Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Christmas Candle (2013)

En Pastor som har mistet sin kone og datter, og derav håp i mirakler, aksepterer en presterolle i en liten by hvor inbyggerene tror at et julestearinlys kan utføre mirakler om man ber ved det. Denne tradisjonen faller ikke i god smak hos den nye presten, og han forsøker å motarbeide dette og i stedet innføre mer tradisjonelle metoder for å velsigne, ved å handle og hjelpe dem i nød.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

1t 40min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Stephenson
Forfattere
Max Lucado
Forfatter
Eric Newman
Manusforfatter
Candace Lee
Manusforfatter
Skuespillere
Hans Matheson
David Richmond
James Cosmo
Herbert Hopewell
Samantha Barks
Emily Barstow
Tim Barlow
Oliver Barber
Sam Crane
Thomas Haddington
Lesley Manville
Bea Haddington
Sylvester McCoy
Edward Haddington
Susan Boyle
Eleanor Hopewell
Barbara Flynn
Lady Camdon
Morgan Jones
Phineas Barber
Produsenter
Candace Lee
Medprodusent
Christopher Morrow
Sjefsprodusent
Tom Newman
Produsent
Steve Christian
Sjefsprodusent
Huw Penallt Jones
Sjefsprodusent
Hannah Leader
Produsent
Shail Shah
Sjefsprodusent
Ivan Dunleavy
Sjefsprodusent
Alice Dawson
Produsent
Brian Lockhart
Sjefsprodusent
Annet
Emma E. Hickox
Redigering
Mike Brewster
Cinematografi
Tim Atack
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Budskap og stemning inn i advent

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg var noe skeptisk når jeg skulle til å se en film som handlet om en magisk stearinlys, det er mer et gimmik enn et godt fundament til å bygge en historie rundt. Max Lucado som forfatter til historien gav likevel denne håp til å være noe mer, og den skuffet ikke.

Stearinlyset i filmen er symbolsk til det mirakuløse fra Gud, både som noe positivt men også som noe mennesker i en liten by henger seg opp i. De legger sin lit til dette noe som bringer håp og under med seg framfor å legge sin lit til undrenes opphavsmann. Inn på paletten kommer så presten David Richmond som er på motsatte siden av skalaen, han har forkastet alt håp av mirakler og bønn, siden han en gang ble dypt såret dertil, og ved å jobbe i frelsesarmeen har han satt sin lit til barmhjertig handling i stedet. Disse to kulturene kræsjer når han blir prest i denne lille byen og prøver å fjerne tradisjonen og håpet innbyggerne setter til dette miraklet som skal skje hvert 25te år(og altså det inneværende året).

Selv om filmen har sine forutsigbare element så er det likevel at jeg sitter med spenning relatert til hvordan historien vil utarte seg, hvordan vil dette krysningspunktet behandles i filmen, hva vil skje når folk oppdager at 29 lys er blitt delt ut framfor dette ene? Kan tilliten til ærlig bønn gjenoppstå og fokuset igjen flyttes til Gud?

Som en julefilm som tar oss gjennom adventstiden så greier den også å tenne litt julestemning hos meg og bringe fokus til et viktig strev i mange kristnes liv.

Jeg også understreke at dette er filmatisk sett en god film med gode presentasjoner som ikke alltid er så typisk å se i kristen film. Det er gått utenfor boblen for å finne talenter, blant annet Susan Boyle som bidrar med sin vakre stemme.
5.3 av 7 - -
0.4 sekunder