som blir beskyldt for å ha lite tro, tvert imot kan ha større tro en man aner! Jeg likte spesielt slutten, hvordan en liten Guds inngripen kan forandre omstendighetene. Det som da mangler litt på slutten er en god og sunn lærer som kan veilede disse lettlurte troende.

Dette blir en artig alvorskomedie, spesielt for dem som er hekta og tror på lignende predikanter som vi til daglig kan se på de forskjellige kristne kanalene.
5 av 7 - -
0.78 sekunder