Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.7)
Stream på

Midnight Mass (2021)

Et isolert øysamfunn begynner å oppleve mirakuløse hendelser etter at en ny karismatisk og mystisk ung prest overtar embetet på øya. Det er også skremmede ting som begynner å skje, noe som ikke ser ut til å kunne forenes med troen.

Vurdering

3.7 av 1 stemme

Fakta

7t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mike Flanagan
Forfattere
Jeff Howard
Manusforfatter
Mike Flanagan
Manusforfatter
Elan Gale
Manusforfatter
Teresa Sutherland
Manusforfatter
Joyce Sherrí
Manusforfatter
Dani Parker
Manusforfatter
Gabriel Hobson
Manusforfatter
Jamie Flanagan
Manusforfatter
Skuespillere
Henry Thomas
Ed Flynn
Annabeth Gish
Dr. Sarah Gunning
Annarah Cymone
Leeza
Rahul Kohli
Sheriff Hassan
Igby Rigney
Warren Flynn
Samantha Sloyan
Bev Keane
Kristin Lehman
Annie Flynn
Zach Gilford
Riley Flynn
Kate Siegel
Erin Greene
Alexandra Essoe
Mildred Gunning
Produsenter
Jeff Howard
Produsent
Mike Flanagan
Sjefsprodusent
Elan Gale
Produsent
Michael Fimognari
Medprodusent
Nancy Kirhoffer
Medprodusent
Trevor Macy
Sjefsprodusent
Kathy Gilroy
Produsent
Adam Fasullo
Sjefsprodusent
Morgan Beggs
Medprodusent
Annet
Steve Arnold
Produksjonsdesign
Michael Fimognari
Cinematografi
The Newton Brothers
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Dyp, men samtidig uten videre substans

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Serien starter med at en mann, Riley, som kjørte i fyll aog drepte ei jente kommer tilbake til øya etter sonet straff. Han er ikke troende, snarere motsatt, samtidig som en vekkelse ser ut til å skylel inn over øya. I kjøevannet av dette blir det i lys av Rileys vantro plass til mye samtale og refleksjon over tro. I tillegg er sheriffen på øya muslim, og dette også blir en del av troskampen på øya - hvordan han skal holde sin sønn unna det som skjer i kirken.

Det viser seg at det som skjer i kirken ikke er bare bra selv om det ser slik ut utenifra, snarere ser det ut til at alle sliter og til og med presten har overbevist seg selv om at den han driver med er av det gode. For, hvordan skal man forholde seg til et vesen som ser ut som en demon men som helbredet deg - men som også har gitt deg en tørst etter blod og allergi for solstråler?

Dette er en miks a grøsser, som grenser til vampyrfilm, til en utrolig dyptgående teologisk diskusjon - noe som gjør det til en serie utenom det vanlige. Musikken er mange flotte salmer som legger seg som et samlende bakteppe når ting begynner å skje. Vi som ser på vet jo at dette ikke er fra Gud, men samtidig prøves det å få oss til å revurdere vår tro. Bibelen blir ofte mistolket og vridd og alle har sine demoner som de sliter med, noe som gir serien både psykologisk dybde og teologisk overfladisket(men også dybde).

Hvor budskapet til slutt havner er ikke helt der jeg hadde ønsket. Sann kristendom gis ingen makt over denne demonskikkelsen som gjør at Guds kraft ikke er noe særlig, men heller gis døden at panteistisk budskap om at vi alle er ett og går tilbake til å bli ett, i den grad at vi aller er Gud. Det gis ikke svar på de store spørsmålene om denne stumme blodtørstige demonen.
3.7 av 7 - -
0.47 sekunder