Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Life of Brian - Profeten Brians liv og historie (1979)

I denne andre filmen leverer Monty Pyton en kritisk, anarkistisk satire av både relgion og Hollywoods framstilling av alt som har med bibelen å gjøre. Rammen er Judea 33 år gammel etter kristus. Det er en tid preget av fattigdom og kaos, hvor de ikke skorter på messiaser, i tilhengere som gjerne vil tro på dem og rasende romere som prøver å optrette ro og orden. Midt oppi alt dette er Brian Cohen (Graham Chapman), en motvillig, potensiell Messias som får en framtredende posisjon som et resultat av en rekke absurde og helt hysteriske omstendigheter som gir hele ensemblet (John Cleese, Eric Idle, Terry Giliam, Terry Jones, Michael Palin og Chapman) muligheten til å briljere i flere hovedroller hver, når de parodierer alt og alle fra spesalske, Pontius Pilatus og kunsten å prute, til sinnsyke profeter, romerske centurioner og korsfestelse.

Vurdering

2.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 30min
Life of Brian, Brian of Nazareth, The Gospel According to St. Brian, Monty Python's Life of Brian
Språk: Engelsk, Latin

Medvirkende

Regissør
Terry Jones
Forfattere
Terry Gilliam
Manusforfatter
Terry Jones
Manusforfatter
Graham Chapman
Manusforfatter
John Cleese
Manusforfatter
Eric Idle
Manusforfatter
Michael Palin
Manusforfatter
Skuespillere
Terry Gilliam
Diverse roller
Terry Jones
Mandy, Diverse roller
Michael Palin
Vismann, Bignose, Pontius, Div
Graham Chapman
Brian, Vismann, Biggus
John Cleese
Vismann, Reg, Offiser, Arthur
Eric Idle
Diverse roller
Carol Cleveland
Mrs. Gregory
Neil Innes
Samaritan
John Young
Matthias
Produsenter
John Goldstone
Produsent
Tim Hampton
Medprodusent
George Harrison
Sjefsprodusent
Denis O'Brien
Sjefsprodusent
Annet
Geoffrey Burgon
Komponist
Terry Gilliam
Produksjonsdesign
Peter Biziou
Cinematografi
Julian Doyle
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt banal, men morsom

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Life of Brian ble bannet i Norge når den kom ut, og har etter det fått 18 års grense, og etter det enda en gang nedsatt til 11 år. Jeg forstår ikke hvorfor filmen skapte slike reaksjoner, for filmen er jo ikke en film om Jesus, men snarere en mobbing av den tidens kultur. Brians liv kan sammenlignes med Jesus liv, fordi de blir født i en stall samme sted til samme tid og dør på et kors, men så veldig mye mer er det ikke.Budskap er det jo ikke mye av siden det er en komedie for komedies skyld, og tross mye banalitet i filmen så er det en veldig morsom film med mye god humor. Life of Brian er en enkel, morsom film - og det er forståelig at mange synes filmen er bra. Noen kristen film er det ikke, men på grunn av historien og noe av tematikken så er det likevel greit å ta den med på siden her."Life of Brian" er ingen farlig eller veldig blasfemisk film.
3.33 av 7 - -

En film som tipper over kanten...

"Life of Brian" er en teit filmatisering som gjør narr av Bibelske prinsipper og latterliggjør budskapet om Jesus. Filmen ble i 1979 forbudt i Norge i henhold til blasfemiparagrafen, men kom opp på kinoer året etter. Hos meg blir nok denne forbudt i henhold til min blasfemiparagraf og jeg synes slettes ikke denne var morsom i det hele tatt, bare teit!Jeg gidder rett og slett ikke skrive så mye mer, men jeg vil altså ikke anbefale denne til noen, spesielt hvis du er kristen! Filmen kan virke uskyldig siden Jesus ikke er sentrum her, men i sin "uskyldighet" så gjør den narr av den kristne troen! I 1973 kom David Wilkerson ut med en profetisk bok kalt "Visjoner" der han bla. profeterer om en blasfemisk film som ville komme ut noen år senere, og i 1979 dukker denne opp. Kanskje det er noen sammenhenger?
1 av 7 - -
0.33 sekunder