Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.4)Trailer
Stream på

Christmas Dress (2016)

Leland Jeppson håper på å gi familien en spesiell jul, men toget som kommer med gavene er forsinket og alt ser ut til å bli stoppet av en storm. Gaven kommer fram til postkontoret, men er det verd turen gjennom stormen for å levere pakkene? Sønnen Sidney gir ikke opp og ønsker å levere pakken til Jul og samtidig spørre datteren til Leland om å bli med ham på nyttårs dansen.

Vurdering

5 av 2 stemmer

Fakta

27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Alan Peterson
Forfattere
Alan Peterson
Manusforfatter
Derek Chase
Manusforfatter
Skuespillere
Gavin Barker
Sidney
Alan Peterson
George
Ariana Bagley
Ellen
Tiffani DiGregorio
Mary
Steve Luna
Leland Jeppson
Chelsea Jurkiewicz
Gjest på festen
Kaya May
Ekstra
Cathy Tidwell
Gjest på festen
Produsenter
Ron Brough
Produsent
Alan Peterson
Produsent
Derek Chase
Produsent
Annet
Jeff Lambright
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Håp om en god jul

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Visstnok basert på en sann historie fra julen 1927, så er Jeppson familien på vei til å møte jula uten noen gaver eller mat i påvente av forsyninger. Foreldrene holder troen og håpet oppe, og familien ber og leser juleevangeliet i håp om at et mirakel skal skje.

Produksjonen på denne film på litt under halv time er god men det merkes at det ikke er et stort budsjett bak - men mye er gjort med det som skaperne har hatt til rådighet. Resultatet er en vakker julefortelling som setter fokus på Juleevangeliet og troen og håpet som familien setter sin lit til via bønn.
5 av 7 - -

Kan en storm forhindre julefeiringen?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Familien Jeppson sliter økonomisk, og når de i tillegg får vite at juleleveransen deres er forsinket pga. en storm som er på vei, og at leveransen deres ikke når fram i tide til jul, blir de ekstra avhengige av troen og håpet til Gud. Eldste datteren i familien ønsker seg også en ny kjole til det påfølgende nyttårsballet. Hva skal til for å redde julen til denne familien?

En grei film om bønn og det å ha sin tro og sitt håp i Gud, spesielt i situasjoner som i menneskelige øyne skulle tilsi bekymring og motløshet. Filmen får også julens budskap klart fram i stua, bl.a. i det at juleevangeliet leses midt i stormen. Nissen har også litt fokus, spesielt blant familiens barn, men det påpekes tydelig at det er Jesus som har bursdag og det er han som skal feires, og dermed kommer nissen litt i bakgrunnen og Jesus i forgrunnen. Med andre ord, motsatt av verdens tankegang rundt julen. Filmen er også basert på en sann historie fra julen i 1927.

Filmen har noe ensidig, men allikevel stemningsfull musikk, med lyden av jul. Skuespillet er helt greit og foto fungerer fint. Klippingen blir av og til noe rar, uten at filmen tar så mye skade av det. Dette er allikevel en grei julefilm av det korte slaget som kan varme alle og enhver en kald desemberkveld.
5 av 7 - -
0.3 sekunder