Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Pistolpredikanten (1972)

Rett etter den amerikanske borgerkrigen møtes en eks-kavalerist(Poitier) og en falsk predikant(Belafonte), som etterhvert utgjør et umake par. Kaveleristen - er nå guide for tidligere slaver som ønsker å slå seg ned i vest. Sammen med predikanten blir han møtt av fiendtlighet fra alle hvite, som ønsker å holde de frigitte slavene hvor de er - som billig arbeidskraft. Men Buck vil det annerledes, og med en ikke akkurat gudfryktig predikant på lasset er det ikke godt å si hvor deres eventyr ender.

Vurdering

2 av 1 stemme

Fakta

1t 53min
Buck and the Preacher
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ernest Kinoy
Manusforfatter
Drake Walker
Manusforfatter
Skuespillere
John Howard
George
Harry Belafonte
Predikanten
Ruby Dee
Ruth
Jerry Gatlin
Politi
Enrique Lucero
Indanersjefen
Errol John
Joshua
Denny Miller
Floyd
Nita Talbot
Madam Esther
Produsenter
Harry Belafonte
Produsent
Joel Glickman
Produsent
Herb Wallerstein
Medprodusent
Annet
Benny Carter
Komponist
Alex Phillips Jr.
Cinematografi
Sydney Z. Litwack
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Western uten mål og mening

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Et dårlig forsøk på å lage en god western film! Sidney Poitier regidebuterer her med ”Buck and the Preacher” som omhandler tiden etter at flere slaver ble satt fri. Buck og hans folk føler seg allikevel ikke fri under deres ferd vestover. Stadig streifer de borti urettferdighet og ran. Han velger å sette en stopper for dette og på hans vei møter han en falsk predikant som vet hvordan ting skal gjøres!Filmen har nok ikke et fnugg av budskap når selv de ”snille” i filmen blir slemme og i tillegg til dette har de satt en falsk predikant i førersetet med pistol i hånda! Bibelen blir sitert litt i hytt og pine, men ikke med noe motiv om et budskap.Dårlig og lite innlevd skuespill preger filmen og mange tause og pinlige stillhetsminutter gjør filmen falsk og uekte. Dette blir en dårlig utlevering av slavenes frigjøring etter den amerikanske borgerkrigen.Mye meningsløs og kjedelig sammensatt ”pang pang” går om og om igjen og kulissene er fattigslige og statistene kunne heller sittet hjemme og gjort noe mer fornuftig enn stilt opp til denne filmen!

Hvis jeg ikke hadde forventet meg en god predikantfilm så kunne man i hvert fall fått en god sammenvevd westernfilm noe man ikke for levert på døra her!

Regissør Joseph Sargent som egentlig skulle regissere filmen var forståelig nok misfornøyd med filmens synspunkter og ”hoppet av toget” og lot Sidney Poitier få sin regidebut istedenfor.

Dropp denne og se heller westernfilmer som ”The Long Ride Home” eller ”Det store rittet” med et litt klarere kristent budskap på lager!
2 av 7 - -
0.32 sekunder