Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Wager (2007)

Michael Steel(Travis) er ti dager fra den største dagen i sitt liv. Han er blitt Oscarnominert for beste skuespiller, noe som vil toppe hans karriere. Michael har også fått rollen i en film, men den største rollen han har er i sitt liv hvor han kjemper en kamp mellom det gode og det vonde, og når hans troskamper kommer fram i lyset blir han nødt til å velge hvilken side han skal lande på. Kommer han til å senke sine moralske standarer og gi etter for kravene i bransjen, eller vil han stå fast i sin tro?

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

1t 22min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Judson Pearce Morgan
Forfattere
Bill Myers
Forfatter
Judson Pearce Morgan
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Bill Myers
Medprodusent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Milton Mabry
Sjefsprodusent
Steve Seabury
Sjefsprodusent
David Christie
Produsent
Annet
Todd Barron
Cinematografi
Judson Pearce Morgan
Redigering
Marcos Soriano
Redigering
Nick Tortorici
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Sjeldent om Bergprekenen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Wager” er en film som omhandler store deler av Bergprekenen, som er å finne i Matteus 5 og utover! Filmen handler om en filmskuespiller. Michael Steele, som er nominert til Oscar midt i en problemfylt hverdag og undrer seg over hvilken verdi alt dette egentlig har når kona har søkt skilsmisse og han er blitt mistenkt for omgang med en gutt på 9 år. Filmen bærer oss gjennom fristelser og utfordringer en skuespiller vil møte på når troen blir satt på prøve.Vi ser hvordan hovedrolleinnehaveren innser at det er umulig å leve opp til Bergprekenstandard i egen kraft, men at man trenger å være en gren festet til vintreet. Vi ser hvordan et kjendisliv kan være ødeleggende for troen og alt som kan følge med som familieproblemer og skilsmisser. Filmen gir oss et budskap men allikevel synes jeg budskapet på en eller annet måte blir litt for diffust og at storyen blir litt rar og uklar og slutter altfor brått. Filmen tar allikevel frem vers fra Bergprekenen som sjelden blir brukt i noen som helst kristenfilm sammenheng og det skal den ha noen plusspoeng for.

En negativ ting er at Michael Steele ikke går å ber om tilgivelse av dem han har skadet eller gjort noe imot gjennom filmen, noe som er viktig også i Bergprekensammenheng.Filmen gir oss en greit bildekvalitet selv om det kan skimte noen uklarheter til tider og man kan merke seg at filmen er bærer av at lavt budsjett! Vi ser hvordan Michael Steele i filmen er nominert til Oscar og med dette burde det fulgt med litt mer glitter og stas enn det filmen får frem. Man kan merke seg at ting blir skjult og unnasluntret og forenklet. Et eksempel er at man ikke får noe innblikk i Oscarfestlighetene, men det er jo forståelig og veldig vanskelig og krevende å få til å virke ekte noe manusforfatteren sikkert har tenkt på når han skrev manuset og tilpasset storyen til budsjettet.

Skuespillet er noe tamt til tider og jeg synes at Randy Travis aller best passer i Country rollen, selv om han til tider også gjør det bra som skuespiller.Jeg synes filmen er helt grei og tar frem et interessant tema. Filmen slutter allikevel litt brått og kunne vart litt lenger og gitt oss litt mer dybde i historien samt et innblikk i hvor ille ekteskapet egentlig var siden ting plutselig ser ut til å ordne seg ganske så lett. Ingen storartet film, men gir oss en smakebit av et godt budskap når det kommer til fristelser og overvinne dem og kunne leve opp til Bibelsk standard i vårt dagligdagse liv og vanskelige situasjoner vi kommer oppi. Merk deg at vi også møter på noen kjente kristne skuespillere i noe mindre roller. En film man ikke tar skade av å se!
4.67 av 7 - -

Troskamp i livskrise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Randy Travis har med alvor tatt steget inn i den kristne filmbransjen, nå i denne sterke rollen som Michael Steele, en skuepiller på toppen av sin karriere. Veien til toppen er likevel tung og har tatt så mye tid at hans kone vil skilles, og bedre blir det ikke når pressen finner ut og kommer med all slags beskyldninger.Michaels største kamp er likevel ikke det som er synlig på utsiden. Han kjemper en troskamp, om å bevare sin integritet midt i stormen. Som støtte og veileder har han sin søster, men når hun går bort så er han alene i verden bare med sin tro igjen. Historien er slik ganske dypt basert i tro og hvordan leve det kristne livet, og filmen får godt fram vanskelighetene i dette.”The Wager” går uheldigvis i den kristenfilm fella at det blir litt for mange mirakler som veldig ofte skjer på film og sjelden i virkeligheten, men det gjør seg på film også til en viss grad. Hos Michael tar dette litt av når radio og TV nekter å skru seg av og at han ser henvisninger til bergprekenen over alt. Oppbyggelsen av historien er kanskje derfor den beste delen av filmen fordi vi får ta del i Michaels kamper, men det er på et punkt mot slutten at det blir litt for mye mirakler og hokus pokus og Michael må bestemme seg å gå i blinde. Man får heller ikke helt med seg rollen berkprekenen har annet enn å hjemsøke Michael, men det hintes til noe og noe må vi selv finne ut av.Selv om det er en del kristenklisjeer så kan jeg anbefale filmen, som er en sterk film med et godt budskap og å ikke gi opp troen når motgangen møter.
5.33 av 7 - -
0.44 sekunder